"He Lynn, wat doe je hier?" Ron keek haar vrolijk aan. "Kom er gezellig bij. Loena, schuif op!"
Het blonde meisje schoof op en Lynn plofte er tussen. "Nou, euh.. Ik ben Lynn voor de mensen die het niet wisten." Ze glimlachte vriendelijk.
Gek genoeg voelde ze zich direct op haar gemak. Dat had ze zich niet bij Malfoy gevoeld.
"Wat vond je van Malfoy?" vroeg Harry lachend. Toen kreeg hij in de gaten dat Lynn naar zijn hoofd staarde. Hij greep een pluk haar beet en schoof hem opzij. Een bliksemvormig litteken kwam te voor schijn. "Zit er echt, maar vertel eens." bevestigde hij.
"Oh- Sorry. Nou, ik vond hem niet heel aardig.." begon Lynn voorzichtig. De andere stemden luidruchtig in. "- maar hij was best wel.. sneu. Hij deed zich heel gemeen voor, maar hij leek me zo... Hoe noem je dat.. Sip eigenlijk."
"Hij is niet zielig! Hij heeft Harry jarenlang getreiterd!" snerpte de stem van Ron door de coupé. Ze haalde haar schouders op: "Dat keur ik ook niet goed, maar.. hij kan toch spijt hebben?"
Ron schudde afkeurend zijn hoofd, maar Hermelien sprong op. "Mensen veranderen, Ron! Lynn heeft helemaal gelijk... Maar, ik geef toe: Malfoy is niet de beste keuze om te vergeven. Alhoewel hij zich heel netjes gedraagd na de slag om Hogwarts."
Lynn werpte Hermelien een dankbare blik toe. "Ja, dat snap ik. In de boeken haatte ik die pestkop, maar hij leek me best aardig op één of andere manier. Alleen hij wou het niet laten blijken denk ik. Hoe lang zit zijn pa al in euh, wat was het, Azbakas?"
"Az-azpalas?" Een jongen grijnsde. "Je bedoeld Azkaban! Sinds drie maanden denk ik. Zijn moeder is er half depressief van, heb ik gehoord. Maar eigenlijk hoop ik dat hij een mooi plekje naast Bellatrix Lestrange heeft gekregen."
Lynn knikte en lachte ook om haar fout. Ze vroeg maar niet wie Bellatrix was. Aan de wraakgevoelens op de jongen zijn gezicht te zien, had hij het daar erg moeilijk mee.
"Ik ben Marcel Lubbermans trouwens. Ik ga voor sommige vakken een PUIST proberen te halen, maar voor de rest werk ik als Stagiaire bij Kruidenkunde. Dan mag je mooi 'Professor Lubbermans' noemen." Het scheve grijnsje kwam weer te voor schijn op zijn gezicht.
"Wat is een PUIST ook al weer?" vroeg Lynn onzeker. Even keek het groepje haar ongelovig aan, maar na een paar seconden nam Ginny het initiatief.
"Dat noemen ze in de Dreuzelwereld Examens geloof ik. Ik weet niet precies waar je goed in bent, en jij zelf ook niet neem ik aan, dus we hebben je voor wat random PUISTen ingeschreven. Euhm, Toverdranken, Verweer Tegen De Zwarte Kunsten, Transfiguratie, Bezweringen, Kruidenkunde en Verzorging van Fabeldieren. Bezweringen, Verweer tegen de Zwarte Kunsten en Fabeldieren doe ik ook. De rest interesseert me allemaal niet."
"Oh, dankje voor de uitleg. En de andere?"
"Wat de andere doen bedoel je? Ron en Harry doen het zelfde, behalve Fabeldieren. De lessen van Hagrid zijn euh.. nogal gevaarlijk. Nou, Marcel gaat voor een PUIST voor Transfiguratie en Bezweringen. En voor de rest doet iedereen ongeveer wel het zelfde."
"GINNY! Je vergeet iets. Professor Anderling gaat nog een test of zo iets met haar doen om haar IQ te testen. En waarom heb je in godsnaam Fabeldieren gekozen? Arme Lynn.. ZORG WEL DAT JE IN GRIFFOENDOR KOMT HE!" Het laatste was duidelijk op Lynn gericht. Ze knikte vrolijk, maar diep van binnen voelde ze pijn. Wat als ze in Ravenklauw kwam? Of nog erger, Zwadderich? Al hoewel Zwadderich best mee viel na de tweede tovenaars oorlog had ze zich laten vertellen.
"Kom op, jut der niet zo op, Ron.' hoorde ze de vriendelijke stem van Hermelien. Oh, wat hield ze van dat meisje. Ze was zo behulpzaam.. Ze glimlachte even en liet zich zelf toen in slaap dommelen. Gek genoeg ging dat erg gemakkelijk.

Reageer (4)

  • Hippogrief

    Ja, dat vroeg ik me ook behoorlijk af, :+
    Maar ik ben er achter gekomen dat enkel deel 1 en 2 gepubliceerd waren in deze tijd xdd
    Dus ik pas wel even aan dat ze de boeken wel heeft gelezen en ze wel grappig vond etc. maar niet echt veel erover wist, want vind het ook zo vanzelfsprekend als ze alles al weet. :/

    9 jaar geleden
  • Gibbs

    Ik vind het nog steeds een heel leuk verhaal!! :3

    Maar als ze zo fan is van Harry Potter, hoe kan het dan dat ze nog bijna niets weet van de Toverwereld, terwijl het 't zelfde is als in de boeken wordt beschreven? ;x

    9 jaar geleden
  • TheMockingjay

    Super mega awsome! Snel verder!

    9 jaar geleden
  • xxJennyxx

    Snwl verder dit verhaal is geweldig!

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen