Foto bij Chapitre Trente-Neuf

Amelia Rousseau

Ik gaap en rek me uit. Dan draai ik me naar Liam en zie ik dat hij naar me kijkt.
"Goedemorgen", fluistert hij. Ik krijg een kusje op mijn voorhoofd en vervolgens op mijn lippen. Tijdens het kusje kan ik me het niet weerhouden om te glimlachen.
"Zal ik zometeen een ontbijtje maken?", stelt Liam voor. Ik knik. "Wat vind je lekker?" Uhh... veel? Hij wil een ontbijtje voor me maken. Dat is zo lief!
"Best veel, het maakt me niet uit", antwoord ik. "Ontbijt is altijd lekker."
"Oke, maar eerst wil ik een knuffel", stelt Liam nog als voorwaarde. De manier waarop hij het zegt en hij er bij kijkt, doet mijn hartje helemaal smelten.
"Kom hier." Ik open mijn armen en rol naar hem toe.

Als Liam de kamer uit loopt, kijk ik hem met een glimlach na. Het is nog vreemd allemaal, en ik merk dat ik het een beetje vergelijk met Luca. Of ja, ik vergelijk het allemaal met elkaar, wat ook niet onmogelijk is. Toch is me een groot verschil duidelijk, na gisteravond en vanochtend. Vooral hoe lief Liam voor me is. Het voelt goed, zoals het hoort te voelen. Ik hoor het geluid van mijn telefoon en reik naar mijn broek om het eruit te halen. Na een fijn plekje in het bed gevonden te hebben, bekijk ik de appjes van Ines. Eentje van gisteravond met de vraag of ik naar huis kwam en eentje van daarnet, ze vraagt hoe het was. Ik glimlach. Het is gewoon geweldig. Ik reageer er niet op en leg mijn telefoon terug. Ik ga denk ik toch zo weer naar huis.
"Amelia?" Liam's hoofd steekt om de deur. "Heb je al honger?"
"Een beetje", antwoord ik.
"Kom mee, je krijgt vanzelf wel honger hiervan." Ik stap het warme bed uit en schiet gauw in mijn kleren van gisteravond. Als ik de woonkamer binnen kom, kijk ik verwonderd. Het is me gisteren niet erg opgevallen in het donker. "Tadaaa!" Ik draai me om naar Liam die het eten presenteert op het kookeiland maar WAUW...
"Wat een keuken", zeg ik verwonderd. Ik krijg er kriebels van. Het is zo groot. Zoveel ruimte, zo mooi afgewerkt. Prachtige kleuren, mooie kastjes. De koelkast en de oven zijn echt groot. Hij heeft zelfs twee ovens. Ik laat mijn vingers over het aanrecht glijden terwijl ik alles bekijk. Wauw, dat is het enige wat ik kan zeggen.
"Oh", lacht Liam, "ik gebruik hem eigenlijk niet zo veel."
"Niet? Wat zonde! Ik hou echt van koken, lekker eten maken, maar het keukentje in mijn appartement is niet zo groot en mooi", reageer ik. "Dit is echt om zó jaloers op te worden!"
"Je mag wel eens voor me koken, hoor."
"Wat hoopte ik dat je dat zou gaan zeggen!", zeg ik enthousiast.
"Jij mag dat altijd", glimlacht hij. "Kom maar lekker eten nu." Ik schuif aan het kookeiland en kijk tevreden naar het ontbijtje. Ik word echt verwend hier.

Liam laat de deur achter zich dicht vallen en samen stappen we de lift in die ons naar beneden brengt. Op verdieping nummer drie gaan de deuren open en... o nee, Luca! Hij krijgt een lach op zijn gezicht en komt meteen op me af.
"Gelukkig nieuwjaar", wenst hij me. Ik krijg drie kussen op mijn mondhoeken. Mijn mondhoeken nog wel, in plaats van mijn wang. Gauw draai ik me weg.
"Dankjewel, jij ook", mompel ik. Ik voel Liam's hand op mijn rug en trek me wat meer naar hem toe. Hopelijk mag het duidelijk zijn voor Luca. Deze situatie is alles behalve prettig. Als de lift beneden is, stappen we zo snel mogelijk uit en lopen Liam en ik naar de parkeergarage waar zijn auto staat. Hij brengt me even naar huis toe, zodat ik niet hoef te lopen. Als we bij mijn appartementencomplex zijn, stop Liam en geeft hij me nog een kusje.
"Ik vond het echt heel erg fijn", zeg ik gemeend.
"Ik ook", glimlacht Liam. Het is even stil tot we allebei wat willen zeggen.
"Jij eerst", zeg ik snel.
"Dames eerst."
"Oke dan, wanneer zie ik je weer?", vraag ik.
"Ik wilde net vragen of je dinsdagavond met me mee wilt naar de nieuwjaarsborrel op het werk."
"Ja graag", antwoord ik meteen. Betekent dat dat ik dan zijn vriendinnetje ben? Ik durf het eigenlijk niet te vragen, dus laat ik het gaan. Vast wel. Toch?
"Gelukkig", glimlacht Liam. Hij pakt me vast en geeft me nog een paar kusjes. Dan zeg ik hem gedag en stap ik de auto uit. Ik heb Ines heel veel te vertellen over deze geweldige avond.

Reageer (5)

  • A7xfoREVer

    ga je nog een keer verder schrijfen onnie ?

    8 jaar geleden
  • Chantilly

    Wat lieff!

    9 jaar geleden
  • Yasha

    cute

    9 jaar geleden
  • WhereWeArex

    omg zo cute! <3

    9 jaar geleden
  • AllDayDreams

    Ze zijn zo ongelooflijk schattig!
    En Luca, ik mag jou niet....
    Xxxx

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen