Foto bij Val harder!  Ik heb het idee dat we al hard genoeg vallen!

Lyra's POV
een beetje een lang stukje maar ja.
Ik was zo lekker bezig xD

Als ik me niet zo verdomd schuldig had gevoeld was ik waarschijnlijk niet gaan huilen. 'Het was de bedoeling om een paar minuten weg te blijven. Want ik dacht te weten waar tartarus was,' Zeg ik terwijl ik even rustig ademhaal. 'En toen vonden ik en Argus dus een grot, en uiteraard moest meneertje eigenwijs en koppig daar naar binnen gaan.'
Mijn lippen vormen een vage glimlach als ik Argus in mijn hoofd hoor zeggen wat hij zei voor hij naar binnen ging. "Jazz red zichzelf wel, ik daar in tegen heb mijn navigator nodig om niet dood te gaan" Ik schud mijn hoofd en vervolg mijn verhaal 'Dus we gingen naar binnen,' Zeg ik en ik moet even slikken. Er rolt weer een traan over Jazz's wang en ze hangt aan mijn lippen 'En het was er enorm donker...dus Argus pakte twee draadjes en ik kon het niet helemaal volgen maar er ontstond een vonk en hij maakte een van de fakkels aan de muur aan...En toen zagen we dus een ravijn..' Zeg ik het lijkt wel of ik een baksteen in moet slikken. 'En toen kregen we een soort van ruzie..Argus en ik waren zo kwaad dat hij naar buiten ging zonder mij..En ik liet iets ontploffen, de klap was enorm en hij was zo krachtig dat ik het ravijn in geslingerd werd.' Jazz kijkt me vragend aan.
'What the f*ck heeft Argus dan gezegd?' Vraagt Jazz. De laatste keer dat dat gebeurde was namelijk toen ik door bijna het hele kamp uitgelachen werd. 'Dat doet er niet toe, Argus kwam meteen naar beneden en hij hielp me op de kant. Maar op het laatste moment verloor hij zijn evenwicht en hij,' Ik onderdruk een snik. 'Viel, en ik had zijn hand nog vast..Maar als die idiote heldhaftige sukkel die hij is liet hij me los om te voorkomen dat ik mee viel.' Ik veeg nog een traan weg en ik ga rechtop staan. 'We moeten gaan, en wel nu!' Zeg ik. Jazz staat op en ze knikt vastberaden. 'Maar hoe moet het met Midnight Angel en Skyfall?' Vraagt ze. Typisch Jazz, met die zorgzame oplettendheid die ik niet heb.
'Ehmm....Misschien kan ik Argus' scooter op de automatische piloot zetten en dan volgen ze de scooter.' Mijmer ik. 'Als je dat voor elkaar krijgt dan ben je geniaal, want niemand behalve Argus weet hoe dat ding werkt.' Jazz's stem hapert wanneer ze Argus' naam uitspreekt. 'Ja daar ben ik ook achtergekomen, ik ben wel heel goed met de ruitenwissers!' Zeg ik mismoedig. 'De ruitenwissers?' Vraagt Jazz met opgetrokken wenkbrauwen. 'Dat doet er niet toe.' Zeg ik. Ik heb er geen zin in om het om nog een van mijn oneindige blunders te hebben. 'oké, denk ik.' Zegt Jazz die haar grijns duidelijk niet kan onderdrukken. 'Skyfall! Midn-''Ik klim omlaag.' Onderbreek ik Jazz. 'Wat,' Roept ze uit 'dat slaat helemaal nergens op.' Ik knik. 'Dat klopt het slaat helemaal nergens op, maar ja..Zo ben ik.'

Als Jazz op haar pegasus zit begin ik aan de afdaling. Ik zet nauwkeurig mijn voeten op de stenen. Nu kan ik in ieder geval aan iets anders denken.
Voorzichtig zet ik mijn voeten op de volgende rots. Als ik halverwege ben staat Jazz alweer op de grond. 'Dit is awesome!' Roep ik grijnzend terwijl ik verder klim.
Ik zet mijn voet op de volgende met mos begroeide steen maar ik glij uit en ik haal mijn scheen open. Helaas had ik net geen oog voor mijn lange haar dat nu vast is komen te zitten in een plant. 'Verdomme!' Mompel ik en ik probeer mijn haar los te krijgen.
Na tien minuten van mijn haar uit een plant trekken ben ik nog niets opgeschoten, ik zou nu al beneden geweest zijn. Opeens ben ik er helemaal klaar mee. Ik pak mijn dolk en zonder erbij na te denken snij ik mijn haar los. De plukken vallen in mijn gezicht, en mijn mond waardoor ik moet klimmen en haar uit moet spugen, tegelijk.
Weer een actie van de dag. Ik grinnik. Mijn actie's van de dag zijn echt geniaal! Ik spring de laatste twee meter omlaag. Met een judo rol kom ik weer op mijn voeten terecht.
'Dat was,' Begin ik. 'Dom? Achterlijk? Gevaarlijk? Stom? Tijdverspilling?' Vraagt Jazz. 'Ehm...Ik wilde zeggen cool, maar dat van jou klopt ook wel.' Zeg ik grinnikend.

Als we alle spullen gepakt hebben en ik Argus' scooter ding ingesteld heb op de automatische piloot vliegt Skyfall ons naar boven en dan nemen we afscheid.
Ik kijk Jazz aan en ze zegt 'Kunnen we tartarus nog terugbrengen als hij ons niet bevalt of is de proeftijd verlopen?' Ik lach. Dit zijn dus de dingen die ik geweldig vindt om te horen. Ik loop als eerste de grot in. Er zit aarde aan het plafond en er is een grote krater in de grond geblazen. 'Wauw..Ik was weer goed bezig.' Zeg ik en ik trek een grimas.
We lopen door naar het ravijn, er lijkt geen einde aan te komen. 'We moeten springen denk ik.' Zeg ik twijfelend. 'Niet denken,' Zegt Jazz en ze pakt mijn pols beet. 'Doen.'
Na dat gezegd te hebben springt ze het ravijn in, en daar gaan we dan, tartarus in!'

Eerlijk gezegd wacht ik na twee minuten vallen nog steeds op die klap, de klap die me vermoord die me in een wandelende Lyra pannenkoek veranderd.
Maar het maakt me juist nog banger dat die niet komt. Als ik eindelijk mijn ogen open durf te doen zie ik dat Jazz vlak naast me valt. Ze knijpt net als ik net gedaan had haar ogen stijf dicht. Door de gierende wind krijg ik tranen in mijn ogen. 'Jazz!' Schreeuw ik. Haar blauw/paarse ogen gaan open. 'Probeer harder te vallen!' Schreeuw ik.
'Harder!?' Roept ze uit. 'Ja! Vertrouw me!'

Reageer (1)

  • horselover0505

    Nu ben ik dus echt nieuwsgierig naar wat Argus tegen Lyra heeft gezegd. Hopelijk krijgen we dat nog te weten. Voor de rest zoals gewoonlijk helemaal top (flower)

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen