Naam: Rocket_Raccoon
Bekend van: Dúath, Dreams of Death en Snow comes after Fire
Volgende week interview ik Vinception

Edit: Ik was vergeten user in te vullen die ik hierna ga interviewen, sorry!

Stefanie: Hoi allemaal en welkom bij een nieuw interview. Vorige week kondigde ik al aan dat Karenina te gast zou zijn, maar helaas vond ik haar niet terug op quizlet. Tot grote opluchting zag ik dat haar naam veranderd was naar Rocket_Raccoon en kan ik dus vandaag alsnog een interview afnemen. Hier is ze dan, Rocket_Raccoon!
Publiek: *Klapt in de handen*
Rocket_Raccoon: *Zwaait en gaat zitten*
Stefanie: Stel jezelf even kort voor.
Rocket_Raccoon: Wel, ik ben Evelien Jonckheere, 17 jaar oud en ik woon in België. Ik hou van lezen, schrijven en ik ga vaak naar de bioscoop. Ook vind ik het leuk om op te trekken met mijn vrienden. Ik doe toneel en repertoirestudies op een muziekschool en speel recreatief harp. Tijdens weekends werk ik af en toe, maar dat is voornamelijk wanneer ik weinig tijd heb voor school.
Stefanie: Je gaat dus nog naar school. Welke richting volg je dan?
Rocket_Raccoon: Ik doe wetenschappen-wiskunde, voornamelijk omdat de andere richtingen die mijn school aanbood me helemaal niet interesseerden. Dat wil niet zeggen dat ik mijn richting haat - ik vind hem zelfs leuk - maar ik ben niet echt het grootste licht in wiskunde, dus af en toe valt mijn resultaat daar wat tegen. Ik zit nu in mijn laatste jaar, wat betekend dat mijn brievenbus overstelpt wordt met informatieboekjes van de Belgische universiteiten. Ik weet nog niet echt wat ik hierna ga studeren, maar nu het herfstvakantie is probeer ik elke dag eens een aantal opleidingen te bekijken, zodat ik me een duidelijk beeld kan vormen over wat ik later kan doen. Er zijn veel richtingen die me zeker aanspreken, maar ik wil ook daarna nog wel een toffe job kunnen vinden, dus het is wel wat werk om te kijken welke richting ik uit kan na een bepaalde studie te hebben gevolgd.
In weekends of tijdens vakanties werk ik in een cafetaria, waar ik meestal het eten bak. Bestellingen opnemen vind ik minder leuk, omdat ik weinig geduld heb en klanten vaak over banale zaken beginnen te zeuren - 'Waarom duurt het zo lang? Ik wil twéé melkjes bij mijn koffie!'
Stefanie: Ja sommige mensen kunnen echt wel vervelend doen, dat weet ik zelf ook uit ervaring bij vakantiewerk vroeger. Maar laten we het nu over iets leukers hebben, hoe ben jij op quizlet beland?
Rocket_Raccoon: Dat moet in de periode zijn geweest dat ik de enige van mijn vriendenkring was die de Hongerspelen had gelezen. Ik moest mijn fangirling ergens kwijt en begon het internet wat af te speuren. Zo kwam ik hier terecht, denk ik. Eerst heb ik nog enkele maanden fanficties gelezen en toen ik zelf het idee kreeg om fanficties te schrijven om mijn schrijfstijl te verbeteren, heb ik een account aangemaakt.
Stefanie: Ik heb gezien op je profiel dat je een grote "To do list" hebt staan. Een van de punten is naar de FACTS gaan. Hou je dan van cosplay?
Rocket_Raccoon: *Weent* Ik was van plan dit jaar naar FACTS te gaan, maar mijn schoolwerk heeft daar uiteindelijk een stokje voor gestoken. Ik was van plan om met een vriendin te gaan. Zij is er uiteindelijk wel heen geweest - ik denk als Darth Vader - en heeft voor mij een handtekening gehaald bij Carice Van Houten, Melissandre uit Game of Thrones. Ik ben haar er erg dankbaar voor, hoewel ik natuurlijk erg graag zelf heen was geweest om al die fantastische cosplays te zien.
Stefanie: Welke cosplay is je favoriet?
Rocket_Raccoon: Bedoel je algemeen of de mijne?
Stefanie: In het algemeen, welke is je favoriet? En waarom net die?
Rocket_Raccoon: Ik vind voornamelijk de cosplays die met films te maken hebben leuk, omdat ik niet iemand ben die veel anime leest of computerspelletjes speelt. Toch vind ik ook die cosplays vaak heel erg knap gedaan
Stefanie: En heb je zelf al cosplay kostuums?
Rocket_Raccoon: Ik heb eens een piratenkostuum bij elkaar gesprokkeld voor een feestje en ben vorig jaar eens als smurf naar school gegaan. Vraag me niet waarom want het is een lang verhaal, maar het was geweldig.
Stefanie: Als ik tussen je story's kijk, zijn je favoriete films/series The hobbit, Games of Throne en Thor. Wat vind je zelf er bijzonder aan?
Rocket_Raccoon: The Hobbit is een verhaal waar ik wat mee ben opgegroeid als kind, dus dat zal altijd bijzonder zijn, al geef ik toch eerder voorkeur aan zijn vervolg Lord of the Rings. Thor vind ik leuk omdat ik van alles uit het Marveluniversum hou. Ik vind DC Comics ook niet slecht, maar ik vind de humor in de Marvelfilms leuker.
Mijn Game of Thronesobsessie is er gekomen na een lange indoctrinatie. Ik moest voor mijn vakantiewerk muren schilderen en had als enige gezelschap een oude radio die maar twee stations kon ontvangen. Beide stations bleken serieus betaald te zijn door 2BE, aangezien er elk half uur wel een reclamespot was over - Komende zondag, de première van de nieuwe tv-sensatie Game of Thrones, met Sean Bean...' Tegen die bewuste zondag was ik, na negen uur werken per dag wat dus zorgde voor een 18 keer per dag het spotje te beluisteren - ik was het echt helemaal zat - moest ik om een of andere duistere reden 2BE opzetten. De serie bleek uiteindelijk heel wat leuker dan verwacht, en na zeven afleveringen heb ik dan de boeken aangeschaft, die nog beter bleken te zijn.
Stefanie: Is er iets dat je zelf wilt vertellen?
Rocket_Raccoon: Ehm, niet echt nee. Ik wil wel vragen of er een Q'er vrijdag ook naar de Boekenbeurs in Antwerpen gaat?
Stefanie: Laat het maar weten als er iemand naar de boekenbeurs gaat! Maar ik vrees dat we al het einde van het interview zijn. *Kijkt sip* Maar ik laat je niet gaan voor ik je mijn laatste vraag heb gesteld. *Pakt een blauwe doosje*
Rocket_Raccoon: Ik heb momenteel meer zin in pistachenootjes, heb je die ook? *Glimlacht hoopvol*
Stefanie: *Stopt het doosje met oreo's weer weg* Breng de pistachenootjes!
Loopjongen: *Brengt een schaaltje pistachenootjes*
Stefanie: Zo dat is ook weer geregeld. Ik hoop dat jullie het opnieuw leuk vonden en tot volgende week!

Reageer (3)

  • Monks

    Superleuk! (flower)

    9 jaar geleden
  • Duizendblad

    Pistachenootjes ^w^
    En als smurf naar school? Geweldig idee :D

    9 jaar geleden
  • Ringwraith

    Leukleuk. (:

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen