Ben je niet zeker of je verhaal binnen één van de thema's valt, lees de hier een extra woordje uitleg rondom elk thema.

Wat zijn thema’s?
Thema’s zijn de wat “lossere” variant op de genres, die we tot nu toe altijd hebben gebruik bij Story of the Year. Kortgezegd zijn thema's een van de hoofdonderwerpen van je verhaal, in plaats van een categorie waarbinnen je verhaal valt, wat je wat meer vrijheid geeft om je verhaal in te vullen zoals je zelf wilt.

Let op: als je een verhaal binnen een thema schrijft, is het wel de bedoeling dat het thema er duidelijk in terug te vinden is, op wat voor manier dan ook.

1. Verboden liefde
Romeo & Julia, Tristan & Isolde, Tony & Maria, Lancelot & Guinevere... allemaal koppels die - tegen de wensen van anderen in - toch de geschiedenis ingingen als grote liefdesverhalen.
Nu is het aan jou! Verken de nuances en uitdagingen wanneer twee (of meer?) harten onvermijdelijk tot elkaar worden aangetrokken. Vertel ons waarom de liefde van jouw hoofdpersonages verboden terrein is.
Zullen ze de hindernissen overwinnen of vormen de moeilijkheden het einde van hun verhaal? Aan jou de keuze.


2. Verbondenheid/eenzaamheid
In dit thema dagen we je uit om de balans tussen verbondenheid en eenzaamheid in één pakkend verhaal te onderzoeken. Of je personage nu een eenzame macaroni in een soep van spaghetti is of een eenhoorn die eindelijk zijn familie terugvindt, een feel good-roman of een episch drama; alles is mogelijk.
Laat je inspireren door romans zoals 'Alleen op de wereld', 'The perks of being a wallflower', maar ook films zoals 'Cast away', 'Les intouchables' en 'Her'. Maak ons aan het lachen of raak ons. In dit thema kan het allemaal.



Reageer (6)

  • ChifuyuMatsuno

    Deze thema's zijn zo nice :)

    1 jaar geleden
  • Creativitylab

    Behoort tot het thema liegen, iemand die een geheim achter houdt?

    3 jaar geleden
    • Phlegethon

      Verzwijgen/ iets achter houden voor iemand is een vorm van liegen, Dus zolang dit een belangrijk deel van het plot is, past dit zeker bij het thema leugens.

      3 jaar geleden
  • filosofie

    Dacht dat de thema lust alleen over de seksuele of ultieme gebied is, kan ook over wraak of verlangens naar eten gaan. Excuses voor een misverstand

    5 jaar geleden
  • filosofie

    Mag in de thema zoektocht ook over iemand gaan die vermist is?

    6 jaar geleden
    • Slughorn

      Wel, als je die persoon gaat zoeken, gaat het hier om een letterlijke zoektocht, niet? (;

      6 jaar geleden
    • filosofie

      Ja, een soort van.

      6 jaar geleden
  • scarletwitch

    Er stromen zoveel ideeen mijn hoofd in!

    6 jaar geleden
    • Qrew

      Yay! Veel succes (:

      6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen