Foto bij Koning en koningin van het bal!

Dit vind ik persoonlijk, een super schattig hoofdstuk. Al zeg ik het zelf haha :) :P

"Roos Marshall en James Wakefield!"
Roos vestijfd. De leerlingen beginnen te juichen. Blijkbaar is iedereen het ermee eens.
"Met maar liefst 87% van de stemmen!" gilt mevrouw Heather enthousiast. "Dit is nog nooit gebeurd! Zoveel stemmen!"
James pakt Roos haar hand vast. Roos kijkt hem niet begrijpend aan. "Heb jij ons opgegeven?"
James schud verward zijn hoofd.
Opeens ziet Roos dat Amy en Daniel elkaar blij omhelzen en een high five geven. Roos heeft geen tijd om het hun te vragen. Samen met James wordt ze richting het podium geduwd.
Mevrouw Heather trekt hun verder het podium op en zet hun voor de microfoon, die inmiddels weer op de standaard staat.
Meneer Lee zet een of ander dreunliedje op, waardoor alle leerlingen uitgelaten beginnen te schreeuwen. Ze klappen enthousiast in hun handen en roepen Roos en James hun namen.
Roos krijgt tranen in haar ogen. Nog nooit heeft ze zich zo thuis gevoeld op deze school. Avery en die stomme meelopers zijn compleet vergeten. Ze knijpt zachtjes in James zijn hand die zijn date apetrots aankijkt.
Mevrouw Moore komt aanlopen met twee prachtige zilveren kronen, die ze voorzichtig op hun hoofden zet.
"Nu zie ik er pas echt uit als een prinses," stottert Roos, terwijl ze naar de leerlingen zwaait, die luid juichen.
"Dat was je altijd al voor mij," zegt James zachtjes.
Roos kijkt hem verrast aan. Maar voordat ze überhaupt kan antwoorden, wordt er een microfoon in haar handen geduwd om een zegje te doen. Meneer Lee zet de muziek uit. Het word stil in de kantine.
"Ik...ik...ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen," stottert Roos in de microfoon. Er gaat een luid gejuich op uit de menigte. "Dankjewel!" Ze duwt verlegen de microfoon bij James in zijn handen.
"Bedankt voor alle stemmen!" Er wordt luid gejuicht. Mevrouw Heather maant iedereen tot stilte.
James gaat verder. "Natuurlijk had ik nooit koning van het bal kunnen worden zonder mijn koningin." Hij pakt de hand van Roos vast. Roos kijkt hem verliefd aan. De leerlingen beginnen te joelen. Gelukkig worden ze als snel weer wat stiller.
James slaat zijn arm om Roos haar schouders heen. Hij brengt de microfoon weer richting zijn mond en begint weer te praten. "De kerstgedachte is een mooie gedachte. We weten natuurlijk allemaal dat kerst niet alleen draait om een kerstboom, mooie versieringen en lekker eten. Het gaat ook om elkaar. Denk aan de kinderen die géén kerst kunnen vieren. Ze hebben te weinig geld, niemand om het mee te vieren of er gebeurt een ongeluk. Daarom wil ik onze school, het Henry Ray College, bedanken voor aandacht aan deze kinderen! Dankjewel! Even een applausje!" Iedereen begint te klappen.
Als het weer stil is gaat James verder. "Er gebeuren vreselijke dingen in deze wereld. Ontvoering, moorden, natuurrampen enzovoort. Gelukkig is de mens er niet alleen voor slechte dingen maar ook voor goede dingen! We helpen elkaar! We richten goede doelen op, sturen eten, kleding, en medicijnen op naar mensen die het nodig hebben en nog veel meer! Dát, vind ik ook een kerstgedachte. God heeft ons niet voor niks op de wereld gezet! Wij zelf kunnen ook een steentje bij dragen hieraan. Kijk bijvoorbeeld naar onze school. Pesten! Daar kunnen wij met zijn allen wat aan doen! Help elkaar! Bied steun! Sluit niet buiten! Je wordt er zelf ook een beter mens van. Dankjewel dat ik deze toespraak mocht houden. Ik hoop dat jullie het met me eens zijn."
James zet de microfoon terug op de standaard en slaat zijn armen om Roos heen.
Opeens begint iedereen keihard te juichen. "ROOS! JAMES! ROOS! JAMES!" Roepen ze.
Sommige mensen hebben tranen in hun ogen. Ook mevrouw Heather. Ze buigt zich naar de microfoon toe. "Dankjewel James voor deze geweldige toespraak! Ik zou jullie nu willen uitnodigen om de dans te beginnen."
James trekt Roos mee het podium af en pakt haar bij haar heupen vast. Roos legt haar armen om James zijn nek. Meneer Lee zet een slow nummer op en ze beginnen rustig over de dansvloer te schuifelen. Halverwege het nummer moeten ze allebei een andere partner zoeken. James kiest Alex en Roos kiest Daniel. Nu moeten ze even dansen totdat meneer Lee 'change van partners' roept. Dan moeten ze alle vier iemand anders kiezen, net zolang totdat iedereen op de dansvloer staat. Dan moet het nummer afgelopen zijn en moeten ze weer gewoon gaan dansen op een van de bekende dreunnummers van meneer Lee.
"Hebben jij en Amy mij en James opgegeven?" vraagt Roos aan Daniel.
Daniel grinnikt en knikt. "Idee van Amy en Alex.
"CHANGE!" Roept meneer Lee enthousiast, en ze wisselen weer van partners.

Reageer (2)

  • F4Nina

    Leuk! snel weer verder!! xD

    9 jaar geleden
  • AngelWriting

    Aah dit is zo'n mooi stukje. Ik wou dat er op mijn school meer aandacht aan pesten was besteed. Je schrijft echt super.

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen