Foto bij Chapter 2 • Sapphire 'Saf' Cara Gems.

"Maar Megan…" klonk het in mijn oren. Ik zuchtte. Natuurlijk, er kon bijna geen dag voorbij gaan dat Megan en Silena niet aan het kibbelen waren. Met mijn ogen nog dicht rol ik om, om vervolgens op de koude vloer naast mijn bed te belanden. "Jeez Sil!" Ik zucht. "Meiden! Hou jullie kleppen is effe dicht. Ik ben alweer door jullie wakker geworden, terwijl ik nog," ik kijk even op de klok in de slaapzaal, "twintig minuten had kunnen slapen!" Chagerijnig loop ik naar de badkamer. Silena en Megan zijn ondertussen stil geworden en hun spullen aan het pakken. Met hun schooluniform komen ze de badkamer ingestrompeld, alweer kibbelend. Ik kijk ze even aan maar gun hen mijn aandacht niet.
"Sorry, Sapphire..." komt het synchroon uit hun monden. "We hadden er aan moeten denken dat je nog sliep," vervolgde Silena.
"Tja, had je dat maar moeten doen," zeg ik bot terug. Ik draai me om en loop de slaapkamer weer in. Ik pak mijn uniform en loop terug naar de badkamer, waar ik meteen een douche in duik. Met de warme stralen over mijn lichaam denk ik na over vandaag.
Vandaag krijg ik mijn rooster te horen, het is de dinsdag na de aankomst en ik hoop dat ik een beetje een fijn rooster heb. Vorig jaar had ik de helft van mijn lessen samen met Gryffindor en please, doe me dat niet nog een keer aan. Ze denken altijd dat ze alles kunnen en het beste zijn. Ook had ik lange dagen met veel tussenuren. Geloof me, ik ben liever eerder uit dan dat ik tussenuren heb.

In de slaapkamer pak ik mijn uniform en doe ik deze aan. Het rokje heb ik korter gemaakt met een of andere spreuk zodat het rokje nu rot halverwege mijn bovenbenen komt, in plaats van tot mijn knieen. Mijn bloesje hang ik een beetje open aan de bovenkant en ik stroppbde mouwen op. Mijn kenmerkende Slytherin stropdas hag ik losjes om mijn nek heen. Aan mijn voeten doe ik zwarte sneakers. Ze kunnen toch echt niet van me verwachten dat ik me helemaal houd aan de kledingregels, ik heb het nooit gedaan em dat zal nu ook niet zomaar gaan veranderen. Ik loop terug naar de badkamer en doe hier mijn haar nog. Ondanks dat Crystal en ik een identieke tweeling zijn is mijn haar een tint donkerder, dit alleen omdat ik het verf. Met een laagje mascara en oogschaduw werk ik het af. Zo, weer klaar voor een nieuwe dag op Hogwarts.
Met Silena en Megan die achter me aan slenteren als brave hondjes loop ik naar the Great Hall. Ik neem plaats in het middelpunt van de tafel van Slytherin. Een aantal meters verderop, aan de overkant, zit Scorpius Malfoy. En ik zal toegeven dat ik altijd al een crush op hem gehad heb. Scorpius is gewoon knap. Maar dan ook echt knap. Jammer is, dat wij altijd al goede vrienden zijn geweest en waarschijnlijk wordt dat nooit meer dan vriendschap. Maar aan de andere kant moet ik het positief bekijken, ik ken hem en ga met hem om. Wat echt super is. "Hey Scorp," begroet ik hem.
"Sapphire!"
Ik grinnik zachtjes. Ondanks dat Scorpius net als ik een echte Slytherin is, kan hij heel vrolijk en lief zijn. Eigenschappen waarvan mensen altijd zeggen dat een Slytherin ze niet heeft. Mensen oordelen te snel over ons Slytherins.
Als ik naar de tafel van Hufflepuf kijk zie ik dat Crystal me aan kijkt. Ze loopt hier heen en gaat zitten. "Hee Saf," begroet Crystal mij. Aan weerszijden van de tafel krijgt ze geïrriteerde blikken aar haar toegeworpen. Ondanks dat iedereen weet dat Crystal en ik zussen zijn, en niet zonder elkaar kunnen, wordt er nog altijd met irritatie hier heen gekeken als Crystal hier komt zitten. Ik zucht, rol mijn ogen en kijk dreigend naar een aantal vijfdejaars. Vlug kijken ze weg. Ondanks dat het zelf ook Slytherins zijn, zijn ze nog steeds bang voor me. Megan en Silena zijn nu even stil en kijken elkaar aan.
"Crys," zeg ik, glimlachend.
"Crystal." klinkt Scorpius' stem aan de linkerkant van Crystal. Ik draai mijn hoofd naar hem toe. Even later komen Lesley en Hailey naar de Slytherin tafel toegelopen, om Crystal hier zo snel mogelijk weer weg te halen. Ik let niet op hun gesprek maar merk wel dat ze zonder haar weglopen en dat Crystal naar de tafel van Gryffindor loopt.
"Ugh." Het korte woordje verlaat mijn lippen tegelijkertijd met een zucht. Ze gaat nog steeds met die Albus om. Ik snap nog steeds niet waarom, ik bedoel, hij zit in Gryffindor.

Een kwartiertje later komt Mr. Haems, onze afdelingshoofd, eindelijk bij mij aan. Hij zucht. "Sapphire..." Ik kijk hem aan. Het liefst zou ik hier al weg willen met mijn rooster, maar aangezien ik mijn rooster nog niet heb en Mr. Haems die aan mij moet geven en nog wat dingen moet overleggen en uitleggen, kan dat niet. Ongeduldig zit ik op de bank. "Je had uitstekende OWL uitslagen. Maar welke vakken wil je dit jaar nog volgen?" Ik denk na. Ik heb niet echt een idee wat ik later wil gaan doen maar weet wel in welke vakken ik goed ben, en welke ik leuk vindt. "Potions, DADA, Charms en Transfiguration. " Het rolde uit mijn mond, nog voordat ik me verder kon bedenken. Ondanks dat ik voor elk vak vorig jaar hoge scores gehaald heb wil ik lang niet alles volgen. Dit zijn de enige vakken die me een beetje interesseren. Ik kan wel meer doen, maar wil het niet. Ik wil ook genoeg tijd overhouden voor Quidditch. Sinds mijn derde schooljaar ben ik aanvoerder van het team. In mijn tweede jaar was ik al Chaser, de positie die ik nu nog steeds bekleed. "Mooi zo, dan is dit," hij zwaaide even met zijn wand, "je rooster." Een stuk perkament werd mij aangereikt en ik bekeek het. Niet te vol, gelukkig. Ik hoef vandaag gelukkig pas om negen uur te beginnen, met Charms. Ik zucht en sta op. Alle vakken dit jaar zullen gevolgd worden door elke afdeling, dat betekent dat ik dus elke les volg met op zijn minst één Gryffindor. Ik rol met mijn ogen en loop door. Met tegenzin loop ik naar de tafel van Gryffindor toe, waar mensen me rare blikken werpen. Ik draai me om naar Crystal. "Crys, kan ik je even spreken? Zonder die Gryffindors?" Ik leg nadruk op de laatste zin, die ik vol afschuw uitspreek. Ook al hebben ze een hekel aan me, ze kijken wel naar me op. Tja, kleding aanpassen en het feit dat Crys en ik best knap zijn, heeft zo zijn voordelen. "Wat staren jullie?" roep ik naar een groepje derdejaars Gryffindors. Beschaamd kijken ze weg.
"Saf!" klinkt Crystals stem verontwaardigd, voordat ze met me mee loopt. "Wat is er?"
"Welke vakken heb je?" vraag ik haar met oprechte belangstelling.
"Vandaag, bedoel je?" reageert Crystal. "Waarom moet je me hier trouwens voor wegroepen van Albus enzo?" vraagt ze meteen daarna.
"Dat weet je wel, ik mag ze niet. Het zijn Gryffindors, Crys!" Ik rol nog een keer met mijn ogen. "Maar welke vakken heb je vandaag nou?"
"Charms, Herbology en Transfiguration, jij?"
"Charms en Transfiguration." Antwoordt ik terwijl ik haar mijn rooster laat zien. "Maar ik ga weer, Crys. Doei!" Ik glimlach nog een keer naar haar en draai me daarna om en knip met mijn vingers terwijl ik een blik werp op Silena en Megan, meteen komen de twee aangesneld en lopen ze achter me aan naar de kerkers waar de Common Room van Slytherin zich bevind.

Reageer (1)

  • Lolaa90

    wiiihiiii ze is duivelss(duivel)(duivel)(duivel)(duivel)(duivel)(duivel)(duivel)(duivel)(duivel)
    hahahaha mooi geschreven!\
    xxxThatGinger

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen