Foto bij Onverwachts Bezoek

Zoni stond op uit zijn bed en ging zoals gewoonlijk naar school. Tijdens de lunchpauze werdt hij uit het niets aangesproken door Charlotte.
'Ik hoorde van oom Richard dat hij bij jullie thuis was geweest.'
Het zweet begon Zoni over zijn voorhoofd te lopen.
'He nee, Richard weet dat ik op haar ben. Ik hoop dat hij daar niks van heeft gezegd.' Dacht Zoni met een afgedwaald rood hoofd.
'Scheelt er iets?' vroeg Charlotte. 'Hè? Eh nee hoor, de klok van mijn opa deed raar en ik vroeg of hij er even naar kon kijken, maar volgens hem was er niets aan de hand.
'Ik hoorde van oom Richard dat hij bij jullie thuis was geweest. Scheelt er iets? Oh gelukkig dat ie het gewoon doet, fijn dat hij ook zoveel van klokken weet hè?' Zoni keek verbaast op. 'Zei ze nou 2x hetzelfde en gaf ze nou antwoord op wat ik net zei? Wat is hier gaande zeg?'

Toen de dag voor de rest normaal verlopen was ging Zoni in bed liggen, kijkend naar de grote klok die rustig op de maat tikte. De wijzers wezen precies 11 uur aan. Hij keek op zijn horloge en op zijn mobiel, ook beide gaven 23:00u aan. Hij zette zijn wekker uit en met een opluchting dat alles oké was kon hij rustig zijn ogen sluiten.
Toen hij om 08:30 wakker werdt van de loeiende wekker ging hij recht op zitten en rekte zich uit. Hij keek naar de grote klok, tot zijn wilde verbazing stond hij stil, op precies 11 uur.
'Lekker dan, nu staat de grote klok stil en ik had mijn wekker uitgezet en nu die ging af. Wat is dit toch? Alles met de tijd zit niet mee.'
Zoni dacht meteen ook aan Richard. Maar hij durfde hem uit schaamte niet op te bellen aangezien hij stiekem alles aan zijn crush verteld. Hij moet het anders oplossen maar hij weet niet hoe. Hij besloot zijn zaterdagmiddag maar door te komen met gamen en keyboard spelen, en daarna lekker eten.

Zoni liep de trap en zag dat moeder thuis was gekomen met de boodschappen. Ze veegde haar voeten en liep naar binnen maar ze liet de voordeur openstaan, waarschijnlijk zaten er nog tassen in de auto. Zonder pardon liep Zoni naar de voordeur toe en botste tegen iemand op die in de deuropening stond. Hij keek op en zag Richard staan.
'Je moeder heeft me gebeld want er was weer iets mis met de klok, en ik kom gezellig eten met mijn gezelschap.' Achter hem kwam plots Charlotte tevoorschijn.
'Hey Zoni, alles goed?'
Hij slikte en kreeg het gevoel dat hij knalrood zou worden. Hij keek om naar zijn moeder die opeens heel maar wel heel vriendelijk glimlachte.
'Help je me mee met koken Charlotte?' Dat wilde ze wel. 'Dan kunnen Zoni en Richard weer eens naar die klok gaan kijken.'
Zoni rende de trap op en hoopte dat Richard hem achterna zou komen. 'Help je me mee met koken Charlotte? Dan kunnen Zoni en Richard weer eens naar die klok gaan kijken.'
Toen hij dat hoorde mistte hij de laatste traptrede en plantte zijn gezicht met een harde klap op trap en rolde naar beneden.

Reageer (1)

  • Ringwraith

    Hmmm vreemd. Ik ben benieuwd wat er aan de hand is.^^

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen