Voor de volgende ronde weet ik nog niet presies wekl nummer ik wil doen. Ik wilde eigenlijk een nummer van bad religion doen, maar van bill mocht dat niet omdat het te "hart" is. Een nummer van nofx mocht ook niet, dus ik zit een beetje vast. Ik ben op youtube een beetje aan het rondkijken om te kijken of ik een leuk, meer mainstream nummer vind. Straks ga ik ook nog naar bill toe om samen te brainstormen. Omdat hij zelf ook nog veel moest doen, en het eigenlijk zijn vrije avond is, hebben we bij hem afgesproken. Nummers die ik tot nu toe al gedaan heb bij de live shows zijn van the offspring, avril lavigne en all time low. Bill had me gezegt dat we geen nummers van dezelfde bands mogen gebruiken, en alle andere nummers die ik wil doen mogen ook niet. Deze hele wedstrijd begint me een beetje mijn neus uit te komen.

Als ik zie dat het beina 4 uur is pak ik snel mijn tas en ga op weg naar bill. Het duurt toch nog wel even voordat ik bij hem ben, ik moet met de metro een keer overstappen en wil niet te laat komen. 5 voor half 5 sta ik voor de deur van het appartementen complex. Ik zoek even naar de juiste bel en duw heb dan in. Even later hoor ik via de intercom een stem. Door de vervorming weet ik niet zeker of het bill of tom is.
" heej, ik had hier om half 5 afgesproken!" Zeg ik dan in de intercom.
" oh ja, bill had me dat verteld. Kom maar naar boven." Zegt tom via de intercom. Dan hoor ik een zoemend geluid wat betekend dat ik de voordeur in kan duwen. Met de lift ga ik naar boven. Op de 7e etage stap ik uit en loop de gamg door. Tom leunt al in de deurpost. Een beetje onhandig geven we elkaar een knuffel als begroeting en volg tom daarna naar binnen.
" bill is nog even weg, er liep iets uit. Maar hij zal zo wel hier zijn! Wil je wat drinken?" Zegt hij dan terwijl hij naar de keuken loopt.
" oh oke en uhm oke, hebben jullie cola?"
" jazeker! Ga maar even zitten."

Ik ga op de leren bank zitten, een beetje ongemakkelijk over waar ik moet kijken. Dan zet tom de cola op de salon tafel voor me neer en ploft zelf in de stoel.
" en welk nummer ga je zaterdag zingen?" Vraagt hij dan.
" nog geen idee..."
" wat? Maar het is donderdag, je hebt nog 3 dagen om een nummer te kiezen en te repeteren!"
" ik weet het...."
" nou ja, met jou talent moet dat geen probleem zijn."
" dankje."

Dan gaat mijn telefoon, bill.
" heej, waar blijf je?" Neem ik op.
" sorry! Echt mega veel vertraging met alles! Ik kan nu pas vertrekken, ben je al bij mij?"
" ja tom liet me binnen."
" oke, gelukkig! Ik denk dat ik over een dik half uur thuis ben."
" oke, dan wacht ik hier op je, oke?"
" helemaal goed. Heb jij al gegeten?"
" nee, hoezo?"
" dan neem ik onderweg wat mee, vraag eens aan tom of hij ook iets wilt eten."
Dan draai ik me even naar tom." Heb je al gegeten?" Vraag ik hem.
" nee, hoezo?"
Dan leg ik de telefoon weer aan mijn oor.
" nee, hij moet ook nog eten.
" super! Dan zie ik je straks!" Hoor ik aan de andere kant van de lijn voordat ik op hang.

Tom en ik praten nog even verder en kijken tv. Een dik half uur later vliegt de deur open. Bill komt binnen met zijn haar door de war, 2 tassen met eten en een laptoptas. Hij zet de tassen met eten op tafel en begroet ons snel. Ondertussen heeft tom 3 bordjes en bestek wat hij op de tafel zet. Terwijl bill het eten uit de tassen pakt, chinees, ga ik alvast aan tafel zitten. Dan geven we alle bakjes met eten door aan elkaar zodat iedereen wat van alles op z'n bord. Tom valt meteen aan terwijl bill iets rustiger en beschaafder eet.
" heb je nog gekeken voor nummers?" Vraagt bill dan aan mij.
" ja, maar niet echt iets gevonden."
" geen probleem. Dan kijken we zo samen wat je kan doen, weet je wel al een stijl?"
" ook niet echt."
" hmmm, oke, ik dacht. Als jij dat ook wilt natuurlijk, dat we een ballad of zo kunnen doen, duitsland een andere kant van je laten zien."
" ja, we kijken zo wel even."

De rest van de tijd hebben bill en tom het over dingen die zij zelf nog moeten doen. Na het eten volg ik bill naar de studio die ze thuis hebben. Daar gaan we op 2 bureau stoelen zitten en bespreken we nummers die ik kan zingen komende zaterdag. Het is nog steeds een beetje akward tussen ons, sinds de kus. Na een tijdje hebben we een nummer uitgekozen, party in the usa van miley syrus. We oefenen het een paar keer, omdat het een relatief makkelijk nummer is zit het er zo in.
" we moeten praten..." Zeg ik dan als ik het niet meer kan houden. Bill kijkt me vragen aan.
" ik had het gevoel dat het echt wel lekker liep tussen ons, maar nu is alles zo akward en vreemd. Ik wil gewoon dat we weer zo als eerst met elkaar om kunnen gaan. Zoals voor....die kus." Zeg ik dan uiteindelijk. Bill zegt niets. Hij staart me even aan. Staat dan op en gaat heen en weer lopen, zonder mij aan te kijken. Ik heb er nu al spijt van dat ik het weer heb opgehaald.
" sorry." Stamel ik dan als bill nog steeds niets gezegt heeft. Dan draait hij zich om. Zijn ogen zijn waterig.
" jij hoeft geen sorry te zeggen. Ik ben degene die me moet veronachuldigen." Zegt hij dan terwijl ik hem vragend aan kijk.
" sinds de kus, kan ik nergens anders meer aan denken. Ik slaap slecht, krijg een brok in mijn keel iedere keer als ik je zie, voel me ellendig als ik niet bij je ben..."
Voor hij verder kan gaan sluit ik mijn armen om zijn middel en zoen ik hem.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen