Foto bij 011 Elena

'Gandalf, wat is dit voor grap? Waarom nodig je een elf uit?' bromt Thorin, terwijl hij naar binnen stapt. Op mijn beurt stap ik naar buiten, de koude avond in. Even ril ik door de hevige wind, maar als die gaat liggen valt het best mee.
'Waar ga je heen?' hoor ik iemand. Als ik me omdraai, zie ik Bilbo wanhopig naar me kijken.
'Laat me alsjeblieft niet zo achter, jij had het fatsoen om niet alles op te gaan eten.' vertelt Bilbo, terwijl hij naar me toe stapt. Gelach klinkt vanuit zijn huis, waardoor ik weet dat niemand mee luistert.
'Ik kan niet, ik moet terug naar huis. Straks wordt ik als vermist opgegeven door mijn ouders of denken ze dat ik vermoord ben.' ratel ik. Oké ik overdrijf misschien een beetje, maar ik wil gewoon echt naar huis. Als mijn buik wat beginnend de grommen, kijk ik verlegen opzij.
'Hier, deze heb ik nog kunnen redden van de dwergen. Je mag de helft hebben hoor.' zegt Bilbo, waarna hij een broodje uit zijn zakken neemt. Hij scheurt het in twee bijna gelijke helften en geeft een stuk aan mij. Dankbaar neem ik het brood aan en knabbel er langzaam aan. We zetten ons samen neer op het gras, genietend van een stuk brood.
'Bilbo?' klinkt een stem en een van de dwergen komt naar ons toe. 'Thorin vroeg achter je, aangezien Gandalf jou als inbreker heeft opgegeven.' zegt de man. Vanuit de film herken ik hem als Balin, hij ziet er op het eerste zicht niet zo streng uit en misschien is hij wel iets losser dan Thorin.
'Ik ga enkel als Elena binnen kan zonder dat hij haar beledigd.' onderhandelt Bilbo. Even kijkt Balin twijfelend, maar knikt uiteindelijk toch goedkeurend. Vervolgens kijkt Bilbo me vragend aan, waarbij ik even zucht. Eerlijk gezegd wil ik niet meer terug naar binnen, maar ik wil het niet op die manier aan Bilbo vertellen.
'Oké, voor even dan.' zeg ik en Bilbo kijkt me blij aan. Beiden staan we recht en het valt me op dat ik iets groter ben dan hem, ik ben zelfs groter dan Balin. Ik volg beiden terug naar binnen, waar ik meteen een vuile blik toegeworpen krijg van hun leider Thorin.
'Balin, ik vroeg enkel om de inbreken mee terug te brengen.' zegt Thorin met een tikkeltje haat in zijn stem.
'Ze komt mee binnen of ik blijf buiten.' zeg Bilbo moedig en even kijk ik hem verrast aan.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen