Foto bij SF ~ 21

Ik sta samen met Alieke lekker los te gaan op de dansvloer tussen alle andere mensen. Dit is echt wat ik nodig had, lekker los gaan en gewoon nergens anders aan denken dan een leuke avond te hebben.
Alieke trekt me dichter tegen me aan om me iets in mijn oor te fluisteren.
''Die jongen is best cute'' zegt ze me een glimlach en ik draai me om. In de hoek staat een jongen met zijn 'gangster clubje' overduidelijk oogcontact met ons te zoeken. Vooral met Alieke dan. Hij glimlacht naar haar en ze glimlacht terug.
Ik vind het maar een engerd. Ik voel hun ogen in mijn rug branden en ik trek Alieke van de vloer af om wat te drinken te halen. In mijn ooghoek merk ik de jongen op die 'toevallig' ook wat te drinken gaat halen.
Ik bestel een cola en Alieke een dubbele whiskey. Het is gewoon een iets van Alieke dat ze altijd standaard op zo'n gekke avond te diep in het glaasje kijkt en daarom besluit ik altijd om niet te veel te drinken. Aangeschoten kan nog, maar iemand moet Alieke naar huis dragen en ik laat dat zeker niet door een enge vent doen.
Voor ons word nog een glas neergezet en ik kijk de barvrouw aan. Ze wijs naar de jongens die hun hand op steken als ik naar ze kijk. Vriendelijk van ze, maar ik hoef het niet.
''Dat is vriendelijk van ze'' zegt Alieke met al een aardige slok op en pakt de beker.
''Aliek is dat nou wel zo slim? Straks is er iets mee gedaan''.
''Ah wel nee, drank is drank. Bovendien is het onbeleefd om het te laten staan'' Die manieren heeft ze dan weer wel meegekregen.
Voordat ik actie kan ondernemen heeft Alieke het al op. Ach, we merken wel als er SLD of dergelijke inzit.
Zodra ik mijn cola op heb trekt Alieke me weer mee de dansvloer op. Ze begint uitbundig te dansen en onbewust houd ik mijn omgeving in de gaten. Het zijn vast de normen en waarden die ik heb meegekregen van mijn ouders.
''Goedenavond dames'' hoor ik in mijn oor en ik kijk verschrikt op. Nee hé, heb ik weer. Ik glimlach naar de jongens en dans gerust verder.
Alieke heeft haar zinnen op één van de jongens gezet en één van hun op mij.
''Mogen we erbij dansen''? vraagt hij terwijl hij en zijn vriend toch al bezig zijn en ik haal mn schouders op.
''Best'' antwoord ik.
Ik merk dat de jongen steeds intiemer met me word en ik voel me niet prettig hierbij. Ik kijk naar Alieke die de andere jongen bijna opeet en ik trek aan haar arm. Tijd om te gaan.
''Wat is er''? vraagt ze met een dubbele tong.
''Het is tijd om te gaan'' antwoord ik en ook al stribbelt ze tegen, ze heeft dankzij de drank bijna geen benen meer om op te staan dus krijg ik haar toch mee.
Ik houd een taxi aan en als we zitten legt ze haar hoofd tegen de hoofdleuning.
''Delain, ik ben misselijk'' zegt ze eerlijk en ik draai met mijn ogen.
''Dat krijg je ervan als je geen limiet hebt. Probeer iniedergeval niet te kotsen tot we thuis zijn''.
De taxi heeft ons afgezet voor Miami Beach en via de personeelsingang krijg ik Alieke ongezien binnen. We lopen het pad over naar onze bungalow als ze over haar eigen benen struikelt, ik haar niet meer kan houden en ze in het bloemperk beland. Ze giert van het lachen terwijl ik haar probeer op te tillen.
''Aliek, werk alsjeblieft een beetje mee''.
''handje hulp nodig''? hoor ik een bekende stem zeggen en ik kijk op.
''Graag'' antwoord ik en Louis helpt Alieke overeind en samen brengen we haar naar de bungalow.

De volgende ochtend word ik wakker met hoofdpijn. Ach, toch een leuke avond gehad gisteren. Ik voel iemand omdraaien en ik dut weer in. Dat zal vast Louis zijn. Een paar tellen later schieten mijn ogen open en ik draai me abrupt om waardoor ik recht in het slapende gezicht van Louis kijk.
Hoe de? Ik kijk snel onder het laken maar word al gerustgesteld als ik zie dat ik mijn nachtkleding aan heb. Dan was het dus geen droom..
''Goeiemorgen'' zegt Louis slaperig en ik kan niets anders dan hem aankijken
''Morgen'' antwoord ik na een paar seconden.
''Ben je verrast? Je had het zelf gezegd dat het prima was'' ik krijg opeens een kleine flashback.
''Dat zou best kunnen''. Blijkbaar was ik gisteravond zo moe en had ik meer drank op dan ik dacht waardoor ik me dit niet meer kan herinneren.
Het is een paar seconden stil als we een deur open horen vliegen, iemand over de gang horen rennen en vervolgens de wc klep openklapt. Het volgende geluid is niet het prettigst in de ochtend.
''Volgensmij was het erg gezellig'' hoor ik Louis grinniken.
''Geloof me, dit is niet de eerste keer en zal ook zeker niet de laatste zijn''.
Het geluid houd op en een periode van stilte neemt aan.
''Ik ga kijken of er nog wat leven inzit'' ik stap uit bed en loop naar de badkamer waar Alieke tegen de wc zit aangeleund. Ik blijf in de deuropening staan en kijk haar aan. Ze kijkt terug met een moe hoofd en een kater van hier tot tokyo.
''Ik ga nooit meer drinken'' antwoord ze hees.
''Dat zei je de vorige 5 keer ook''.
''Nu meen ik het''.
''En dat zei je de vorige 5 keer ook'' antwoord ik bijdehand.
Alieke spoelt door, klapt de wc klep dicht en bekijkt zichzelf ik de spiegel. ''Maar het was het vast waard''.
Ik schud mijn hoofd en loop naar de keuken waar ik een glas water haal. Ze kan het zich niet eens meer herinneren. Dat kan ze zich eigenlijk nooit. Misschien is het ook beter.

Reageer (2)

  • louisharry

    Het is LSD, niet SLD ;) Snel verder!!

    9 jaar geleden
  • Yasha

    Haha

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen