We zaten in de wachtkamer van het ziekenhuis. Het was stil. Mijn ouders keken recht vooruit, ik zag dat ze geschrokken waren van het nieuws. Abby ook, en mijn broertje. Maar dat was ook wel logisch natuurlijk. Alleen ik begreep het nog niet helemaal, de dokter zei dat ik ergens bang voor was in mijn hoofd. En dat ik daarom steeds slecht kon slapen, of dus flauwviel. Hij vroeg ook of ik rare dromen had, en waar ik bang voor was. Ik antwoordde spinnen. Maar natuurlijk had ik wel een idee wat het was, het was natuurlijk die stem in mijn hoofd: Ga er niet heen...dan komt het niet goed. Maar ik wou het niet zeggen, ik weet eigenlijk niet waarom. Maar ik voelde dat het beter was als ik het niet zou zeggen. Hoop ik...Mijn vader zei dat we beter maar even wat konden gaan eten in ons vakantiehuisje,ik hoefde gelukkig niet in het ziekenhuis te blijven, maar ik kreeg een soort pillen die je rustig maken. Dat zou moeten helpen. Ik had er net al een moeten nemen, zo vies! Kunnen ze er niet gewoon een lekker smaakje aan toevoegen? We zaten in het vakantie huisje te eten, Abby vroeg of we nog wel leuke dingen konden doen, zoals surfen en lekker uiteten enzo. Ja, ik denk dat dat nog wel kan hoor! Antwoordde mijn moeder. Alleen dan moeten we wel rustig aandoen. Eigenlijk, als ik heel eerlijk moest zijn, had ik helemaal geen in meer in deze vakantie! Het voelde ook helemaal niet als vakantie, zo in dat ziekenhuis. En met pillen. Ik heb die hele vakantie verpest! Maar we moeten proberen er het beste van te maken. Ik ging vroeg slapen, zodat ik de volgende dag genoeg energie had om leuke dingen te doen. Maar ik droomde weer heel raar: Je moet weg hier! schreeuwde een stem ergens achter me. Snel! weg! Ik rende, door en door, ik stopte niet meer, ik kon niet meer stoppen, Want ik moest weg, voor het te laat was...

Reageer (1)

  • Girlicious

    Wow. Wat wil die stem van haar? Echt eng
    En nee mop. Ze kunnen pillen geen lekker smaakje geven. Straks neem je een overdosis of komen kinderen eraan die ze voor snoepjes aan zien. Dus nee. Helaas zit een lekker smaakje er niet in.
    Ik heb van die natuurlijke slaap pillen en die smaken ook super vies. Is gewoon een kwestie van doorbijten en snel handelen.
    Waarom voelt ze zich schuldig? Hoe kan zij weten dat de vakantie zo zou lopen?
    Voor t zelfde geld zegt die stem maar wat en stelt het helemaal niks voor.
    Niet schuldig voelen. Je kan er niks aan doen schat
    Die pillen werken niet. Waarom raakt ze anders in paniek en rent ze weg?

    Kudoo!
    Snel verder!!

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen