Foto bij Chapter 1 • Crystal 'Crys' Theresa Gems

Rosea~
Eerste hoofdstukje ;D hopelijk vinden jullie het wat

'Crys! Wakker worden! CRYS!'
Ik doe mijn ogen half open, en gooi mijn kussen naar het meisje naast mijn bed.
'Au! Damn it, Crystal! Ik maak je alleen maar wakker...' mompelt ze geïrriteerd. Het is mijn beste vriendin Lesley Wright.
'Sorry,' zeg ik, terwijl ik overeind kom en me uitstrek. 'Ik ben gewoon zo moe.'
'Lieve schat, ik ken je nu al bijna 6 jaar. Denk je echt dat het me nog nooit is opgevallen dat je een ochtend humeur hebt?' vraagt Lesley, grinnikend. Pff, alsof zij geen ochtendhumeur heeft. Lesley is mijn beste vriendin, en gek genoeg mag Sapphire haar ook. Ondanks dat ze ongelofelijk sarcastisch kan zijn, is het een lieve meid waar ik altijd op kan rekenen.
Zuchtend sleep ik mezelf mijn bed uit. Ochtenden zijn altijd de ergste momenten op de dag.
Zodra Lesley en ik aangekleed zijn, lopen we naar de Great Hall voor ontbijt. We lopen naar onze gewoonlijke plaats, naast onze andere vrienden.
'Morgen!' roept Demi Acelerio. Demi is gezellig en erg grappig. Als er een ongemakkelijke stilte is, breekt zij die met gemak met een leuk grapje. Daarnaast is ze ook de durfal van ons vijfen. Demi durft alles eigenlijk wel.
Naast Demi zit Shay Chahi. Shay is deels Chinees, en de knapste van ons allemaal. Meestal is ze rustig, maar ze kan ook best druk zijn. Ook is ze de slimste van ons groepje, wat iedereen zonder aarzelen zal toegeven als je het zou vragen. Shay en Demi en zij zijn samen altijd erg druk, maar wij vinden dat niet echt erg.
'Toast?' vraagt Haily Jaile, de laatste in ons groepje. Haily is een apart geval. Ze is heel slim, heel moedig en ook best sluw. En toch zit ze niet in Ravenclaw, Gryffindor of Slytherin. Ze is ook best populair, zeker voor een Hufflepuff. Zij en Shay zijn jongensaantrekkers van de groep.
'Thanks,' zegt Lesley, en ze laat haarzelf neerzakken naast Haily.
Professor Verity, hoofd van Hufflepuff, komt aan bij Shay.
'Zo, Shay, wat voor vakken wil jij die jaar gaan doen? Na je uitstekende OWL resultaten, wil vrijwel elke leraar je terug-'
Nadat Shay, Demi en Haily alle drie hun rooster hebben, komt Professor Verity naar mij toe.
'Crystal, hoe gaat het meis?' begint ze meteen.
'Goed, Professor,' antwoordt ik. Professor Verity heeft mij, om de een of andere reden, altijd al gemogen.
'Wat wilde je ook alweer worden?' vraagt ze, mij aankijkend over haar brilletje.
'Ik wil Professor worden, voor Charms.'
'Oh, ja, ja, dat is waar ook. Nou, daar heb je eigenlijk niet veel vakken voor nodig. Charms, natuurlijk. Ik zou ook gaan voor Transfiguration, Potions, Herbology en Defence Against the Dark Arts. Dat is het wel zo een beetje.' Ze tikt met haar wand op het blaadje, waar mijn rooster zich op vormt.
Ik laat mijn blik door de zaal glijden, zoekend naar een bepaald iemand aan de Slytherin tafel. Sapphire zit te wachten totdat haar Head of House bij haar is voor haar rooster. Sapphire lijkt te voelen dat ik naar haar zit te kijken, waarschijnlijk door ons Tweeling Instinct (of zo noem ik het graag, in ieder geval). Ze kijkt op en grinnikt naar me. Ik sta op en begin in haar richting te lopen. Misschien hebben we straks wel weer lessen samen.
'Hee, Saf,' zeg ik tegen haar, als ik me tegenover haar neer laten zakken. Zoals gewoonlijk negeer ik de snerende blikken van de Slytherins.
'Crys,' antwoord Sapphire. Ze kijkt dreigend naar de vijfde jaars die een paar stoelen verder zat, en Crystal gemeen aan zat te kijken. Haar vriendinnen, Silena en Megan, zitten aan haar weerzijden.
'Crystal,' klinkt een stem aan mijn linkerkant. Scorpius, Sapphire's beste vriend (en geheime crush), zit niet veel verderop. Hij grinnikt naar me.
Op zich mag ik Scorpius wel, hij is best wel lief. Je zou kunnen zeggen dat hij als een broer voor me is, maar hij is natuurlijk Sapphire's vriend, niet echt de mijne. Dus ik zou hem eerder een soort van stiefbroer zien. Zwager. Als hij op een dag met Saf krijgt, dan ga ik hem zwager noemen, neem ik mezelf voor.
'Crystal!' klinkt mijn naam weer. Het is Lesley, die samen met Haily naar mij toe werkt. 'Ga je mee naar de Common Room? We hebben nog geen les. Nou ja, Demi en Shay wel, maar wij niet.'
Ik werp een blik op de Gryffindor tafel. 'Ik kom later misschien wel, oké? En anders zie ik jullie wel bij Potions.' Nadat ik ook afscheid heb genomen van Sapphire, loop ik naar de Gryffindor tafel aan de andere kant van de zaal, waar Albus al naar me zat te zwaaien.
'Heey, Al,' groet ik hem. Al is één van mijn beste vrienden. Hem kan ik wel een broer noemen, denk ik. Sinds de eerste dag op Hogwarts, en hij en Rose bij ons in de coupé kwamen zitten, zijn we al goede vrienden. Deze vakantie ben ik zelfs een week bij hem wezen logeren. Helemaal alleen, zonder Saf. Dat is best anders, want Sapphire en ik zijn meestal onafscheidelijk in de vakanties. Maar in deze zomervakantie ging ik een weekje naar Al, en zij naar Scorpius.
Dominique en Rose, Al's nichtjes die tevens ook beste vriendinnen zijn, zitten naast hem. Al's eigen vrienden zijn weetikveel waar.
'Laat je rooster is zien,' zegt Al tegen mij. We vergelijken onze roosters; ze zijn bijna hetzelfde. Al heeft alleen Care of Magical Creatures er nog bij. Hij wilt graag Auror worden, net als zijn vader. Hij is erg slim en een goede tovenaar, dus het kan hem nog lukken, ook. De zoon van Harry Potter zijn helpt ook wel een beetje, denk ik.
'Haai, gasten,' klinkt weer een andere stem. Het is James, Al's broer. Hij laat zichzelf naast me neerzakken en pakt een broodje. 'En, jullie roostertjes al?' vraagt hij. Al knikt.
'Jij?' vraag ik.
'Jup. Wel vier vakken die ik mag volgen,' grinnikt hij. Ik snap niet wat daar nou zo grappig aan is. Jeaj, mijn toekomst is verpest omdat ik te lui was mijn best te doen op school. Woop woop.
Sapphire zou het wel snappen, denk ik. Ze zou waarscijnlijk iets zeggen als: 'Het is school maar, Crys. Lol is ook belangrijk.' James is dan ook de enige Gryffindor die Sapphire niet haat.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen