Foto bij Een gezellige avond

Dit is de blaaspijp van Sera :) Enjoy
POV: Sera

Met mijn arm om mijn kleine zusje geslagen lopen we naar een beschutte plek voor ons kamp. Mijn voeten sleep ik over de grond. Oververmoeid probeer ik mijn ogen open te houden. 'Hier, dit is een goede plek voor ons kamp.' Hoor ik Amy haar stem op de achtergrond. 'Gaat het wel?' Vraagt ze bezorgd. Ik knik zwak en wuif haar bezorgdheid weg. 'Beetje moe.' Mompel ik en ik ga tegen een rots zitten. Eric komt bij ons staan. 'Vind je het gek? Ze heeft al haar kracht opgebruikt aan het vechten en ze heeft al 3 dagen niet geslapen.' Legde hij aan Ingrid uit. Ik werp hem een boze blik. 'Hou je mond.' Bijt ik hem toe. Maar eigenlijk moet ik steeds weer opnieuw bedenken hoe ik ook al weer mijn ogen moet doen. Dan glijden mijn ogen langzaam dicht en mijn hoofd leunt tegen het koele steen.

Ik weet niet hoelang ik heb geslapen maar ik voel me in ieder geval een stuk beter. Dan kijk ik om me heen. Waar the fuck ben ik? Het lijkt op een tent. En lig ik nou in een slaapzak? Ik was toch buiten tegen de rots in slaap gevallen. Op handen en voeten kruip ik naar de uitgang en maak de rits open. Daar een stukje verderop zie ik Amy, Ingrid, Jake en nog een ander meisje om een kampvuur zitten. Waar was mijn beste vriend Eric? Ik loop naar de anderen toe. 'Hey.' Zeg ik aarzelend. 'Sera! Kom er lekker bij zitten.' Zegt Ingrid enthousiast. Ik glimlach naar mijn kleine zusje en laat me naast haar op de grond zakken. 'Hoe gaat het?' Vraagt het meisje dat naar mijn ogen had gevraagd. Het eerste wat me opvalt zijn ook haar ogen. Ze zijn ijsblauw, en ze lijken een prachtige gloed te verspreiden. Oprechte eerlijkheid. 'Ja hoor, bedankt....' Ik kijk haar vragend aan. 'Oh sorry, wat stom van me, ik ben Tessa.' Stelt ze zich voor. 'Sera.' Mompel ik op mijn beurt. 'Hier.' Amy geeft me een dampende mok met soep. Ik kijk haar dankbaar aan. Op dat moment knort mijn maag extra hard en we schieten in de lach. 'Waar is Eric.' Vraag ik als we allemaal weer een beetje bedaard zijn. Oh, hij ligt in de andere tent, hij was ook uitgeput.' Zegt Jake terwijl hij naar de andere tent. Ik haal opgelucht adem en nip van mijn soep. Hij is heerlijk en warm en ik sla dankbaar mijn ijskoude vingers om de beker. 'Eric heeft verteld hoe jullie die cycloop hebben misleid met die stro poppen en dat jullie toen zijn ontsnapt.' Zegt Tessa bewonderend. Ik slik. Dan slaat ze haar hand voor haar mond. 'Sorry, ik snap het als je er niet over wilt praten.' Verontschuldigd ze zich. Ik schud mijn krullen uit mijn gezicht. 'Nee dat is het niet, het is alleen gewoon heel moeilijk geweest.' Zeg ik aarzelend. Dan snijd Ingrid een ander onderwerp aan en ik kijk haar dankbaar aan. 'En hoe zit het met jullie twee?' Ze kijkt nieuwsgierig naar Tessa en Jake. Tessa bloost. Dan kijkt ze Jake aan en die knikt bemoedigend. 'Het is aan.' Mompelt ze dan terwijl haar ogen schitteren. Amy juicht. 'Ik wist het wel!' Roept ze uit. Jake schiet in de lach. 'Hoi.' Klinkt het dan verlegen achter ons. Het is Eric. 'Hey.' Ik beantwoord zijn glimlach en klop naast me. Opgelucht laat hij zich naast me zakken. En nee, ik voel niks voor hem, hij is alleen mijn allerbeste vriend, en ik ken die verhalen dat als een jongen en meisje beste vrienden zijn dat het dan altijd meer word maar dat is niet zo bij ons. Ik stel hem voor aan de anderen. Als laatste stel ik hem aan Ingrid voor. Ze geven elkaar een hand maar ze houd hem langer vast dan nodig is. Dan laat ze blozend los.

Het word een hele gezellige avond. We roosteren dingen boven het vuur en halen verhalen op over grappige dingen die ooit in het verleden zijn gebeurt. 'En toen was ik zo stom om die griffioen te vragen wie er nou precies recht had op de waterbron. Nou dat vond hij niet grappig, stel je even een boze kat voor maar dan een stuk grote en met vleugels ' Vertelde Eric lachend. Iedereen lachte mee. Toen was het een tijdje stil. Tessa lag ontspannen tegen Jake aan en die had zijn arm liefdevol om haar heen. Amy was met hen in gesprek. Ingrid was in druk gesprek verwikkeld met Eric over wat nou een beter wapen was een boog zoals zij had of werpsterren en messen zoals hij had. En ik staarde in het vuur. Ingrid en Amy zouden de eerste wacht hebben en ik ging met Tessa naar de ene tent en Jake ging met Eric naar de jongens tent. Toen we in onze slaapzak lagen keek ik Tessa aan. 'Jullie passen goed bij elkaar.' Mompel ik. Ze bloost. 'Dankje.' Niet veel later worden mijn ogen zwaar en ik beland in zo in een nachtmerrie.

Reageer (2)

  • horselover0505

    Ik ben het helemaal met Aletheia eens :)

    9 jaar geleden
  • Schack

    Ai. Nachtmerries zijn niet echt fijn. :3
    And I already told you, ik bloos niet. Nou goed, omdat dit zo'n leuk verhaal is en de groep steeds uitgebreider wordt en Jasper mijn favoriete vampier uit Twilight is, vergeef ik je. c:
    Ik vraag me af wat ze nu gaan doen. Met z'n allen naar Kronos' slaapkamer rennen en hem confronteren met al zijn misdaden terwijl hij nog in bed ligt in zijn eenhoornpyjama? x3

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen