"En wat wil je vandaag gaan doen voor de rest?" Vraag ik opgewekt als ik de kamer weer in kom gelopen in de andere kleding.
"ik weet niet, ik was eigenlijk van plan om te gaan sporten. Misschien kan je Jane opzoeken of iets voor jezelf gaan doen?"
"oh, oke, natuurlijk!" Zeg ik een beetje teleurgesteld. Ik begrijp het wel, hij heeft een nieuwe vriendin en ik heb hem blijkbaar echt heel veel pijn gedaan.

Steve staat op en pakt een sporttas op. Hij geeft mij nog even de reserve sleutel van het appartement en vertrekt dan. Een beetje ongemakkelijk blijf ik in het midden van de kamer draaien terwijl hij de deur dicht doet. Verslagen laat ik me op de bank zakken. Zo zit ik even zonder iets te doen voor me uit te kijken.
Nu ik hier toch zit kan ik net zo goed iets uitproberen! Het afgelopen jaar heb ik met Frigga veel getraind om mijn krachten onder controle te krijgen. Zo kan ikzelf niet alleen van plaats veranderen maar ook al mensen met me mee nemen of zelfs spullen naar mij toe halen. Ik sluit mijn ogen terwijl ik in kleermakerszit op de bank ga zitten. Ik heb bij mijn moeder een spijkerbroek hangen, donkerblauw, een skinny. Een van de knieën is een beetje kapot. Ook een bordeaux rode trui, oversized en met een brede steek gebreid. Daarbij een grijze gebreide ronde shawl in dezelfde steek als de trui. Om het af te maken een paar bruine veter laarsjes die wat stoerder zijn. Ik hoor het glas dat op de salon tafel staat zachtjes trillen. Op de aarde kost dit veel meer moeite dan op Asgard.

Dan uiteindelijk voel ik toch iets op mijn schoot vallen waardoor ik mijn ogen weer open. Mijn oude kleding waar ik net aan dacht!



Het is al laat dus besluit ik om mezelf niet voor de vierde keer vandaag om te kleden en dit wat ik nu heb aan te laten. Maar zo heb ik in ieder geval iets voor morgen. Sinds Jane in Groenland zit kan ik daar ook niet naartoe, en eerlijk gezegd heb ik daar ook niet echt zin in op het moment. Mama zal zich dan aalleen maar zorgen gaan maken. Ik breng de kleren naar de slaapkamer en ga dan weer op de bank zitten. Daar zet ik zijn tv aan en zap een beetje rond. Uiteindelijk blijf ik hangen op een film zender waar de eerste lord of thé rings film begonnen is. Ik ga comfortabel op de bank zitten en kijk de film. Ik heb dit altijd al mooie films gevonden dus vind het nu wel fijn dat op mijn paar dagen op aarde ik deze kan kijken.

Als Steve de deur weer opent en naar binnen loopt word hij begeleid door een heerlijke geur. De geur van…. KEBAB? Ik krabbel open begroet hem. Hij Zet zijn sporttas weg en zet een bakje verpakt in zilverfolie voor me neer. Met grote ogen haal ik de zilverfolie ervan af. Daar onder is een bakje met daarin het eten wat zo heerlijk ruikt. Dankbaar kijk ik Steve aan wanneer hij me een vork aanreikt. Meteen begin ik gulzig te eten. Niet dat ik het eten op Asgard niet lekker vond. Maar alles is zo gezond in vergelijking met de vette hap die je hier op aarde kan krijgen. Ik had dit zo erg gemist!

Reageer (1)

  • Moonwarrior7

    Haha wel een kusje als bedankje geven!!!! (H)
    Snel verder!!!!

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen