Foto bij A ranger/traitor 246

Ik weet dat het afschuwelijk lang geduurd heeft, maar het is momenteel echt héél druk (en met de examens op komst weet ik niet of dat er veel op gaat beteren... )

anyway enjoy!

“Tyr?” Miko opende voorzichtig de deur. Tyr gaf geen antwoord. Hij stond met zijn rug naar de deur toe uit het raam te kijken dat uitzicht gaf op de haven en de zee daarachter.
“Koningin Mariska zei al dat je hier zou zijn.” Nog steeds geen antwoord. Miko ging naast Tyr aan het raam staan.
“Ik zag hoe je aankwam. Je bent echt een held.” Er was iets in Tyrs stem dat Miko niet kon duiden, maar het was niet iets vrolijks.
“Jij net zo goed. Jij hebt minstens net zoveel gedaan om de boogschutters te redden dan ik.”
“Ik weet best dat zij me als een held beschouwen.” Miko keek hem verbijsterd aan.
“Iedereen denkt er zo over!” Tyr draaide zich om en beende naar de andere kant van de kamer.
“Ik verwachte ook niet dat een Aralueen dit zou begrijpen.” Miko wist niet wat hij hoorde. Als er een iemand wist dat hij een halve Skandiër was, dan was het Tyr.
“Tyr, we zijn vrienden, wat er ook is, ik wil je helpen.”
“Dat kan je niet. Jij gaat terug naar Araluen om als een held ontvangen te worden en terwijl jij eervol ontvangen wordt bij de koning en zo meer, kan ik aan een Skirl gaan vragen of hij me als lid van zijn bemanning wil. En dan zal hij vragen wat er met het vorige schip waarop ik gediend gebeurd is. Hoe denk je dat dat zal uitpakken?” Miko kon zichzelf wel op zijn kop slaan dat hij niet eerder geraden wat Tyr dwarszat. Tyr staarde nog steeds uit het raam.
“Het is niet dat ik er spijt van heb dat ik jullie gered heb. Het is gewoon… Ik heb altijd al zoals mijn oom willen worden. Hij was een echte Skandiër, sterk, onbevreesd en thuis op de zee… En nu…” Miko legde een hand op Tyr schouder.
“Dat kan je nog steeds worden en ik ben er zeker van dat er genoeg Skirls een plek voor jou hebben.” Tyr draaide zich om en keek hem voor het eerst aan.
“Hoe kan jij dat nu weten?”
“Ik ben met een Skirl genaamd Gundar Hardslag hierheen gevaren”, zei Miko “En hij liet me verstaan dat hij maar al te graag iemand als jij onder zijn mannen zou hebben.” Tyr staarde hem aan, maar Miko was nog niet klaar. “Eigenlijk mocht ik je dat nog niet vertellen. Hij was van plan om je het pas voor te stellen nadat hij verslag had uitgebracht aan de Oberjarl. Die heeft momenteel ook een tekort aan bemanning en het zou niet netjes zijn om jou die kans te ontnemen, mocht Svengal je die bieden.” Tyr opende zijn mond maar er kwam geen geluid uit.

Reageer (7)

  • QueenOfEmerald

    Vrienden doen dat: iets vertellen wat je eigenlijk niet mag zeggen zodat die vriend zich beter voelt. :)

    9 jaar geleden
  • SonOfGondor

    Ja!! :)

    9 jaar geleden
  • Feanor

    Oh dat is geweldig als Tyr voor de nieuwe oberjarl mag werken :D, da theeft ie echt verdient

    9 jaar geleden
  • Heronwhale

    Haha svengal als oberjarl blijft hylarisch.....straks zit er ineens een oud vrouwtje op de troon (als skandiers die hebben) en dan vermoorden de wachters die en dan blijkt het naderhand dat het svengal is die verkleed is als een van de duizend tantes die die heeft..... of dat hij ineens met een 6 boten vol vrouwen aan komt varen en dat het uiteindelijk blijkt dat die tantes van hem toch bestaan en nu in skandia gaan wonen waardoor iedereen ineens een roze strik op hun bijl moet dragen ofzo en svengal moet roze jurkjes dragen....wauw....dat beeld is gewoon te pijnlijk aan je ogen om voor te stellen. (en voor degen die broederband 4 hebben gelezen: hij moet ook een roze wandelstuk en een chiwawaaaaa die allleeees kapot bijt.....)

    9 jaar geleden
  • GLaDOS

    Waarom bestaan die $`[%$¦¦ examens?!?!?!?!??

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen