Foto bij W81

“We gaan”, zei Bloom. “We hebben geen enkele reden om aan te nemen dat we hier of in het schip veiliger zijn dan in het dorp.”
“Misschien moeten we de lucht in om te kijken hoe het is, boven zie je alles beter”, opperde Layla.
“Maar jij gaat niet alleen”, zei Nabu.
“Ik ga mee”, zei Musa meteen.
“En ik”, vulde Tecna aan. “Ik kan de omgeving scannen met mijn computer en de informatie doorsturen.” De anderen knikten tevreden.
“Wij gaan te voet verder”, zei Sky.
“Misschien moeten wij ons ook maar al transformeren, voor het geval dat”, zei Bloom. De meiden transformeerden allemaal tegelijk en de jongens hielden hun wapens klaar. Layla, Tecna en Musa vlogen naar het dorp terwijl de anderen behoedzaam te voet volgden.

“Kijk daar!” Layla keek van waar het geschreeuw kwam en al snel zag ze mensen in hun richting wijzen.
“Ze hebben ons gezien”, merkte ook Musa op. Een paar mensen kwamen het dorp uit en liepen hen een stuk tegemoet.
“Feeën”, verzuchtte een vrouw. Met z’n drieën landden ze bij het kleine groepje mensen.
“Goedemiddag”, zei Musa, zodra ze geland waren.
“Kunnen jullie ons helpen?”, vroeg een man meteen.
“Nee, jullie moeten vluchten! Ga zo snel mogelijk weer weg, red jezelf!”, zei een vrouw prompt.
“Wij zijn gestuurd om jullie te helpen”, zei Tecna kalm. “We komen van Red Fountain. Onze vrienden zijn onderweg, ze zijn vlakbij.”
“Maar ik had Codatorta toch laten weten dat het levensgevaarlijk is?”, vroeg de man die net ook al had gesproken. “En ik wist niet dat er feeën op Red Fountain zaten.”
“Wij zijn daar slechts tijdelijk”, zei Layla rustig. “Codatorta heeft ons en de anderen gestuurd omdat hij het risico inderdaad niet wilde lopen onervaren jongens te sturen. We zijn in totaal met z’n twaalven.”
“Vijf specialisten, een tovenaar en zes feeën”, somde Musa op. “Wij zijn hier om jullie te helpen, we hebben al grote gevaren getrotseerd. Als u ons zegt wat uw probleem is, kunnen we kijken wat we voor u kunnen doen.”
“Red jullie zelf, jullie hebben geen idee…”, prevelde de vrouw. “Ze hebben vele slachtoffers gemaakt, zelfs kinderen. Er zijn veel gewonden, er zijn mensen die in een coma liggen. Ze hebben ons bezworen ons allemaal te doden als we proberen te vluchten.” Musa, Layla en Tecna keken elkaar aan.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen