Het was een raar zicht. Een vrouw in het wit, een jager, een soldaat en een meisje liepen door de gangen van Redmond. Bij een van de deuren Haalde de dame een sleutel te voorschijn. Ze wenkte de rest en iedereen volgde haar.. Ze kwamen in een gezellig ingericht huiskamertje. De jager begeleide hem naar een van de stoelen. Liliane zat ongemakkelijk op het puntje van haar stoel. Ook voor de soldaat werd een stoel aangeboden en daarna gingen de jager en de vrouw zitten. Vrijwel onmiddellijk gooide de jager elegant zijn voeten op de tafel.
“Halt! Wat heb ik je hierover gezegd?!” Met een rood gezicht zwierde de jager zijn benen weer van tafel. De naam Halt kwam het meisje vaag bekend voor in Celtica had ze vaag iets gehoord over een reus van een vent die de Araluenen jaren geleden keer op keer een overwinning had bezorgt. Samen met zijn leerling.
“Halt wat is er gebeurd. Toen je aankwam had je zelfs niets gezegd tegen Abelard.” De jager keek een beetje ongemakkelijk naar de soldaat.
“Een tijdje geleden kwam er een soldaat aan en hij vertelde mij niet het meest leuke nieuws. Hij vertelde dat Allys dood is.” De dame sloeg haar ogen neer en eventjes dacht Liliane dat ze een traan zag. Een minutenlange stilte viel over de kamer. Voor Liliane leek de kamer plots veel minder gezellig. Het gaf haar een benauwd gevoel. De stilte leek wel uren te duren.Uiteindelijk rechte de vrouw haar rug en Liliane zag meteen hoeveel de vrouw voor haar betekend had. Aan de tranen te zien haar tranen te zien veel.
“Vertel mij alles.”

Reageer (2)

  • justmefourever

    ik moet gewoon gelijk weer huilen nu ik er aan denk :(:((huil)(huil)(huil)

    9 jaar geleden
  • dayxdreamer

    :'(

    snel verder

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen