Foto bij 009 Elena

'Ze landde gewoon vanuit de lucht op de grond, zag jij dat ook?' de stem maakt me langzaam wakker en als ik mijn ogen open, zie ik twee mannen. De ene heeft donker bruine, bijna zwarte haren en de andere heeft blonde lokken.
'Alles in orde?' vroeg de man met de blonde haren. Totaal verbijsterd kijk ik hun aan, hun gezichten herken ik ergens van.
'Ik denk dat ze ons niet verstaat, ze is dan ook duidelijk een elf.' vertelt de man met de donkere haren. Ik sluit even mijn ogen, tel tot tien en open ze opnieuw. De mannen kijken elkaar even fronsend aan, waarna hun blik opnieuw naar mij worden gericht.
'Waarom deed je dat?' klonk de stem van de blonde haren opnieuw.
'Ik dacht dat ik droomde.' piepte ik zacht. Beide mannen kijken me verrast aan, waarna ze beginnen lachen.
'Fili..' vertelt degene met de blonde haren.
'Ja ja, ik weet het. Jij bent Fili en hij is je broer Kili. Heel grappig, vertel me nou maar gewoon waar ik ben, dan kan ik terug naar huis. Al moet ik zeggen dat jullie kostuums sprekend lijken op de broers uit de film hoor.' meld ik hun, terwijl ik recht ga staan. Als ze eerder beweerden dat ik een elf was, hebben ze het goed mis. Ik was amper groter dan hun, misschien een centimeter of zes.
'Hebben we elkaar eerder ontmoet?' vraagt Kili.
'En wat is een film?' vraagt Fili. Ik kijk de beide mannen aan, ze blijven echt goed in hun rol. Voor ik echter antwoord geef op hun vragen, valt mijn mond bijna open van verbazing. Voor me zie ik de Gouw en zelfs in de verte kan ik Bilbo's huis zien. De zon staat laag, wat aanduid dat de mannen op weg waren naar het huis van de hobbit.
'We moeten gaan.' vertel ik de mannen, die me enkel nastaren.
'En waar moet jij heen dan?' vraagt Fili wat wantrouwig. Hij vind het blijkbaar niet leuk dat ik hun vragen niet beantwoordt.
'Ik moet Gandalf spreken, als dit allemaal echt gebeurd wil ik er een verklaring voor.' mompel ik, waarna ik door de Gouw naar Bilbo zijn huisje stap. Voetstappen achter me laten me weten dat de broers me gevolgd zijn, waarschijnlijk enkel omdat ze hier ook moeten zijn. Ik trek aan het touw, waarna een klein belletje rinkelt.
'Er is niemand thuis.' hoorde ik de hobbit al roepen. De arme kerel, hij heeft waarschijnlijk al zoveel gasten en er zouden er nog meer komen. De deur ging toch maar open, waarna de broers zich voorstellen aan Bilbo.
'Hallo Bilbo, ik hoopte dat ik even hier kon wachten tot Gandalf er is.' meld ik hem, waarna zijn blik wat verzacht.
'Gandalf komt dus? Dan kan hij me zeggen wat er aan de hand is. Natuurlijk, kom maar binnen en neem ergens plaats. Maar alsjeblieft weet voorzichtig met mijn spullen.' Bilbo smeekt het bijna, waardoor ik medelijden met hem kreeg. Ik knik even, waarna ik me ergens in een hoekje neerzet.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen