Foto bij Hoofdstuk 11

Het was alweer een maand geleden sinds ik was gesprongen met de hulp van mijn vader. In de tussentijd had ik veel van hem geleerd en ook van de alle andren. Ik had gister gehoord dat vandaag mijn eerste "Missie" zou zijn en ik was nu op weg naar het wapen lab. Daar zou ik een zwaard speciaal voor mij ontworpen krijgen en verder alles wat nodig zou zijn om een stadje een kilometer verder op te veroveren. Ik kwam aan bij de bunker die het lab was en voerde de code in.
'Ik ben er!' Riep ik naar binnen.
'Mooi ik zit achterin!' Werd er terug geroepen. Ik volgde de stem en vond een hoekje met een enorm computerscherm waarachter een man van middelbare leeftijd zat. Hij had een korte baar en vrolijk twinkelende grijze ogen. Hij draaide zich om is de bureau stoel en stond op om mijn hand te schudden.
'Hallo, wij hebben nog geen kennis gemaakt hè?' Vroeg hij vriendelijk, ik schudde mijn hoofd. 'Nou ik ben Gerwin, ik ben de technische persoon hier.' Stelde hij zich lachend voor. Ik lachte vriendelijk terug.
'Ik ben Emma en ik ben nieuw hier, dit word mijn eerste missie. En ze hebben mijn verteld dat u ook over de wapens gaat?' Vroeg ik vriendelijk.
'Jep, dat ben ik. Wat heb je nodig?' Vroeg hij.
'Ehm, wat denkt u?' Vroeg ik lachend.
'Ik denk dat mijn nieuwe uitvinding wel iets passends is voor jou. Wacht even.' Zei hij en liep naar een ander bureaublad. Ik keek in de tussentijd wat rond.
'Hier is hij!' Hoorde ik Gerwin triomfantelijk roepen uit een andre hoek. Hij kwam weer naar me toe met een stuk of tien messen in zijn handen.
'Dit is mijn nieuwste uitvinding, het zijn werpmessen met allemaal een andre gave. Neem bijvoorbeeld deze.' Hij hield een groter mes omhoog. 'Deze kan terwijl hij gegooid word zich vermenigvuldigen. En deze ' hij hield een klein mesje met een touwtje om het lemmet omhoog. 'Bind de persoon die hij raakt helemaal vast.' Legde hij uit. Ik knikte aandachtig.
'Magik ze eens uitproberen?' Vroeg ik. Gerwin knikte en gaf mijn een mes. Ik gooide hem naar een oefenpop en de pop vloog in de vik. Snel gaf Gerwin mijn een ander mes. Deze gooide ik naar de brandende pop en er schoot een straal water uit het mes.
'Cool!' riep ik enthousiast Gerwin lachte. 'Ik neem deze als dat goed is?' vroeg ik.
'Ja dat is prima! Maar schiet op want volgens mij staan Teun, Peter en Fenna op je te wachten.' zei Gerwin.
'Okey, dankjewel voor de coole messen, ik zal je als ik terug ben vertellen hoe het ging.' zei ik.
'Dat zou ik fijn vinden. Daag!' zei Gerwin.
'Doei!' zei ik en ik liep weg. Nu kwam mijn eerste missie!

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen