Foto bij This December | Liam Payne

Hiya!
Ik post dit nog vlug voor ik ga trainen (':

Anyway, hoe gaat het met jullie?

Liefs,
Horlinson

Liam J. Payne
Tevreden kijk ik rond in het gezellige huis. Amelia en ik hebben allerlei versieringen aangebracht om het vertrek klaar te stomen voor de gasten die zouden komen, zodat alles er gezellig en knus uitzag.
Zelfvoldaan gluur ik naar Amelia die de laatste slinger ophangt. Het kerstgevoel heeft haar zelfs in zijn klauwen gekregen. Ze fleurt er helemaal van op en haar bevroren hart lijkt te smelten nu ze eenmaal weer oprecht kan genieten van Kerst.
Wanneer de bel de komst van de eerste familieleden aankondigt, slaat de stereotiepe, vrolijke stemming prompt om. Een kerstbal van karmozijnrood glipt uit haar handen en spat in scherven uiteen. Haar onderlip trilt oncontroleerbaar terwijl ze me spijtig aankijkt. Ze zakt op haar knieën neer en breekt nog voor ik haar in mijn armen kan sluiten.
"Amelia?", hoor ik onthutst vanuit de deuropening, waar mijn moeder het tafereel gadeslaat.
"I can't do this..", mompelt ze haast en ze trekt zich terug uit onze omhelzing. "I can't do this.", herhaalt ze.
Ik vraag aan mijn moeder of zij zich over de gasten wil ontfermen terwijl ik achter haar aan hol. God, ik heb nooit geweten dat ze zo snel kan rennen.. Wanneer ze eindelijk halt houdt en op een bankje gaat zitten, neem ik even de tijd om met mijn handen op mijn knieën naar adem te happen. Een rochelend geluid verlaat mijn keel, zoals bij een oude man. Amelia is ook buiten adem, maar niet door de inspanning. Ze huilt tranen met tuiten.
“Amy,” fluister ik zachtjes en ik neem naast haar plaats. “Tim isn’t worth any of your tears..”, verzeker ik haar.
Ze legt haar hoofd tegen mijn schouder, want dat is wat ze altijd doet als ze dreigt te verdrinken in haar eigen tranen. Tot mijn verbazing lacht ze even mistroostig, waarna ze haar gezicht in haar handen verbergt.
“I’m not crying because of Tim..”, zegt ze dan.
Ik moet haar vragen om het te herhalen omdat ik het van de eerste gewoon niet geloof. Tim is altijd de reden geweest van haar tranen en zou dat ook altijd zijn, dacht ik.
“So who else do I have to kill?”, glimlach ik en mijn hart maakt een sprongetje door in mijn opzet te slagen om haar te laten grinniken. Het geluid dat haar keel verlaat is schor en hees, maar het komt toch aardig in de buurt van een oprechte, hartverwarmende lach.
“That’s a very weird thing to say, silly.”, zegt ze en ze slaat zachtjes tegen mijn schouder.
“Why is that?”, vraag ik. “No idiot in the world is worth your tears.”, zeg ik streng.
Mijn plannetje om haar op te monteren heeft gelukkig de juiste uitwerking, want haar tranen zijn ondertussen opgedroogd, maar ze verstopt haar knappe gezichtje nog steeds in haar handen.
“Oh god, I’m so embarresed.”, mompelt ze zonder op te kijken.
In een simpele beweging haal ik haar handen onder haar hoofd vandaan en duw ik haar kin de lucht in, zodat ze me wel moeten aankijken. Ze bijt beschaamd op haar lip en mijdt oogcontact. Haar ogen tollen rond in hun kassen en nemen elk detail rondom haar in zich op, behalve mij.
“Amelia.. You can tell me. You can tell me everything. You know that, right?” Gelukkig knikt ze. “I’m your best friend, for god’s sake.”
Waarom ze zich plots zo geneerd is voor mij een raadsel.
“See, that’s the point. I’m such a terrible person..”, zegt ze vertwijfeld.
“What on earth are you talking about? Just tell me what’s wrong, Amy.”, smeek ik haast.
“Fine..”, geeft ze zuchtend toe en ze kijkt naar onze handen die zich automatisch verstrengeld hebben, nog steeds met man en macht mijn blik vermijdend. “I’m such a terrible person because I’m starting to like someone I shouldn’t like like that at all. He’s definitely out of my league..”, begint ze aarzelend.
Verdriet en spijt overmant me. Op welke idioot heeft ze het deze keer gemunt? Ziet ze nou werkelijk niet wat ik voor haar voel?
“Tim’s already out of the picture, then?”, lach ik gemaakt.
“I realized that he’s a total jerk and that I need to be with someone else. Someone that’s always been there for me when nobody else was..”, zegt ze, waarop een glimlach haar gezicht siert bij de gedachte aan die persoon.
Er vormt zich een knoop in mijn maag wanneer ik me bedenk dat ze zo niet om mij lacht, dat ze zo nooit om mij zal lachen.
“Then what’s the problem?”, vraag ik met op elkaar geklemde kaken.
Dat ik niet meteen al in tranen uitbarst is een flinke prestatie, maar ik weet niet hoe lang ik me nog in kan houden.
“He’s like my best friend.. I’ll never mean as much to him as he does to me.. He’s just off limits.”, zegt ze hopeloos.
Ben ik haar beste vriend niet dan? Heeft ze iemand die kan dienen als mijn plaatsvervanger én die ook geschikter is als vriendje? Verwoed bijt ik op mijn lip, te koppig om mijn tranen de vrije loop te geven. Dus doe ik maar wat een beste vriend hoort te doen. Nou ja, ex-beste vriend, blijkbaar.
“Amy, love.. Every boy will worship you as much as I do.. He’d be so lucky to have you as his girlfriend and if he’s not, he’s a complete idiot. I’ll find him and kill him, I promise.”, zeg ik en ik steek strijdlustig mijn vuist in de lucht. “Just tell him, already. I’m sure he’s crazy about you too.”
“Liam?”, vraagt ze zwakjes.
“Yes?”, zeg ik en ik doe mijn uiterst best om te glimlachen.
“I think I’m in love with you..”, fluistert ze.
“Yeah, you go tell him! Wait, what?”, zeg ik en ik kijk haar recht in de ogen aan.
“I think I’m in love with you.”, zegt ze zo mogelijk nog zachter.
Ik zwijg voor een lange tijd, gewoon omdat ik haar woorden even moet laten bezinken. Is mijn beste vriendin ook verliefd op mij, na al die jaren? Dit is gewoon te perfect om waarheid te zijn..
“Please say something..”, zegt ze smekend. Ja, ze huilt alweer. “I don’t want to ruin our friendship, but I can’t help it.. I just —",
“Just shut up and kiss me, moron.”, lach ik en ik druk mijn lippen bezitterig op de hare. Ik wil haar laten weten dat ik voor haar hetzelfde voel, dat ik haar al aanbad van toen we klein waren, dat ik haar nooit meer laat gaan, dat ik haar nooit zal behandelen zoals Tim haar behandelt heeft.. En dat alles vertrouw ik haar toe met één enkele kus.
“You can’t imagine how long I’ve been waiting for you to tell me this..”, glimlach ik nog vooraleer onze lippen elkaar wederom vinden.

Reageer (9)

  • Niallerslove

    Aahhh dit is zo extreem schattig! Onzekere Liam is ook zo lief, ohmy

    7 jaar geleden
  • xIsoldee

    Ieeep -- Hope I can say that some day too 'Kiss me moron" xo

    9 jaar geleden
  • ccalum

    YASSS

    9 jaar geleden
  • Lexia

    *rolt als een balletje in bed*
    WIIIEE ZE ZIJN SAMEN

    9 jaar geleden
  • DreamyHoran

    Ahhwww cute :)

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen