Foto bij SF ~ 13

Ik word wakker van de duiven die op het dak staan te koeren. Vervloek ze op deze ochtend. Ik draai me nog een keer om maar als ze harder gaan koeren open ik toch mijn ogen. Oké rustig, ik sta al op.
Ik pak mijn telefoon en zie dat het 10 uur is, dat valt nog mee. Er was gisteravond een spannende film op tv waardoor het laat is geworden en ik nu het gevoel heb dat ik een week niet geslapen heb.
Langzaam sta ik op en wrijf het slaap uit mijn ogen. Ik open de deur en knijp mijn ogen fijn om niet gelijk verblind te worden door het felle zonlicht. Ik slof naar de keuken waar ik jus d'orange uit de koelkast vis en het in een glas schenk. Ik zet de tv aan en ga op de bank zitten.
Alieke komt de huiskamer binnen met rollers in haar haren en loopt zenuwachtig van de ene kamer naar de andere.
''Vanwaar die rollers en die zenuwen''? vraag ik zonder op te kijken
''Ben je dan niet op de hoogte''? ze kijkt me verontwaardigd aan.
''Als niemand mij iets verteld niet nee''.
''Vandaag is die auditie dag voor die clip'' ze verdwijnt weer in de badkamer en komt dan weer terug.''Heb je mijn rode lipstick gezien''?
''Ja, hier op de salontafel'' antwoord ik met een zucht. Ze is altijd haar spullen kwijt omdat ze zo'n sloddervos is.
''Moet jij je niet klaarmaken voor de auditie''?
''Nee'' antwoord ik simpel.
Alieke komt voor het beeld staan.''Waarom doe je niet mee? Dit kan een doorbraak zijn voor modellenbureau's enzo''.
''Ja, met 2 seconden in beeld vang je ook echt zoveel shine'' zeg ik sacastisch.
''Kom nou gewoon. Proberen kan nooit kwaad''. Ze kijkt me smekend aan.
''Oké, maar ik kom echt niet door die rondes heen. Ik ben niet goed genoeg in acteren zodat ze denken dat ik er daadwerkelijk zin in heb'' Ik kom van de bank af en verdwijn in de badkamer.

We komen aan in de ruimte waar we ons in moeten schrijven en wachten tot we mogen. Alieke heeft zich helemaal in de stijgers gezet terwijl ik gewoon vrij simpel gekleed ben.
''Waarom had je niet gewoon leuke hakken aan gedaan''?
''Omdat we nooit weten wat we moeten doen. Straks moeten we handstanden en radslagen ofzo doen en ga ik lang uit op m'n bek''. Het spijt me dat ik was vergeten dat het een Victoria Secret modeshow was.
We staan te wachten tot we ons in kunnen schrijven en ik hoor dan gesnuif naast me. Laila staat naast me met een enorme zonnebril op en een Rudolf neus.
''Ga je ook auditie doen''? vraag ik dom.
''Nee ik sta te wachten op de tram'' antwoord ze met een schorre stem en zet haar zonnebril af. Ik sla een hand voor mijn mond als ik zie hoe ze eruit ziet. Ze heeft zichtbare wallen onder haar ogen, een enorme rode neus, dikke ogen en het ziet eruit alsof ze een week lang door gefeest heeft.
''Zie ik er een beetje uit''?
''Nee man'' antwoord ik eerlijk. ''Het lijkt wel alsof je door een enorme vrachtwagen bent overreden''.
''Zeg maar gerust een strontkar'' gooit Alieke er bovenop en Laila kijkt ons aan.
''Ik ben stront verkouden en heb een enorme korte nacht erdoor gehad'' legt ze ons uit en haalt snel een zakdoek uit haar zak als ze een niesbui voelt opkomen. Geloof me, zelfs enorme lagen make-up kunnen dit niet verbergen.
''Moet je de airco niet zo hoog in het vliegtuig'' Alieke geeft me de pen en ik schrijf me in. Ik ben benieuwd wat deze auditie me kan brengen.

Ik schaam me eigenlijk een beetje.... aangezien ik jullie eigenlijk een beetje verwaarloost hebt voor mijn gevoel en ik vind dat jullie daarom nog een stukje verdienen! Ik hoop dat jullie het me kunnen vergeven en dit verhaal nog steeds leuk genoeg vinden om verder te lezen.

Reageer (2)

  • Chyna2001

    Het is veeeeeeeel te leuk om NIET gelezen te worden!!!!!.

    Snel verder!!!

    9 jaar geleden
  • Manonxxx

    Haha.
    Strontkar, lig hier helemaal in een deuk.

    Snel verder (: xx

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen