Foto bij Opdracht 1: Ontwerp een eigen staf

Haal die kleurpotloden, stiften en wasco's maar uit de kast, want dit is het moment om de tovenaars van Midden-Aarde een beetje "up te graden". Ontwerp een nieuwe staf voor een tovenaar en schrijf een kort tekstje van ongeveer 100 woorden wat jouw toverstaf allemaal wel niet kan.

De eerste ontwerp die jullie zien, is hoe de staf eruit ziet als hij niet gebruikt wordt voor magische doelen. Het is handig om mee te nemen, vergemakkelijkt het stappen bij hellingen en het heeft een mooie houtkleur. Zoals je ziet sluiten de grote, donkerkleurige pinnen eerst en komen de bleke pinnen er boven op. Dit is om de magie binnen de staf te kunnen bewaren als het niet gebruikt word.
De tweede ontwerp die jullie zien, is hoe de staf is als hij wel voor magische doelen wordt gebruikt. Ingesneden lijnen en kronkels versieren de staf, de kern is een blauw-groene bol die de magie van die staf voorstelt. De speciale krachten van de staf hangen samen met de natuur en hangen ook af van de tovenaar. Iemand die zich meer met het element water verbonden voelt, zal beter watermagie kunnen. En echte krachtige tovenaars, heel uitzonderlijk, kunnen hiermee zelfs de vier elementen mee beheersen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen