Foto bij Land van geheimen

Veel leesplezier en tips zin altijd welkom (H)

Voor me strekte een ruime kamer zich uit. Tegen de muur stond een IJs blauw hemelbed. Daarnaast stond een parelwit nachtkastje. Ook stond er een kaptafel met een grote spiegel en in de hoek was een klein tafeltje met wat stoelen. Aan het plafond hing een enorme kroonluchter. ‘Kom ik zal je wat moois laten zien!’ Amy opent de deuren die naast de tafel staan. We komen uit op een enorm balkon waar een schommelbank staat. Ik kijk uit over een enorm bos. Overal hoor je mooie geluiden en veel muziek. Ademloos kijk ik om me heen. ‘En dit is nog niet eens alles, kom maar mee.’ Met tegenzin scheur ik mijn blik los van het uitzicht en ik volg Amy. Ze opent de kast. Ik hou mijn adem in. Van buiten leek de kast erg klein maar je kon er gewoon in lopen. Aan de rekken hingen de mooiste kleren. Bewonderend laat ik mijn vingers over de stof glijden. Dan zie ik nog een rek staan. Aan het rek hangt een lange jurk van ijs blauw satijn. De bovenkant was met bedekt met kleine blauwe diamantje en het was hard maar ook soepel. De rok van de jurk was van lichte, ijs blauwe stof en het liep in plooien naar beneden. Voorzichtig laat ik de stof door mijn vingers glijden. ‘Dat is je Warrior jurk.’ Zegt Amy als ze me naar de jurk ziet kijken. Ik kijk haar niet begrijpend aan. Dat is de jurk die je tijdens Ceremonies aan zal hebben.’ ‘Heb jij ook zo’n jurk?’ Vraag ik haar. ‘Ja, maar die van mij is paars en de bovenkant is alleen glimmend zonder steentjes.’ Vertelt ze me. ‘En bij de jurk heb je ook nog 2 capes, 1 voor de winter die heeft gevoerde mouwen van nep bont en 1 zomercape, die heeft alleen een capuchon.’ Legt ze me uit. Nu hebben we training, ik zal je laten zien welke kleren daarvoor zijn.’ Ze pakt een Gifgroene broek van een soepele maar strakke stof, dan pakt ze een zwart hemdje en een paar leren handschoenen. Als laatste geeft ze me een paar leren enkel laarzen met een stevige schoen.

Ik trek alles aan en mijn voeten glijden in het soepele leer. Mijn haar laat ik in een vlecht zitten. Dan komt Amy mijn kamer weer in met ongeveer hetzelfde aan maar zij heeft een rood hemdje aan. ‘Deze kleren zijn speciaal voor het comfort gemaakt, je kunt erin rennen, springen, vechten en paardrijden.’ Legde Amy uit. ‘Klaar? Dan gaan we naar het training veld. Kate zal wel op ons wachten. Dat is onze instructrice.’ Verduidelijkt ze toen ze me vragend zag kijken. ‘Oh oké.’ Ik glimlach en loop met haar naar beneden. Als we beneden zijn komen we mijn moeder tegen. Amy buigt en ik weet niet zo goed of ik ook moet buigen. ‘Oh Amy, ik heb al zo vaak gezegd dat je voor mij niet hoeft te buigen.’ Zegt mijn moeder vriendelijk. ‘Sorry hoogheid maar het is moeilijk af te leren.’ Zegt Amy verlegen. Dan kijkt mijn moeder naar mij. Tranen van ontroering springen haar ogen. ‘Kijk jou nou, mijn grote kleine meisje. Je bent zo volwassen. Gaan jullie naar de training?’ Amy knikt. ‘Ja, Tessa moet haar wapen kiezen en we moeten kijken of ze goed kan vechten.’ Zegt Amy beleefd. ‘Goed haast je dan maar, je weet dat Kate niet van wachten houd.’ Zegt mijn moeder glimlachend. ‘Oh ja, kom Tessa!’ Amy trekt me mee naar de grote haldeur waar we ook door naar binnen waren gekomen. Net voordat de deur achter ons sluit horen we onze namen achter ons. We draaien ons om en daar staat Jake. Mijn adem stokte. Daar stond hij, hij zag er zo stoer uit in zijn bruine broek en lichtgroene shirt. Hij kijkt ook naar mij. Ongemakkelijk wend ik mijn blik af. ‘Komen jullie nog?’ Amy wenkt ons ongeduldig. ‘Euh, ja.’ Ook Jake wendt zijn blik af. We lopen nu met z’n drieën over het gras. Onderweg kijk ik ademloos om me heen.

Het is hier zo mooi. Opeens zie ik wezens die ik uit mijn boeken herken. Centauren. Ze hebben het onderlichaam van een paard en hun bovenlichaam is dat van een mens. ‘Cool.’ Zeg ik bewonderend. ‘Aha, daar zijn jullie eindelijk.’ Klinkt het geïrriteerd. ‘Sorry Kate, we moesten even de nieuwe Warrior verwelkomen’. Zegt Amy droog. ‘Jaja, dat zal allemaal, wacht… wat de nieuwe Warrior?’ Met een ruk kijkt ze me aan. Verlegen kijk ik naar de grond. ‘Oh het is me een eer.’ Ze buigt diep. ‘Ik ben Kate, ik leid de Warriors op.’ Jake begint te lachen. ‘Normaal is ze nooit zo aardig tegen iemand.’ Kate wordt rood. Ik begin ook te lachen. ‘Hoi, ik ben Tessa.’ Ze schudt mijn uitgestoken hand. ‘Zo Tessa, heb je al eens een wapen vast gehouden?’ ‘Nee.’ Ik schud mijn hoofd ontkennend. ‘Oké, loop maar met mij mee, Jake en Amy jullie kunnen alvast je wapens pakken.’ We lopen allemaal naar een groot rek waar allemaal zwaarden, bogen, speren, dolken en ga zo maar door aan hingen. Jake pakte gelijk het enige gouden zwaard en Amy pakte een prachtige zilveren boog en een koker pijlen. ‘Oké, kies instinctief een wapen, je geest zal kiezen wat het beste bij je past.’ Zegt Kate vriendelijk. Ik liet mijn hand over de wapens glijden en ik sloot mijn ogen. Plotseling deed ik een greep naar voren en in mijn hand glansde zilveren staf. Teleurgesteld kijk ik ernaar. Dat ontgaat Kate niet. ‘Het ziet er misschien eenvoudig uit maar het kan erg handig zijn.’ Zegt ze. Ik bekijk de stok nog eens goed. ‘Hier, dan kan je hem uitproberen, loop maar mee en probeer maar om mij aan te vallen.’ Ze loopt naar de mat. Angstig kijk ik haar aan. Ze had me nog helemaal nog niet uitgelegd wat ik moest doen! ‘Kom maar gewoon.’ Zegt ze bemoedigend. Aarzelend loop ik naar de mat. Kate gaat klaarstaan met een zwaard en ook ik ga klaar staan. ‘Oké begin maar.’ Ik herinner me mijn lessen van mijn moeder en binnen de kortste keren had ik Kate in het nauw gedreven. ‘Hoe deed je dat?’ Vroeg ze stomverbaasd. ‘Ik heb les gehad van mijn moeder.’ Zeg ik verlegen. Kate keek me grijnzend aan. ‘Opnieuw!’ Riep ze uit. Na een halfuur was ze er 1 keer in geslaagd om mij tegen te houden. We hijgden allebei. Dat wapen moet je voortaan altijd bij je dragen. Zegt Kate. Dan merk ik dat Jake en Amy me allebei stomverbaasd aankijken. Gegeneerd wend ik mijn blik af. ‘Vandaar dat je je kon verzetten tegen Julia.’ Zegt Jake verbaasd. Ik glimlach.

Dan komt er iets kleins aanvliegen. Ik herken het wezen vanuit mijn droom. Het is een elfje. ‘Geachte Warriors, jullie worden verwacht voor de kroning van prinses Tessa.’ ‘Ik word gekroond tot prinses?’ Vraag ik verbaasd.

Reageer (2)

  • Schack

    Oh My Gawd.
    Die tekening! Asdfghjkl. *Drool*

    9 jaar geleden
  • horselover0505

    Cool dat ze word gekroond. ik kan bijna niet wachten tot het volgende hoofdstuk :)

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen