Foto bij Cadeaus

Veel plezier
POV: Tessa

Het bevat een splinternieuw bitloos hoofdstel. ‘Oh, papa, mama, hij is echt prachtig.’ Zeg ik bewonderend. Mijn ouders lachen om mijn enthousiaste reactie. Dan pak ik het 2e pak uit. Er zit een compleet nieuwe poetskist in. Ik vlieg mijn ouders om de hals. ‘Dankjulliewel!!!!’ ‘Mijn cadeau krijg je vanmiddag pas.’ Zegt Amy plagend. ‘Hey Tess.’ Zegt mijn moeder als we klaar zijn met eten. ‘Ik heb vandaag heel erg last van mijn rug dus zou jij misschien even op Sundance willen rijden? Ik wil wel helpen met springen anders?’ Vraagt mijn moeder. ‘Echt? Cool mam, dan heeft Miracle genoeg energie voor de buitenrit zomenteen.’ ‘En jij Amy?’ Mijn moeder kijkt Amy vragend aan. ‘Nou ik moet Misty nog beweging geven en zij is wel heel goed in springen maar ik nog niet echt.’ Stamelt ze. ‘Waarom doe je dan niet mee in de springles. Ik ben vroeger instructeur geweest.’ Zegt mijn moeder uitnodigend. ‘Dan heeft Moonlight ook genoeg energie voor de buitenrit.’ Amy begint te stralen. ‘Meent u dat? Bedankt.’ Zegt ze blij. ‘Kom dan gaan we opzadelen.’ Roep ik enthousiast en ik trek Amy om hoog. We lopen naar de stallen en we pakken de spullen die we nodig hebben. Dan beginnen we met poetsen. Daarna leggen we de zadels op hun ruggen. Net toen ik het hoofdstel in wilde doen kwam mijn moeder aangerend. ‘Sorry Tessa, ik was vergeten dat ik voor Sundance ook een bitloos hoofdstel heb gekocht.’ Ze geeft me een mooi bruin hoofdstel , zonder bit. Dan zijn we klaar om naar de bak te gaan.

Eenmaal in de bak stijgen ik en Amy op. Sundance hinnikt zacht. ‘Brave meid.’ Zeg ik terwijl ik haar een klopje op de nek geef. Ook Amy zit nu. We beginnen met het warmlopen en als we daar klaar mee zijn zet mijn moeder sprongen neer. ‘Goed Tessa, begin maar met dit kleintje in draf en als die goed gaat kan je gelijk die hogere er in galop achteraan doen.’ Zegt mijn moeder terwijl ze in het midden gaat staan. Ik spoor Sundance aan tot draf. Eerst draaf ik een rondje over de hoefslag en dan richt ik me op de sprong. Sundance draaft er met lange passen naar toe en ze springt er soepel over heen. Dit gaat goed denk ik bij mezelf. Ik kan die andere sprong er wel achter aan doen. We gaan over in een soepele galop en net voor de afzet ga ik in de verlichte zit zitten. Met een zachte plof komen de hoeven van Sundance op de grond. ‘Goed zo, brave meid.’ Complimenteer ik haar. ‘Mam, dit is ook al een springer.’ Zeg ik terwijl ik over ga in stap. Ook de sprongen van Amy gaan goed en de rest van de lessen worden er geen fouten gemaakt. Aan het einde van de les is mijn moeder in haar nopjes. ‘Jullie deden het perfect.’ Zegt ze stralend. ‘Ga de paarden nu maar afzadelen.’ Nog napratend over het rijden lopen Amy en ik naar de stallen. Ik vertel ver mijn avontuur van gisteren. Amy luistert met open mond. ‘Dus Miracle is gewoon over het hek van de bak gesprongen en jij bleef gewoon zitten terwijl je zonder zadel reed?’ Ik knik. ‘Cool hé?’

We zadelen de paarden af en we voor zien ze van vers kuil. Net als we de stal uitlopen zien we een hond op het erf zitten. Het is een nieuwsgierige Husky die kwispelend op de grond zit. Ze heeft een roze lint om haar nek en aan dat lint hangt een brief. Verbaasd lopen Amy en ik naar de hond toe die gelijk onze handen probeert te likken. Vertedert aai ik de hond. Dan pak ik de brief.

"lieve Tessa,
Gefeliciteerd met je 16e verjaardag.
Ik ben Yuriko en ik ben een teefje en ik ben vandaag 2 geworden.
Ik ben nu van jou.
liefs Jake"


Daaronder stond een modderige hondenpoot. Verbijsterd kijk ik naar de Husky. Dan verschijnt Jake om de hoek. ‘Is ze echt van mij?’ Vraag ik stomverbaasd. Hij knikt. ‘Yuriko is helemaal van jou.’ Ik vlieg hem om de hals. ‘Dankjewel!’ Roep ik uit. Dan doe ik ongemakkelijk een stapje achteruit terwijl de storm van vlinders weer is aangewakkerd. ‘Gefeliciteerd Tessa.’ Fluistert hij in mijn oor. Ik kijk om me heen naar alle mensen van wie ik houd, mijn nieuwe hond, de paarden, en de versierde kamer en ik voel me helemaal jarig!

Reageer (2)

  • Schack

    Aaaaahw...
    Oké, ik wil Tessa's leven. :3

    9 jaar geleden
  • horselover0505

    Husky is ook mijn lievelings ras. En yuriko best een apparte naam. Ga zo door

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen