Gelukkig nieuwjaar
Lyra's POV

Argus wordt rood van schaamte. Ik glimlach hem bemoedigend toe. 'Maar...Als we weer aangevallen worden.' Zeg ik. 'Dan zijn we zo goed als dood.' Maakt Argus mijn zin af.
Mijn ogen boren zich in de zijne en als zijn ogen ondeugend beginnen te fonkelen weet ik dat hij een idee heeft. 'Vertel op.' Zeg ik 'Wat!?' Roept Argus uit 'Ze is een ruimtewezen!'
Ik grijns, ik had dus gelijk. 'Inderdaad, ik ben een ruimtewezen en ik kan gedachte lezen, vertel op!' Roep ik geërgerd uit. 'Oké, ik heb inderdaad een plan.' Zegt Argus.
Ik kijk hem nieuwsgierig aan. 'We kunnen Nyx hierheen halen.' Zegt hij. Ik kijk hem verbaasd aan. 'Haar híérheen halen?' Vraagt Jazz. 'Ja, denk nou na! Ze wil óns, die halfgoden heeft ze gekidnapt omdat ze wist dat die voorspelling gedaan zou worden en ze wist dat wij hen zouden komen zoeken.' Zeg ik. Opeens wordt alles angstaanjagend duidelijk.
'Dus je plan is...' Zegt Jazz 'We moeten haar lokken,' Zegt hij 'Iemand moet voor lokaas spelen, en dat zal ik doen.' Ik grijp Argus bij zijn shirt en ik trek hem naar me toe. 'Je waagt het niet.' Snauw ik. Jazz kijkt geamuseerd naar ons. 'Jij. blijft. hier.' Bij mij. Had ik er aan toe willen voegen maar dat doe ik toch maar niet. 'Maar wie doet het dan?' Vraagt hij.
'Ik.' Zeg ik zonder enige aarzeling. 'Lyra dat slaat helemaal nergens op.' Roept Jazz uit. 'En ik laat je ook niet gaan.' Zegt Argus. Ik laat zijn shirt los. ' 't zal wel moeten,' Begin ik 'Want ik laat jullie niet gaan, en trouwens,' Zeg ik mismoedig. 'Ik kan altijd nog wat laten exploderen nietwaar?' Argus schud zijn hoofd. 'Nee.' Zegt hij nog een keer.
'Dan ga ik.' Zegt Jazz. Ik en Argus staren haar met open mond aan. Maar al snel slaat die verbazing bij ons beide om in woede. 'Je waagt het niet.' Zeggen we in koor. Ik kijk Argus aan. 'Waarom zei je me na?' Vragen we tegelijk. Ik slaak een zucht. 'Hou op!' Roepen we. Jazz grijnst. 'Waar het om gaat.' Ik stop met praten als ik merk dat ik en Argus weer het zelfde wilde zeggen. 'Ga jij maar verder.' Zeg ik geïrriteerd. 'Waar het om gaat,' Herhaalt Argus. 'Is dat jij níét gaat, en aangezien ik niet ga, en jij niet gaat en Lyra al zeker niet gaat,' Ik werp hem een kwade blik toe 'Moeten we iets anders bedenken.' Ik grijns. 'Ik kan dat trucje met de wanhoop's geesten nog een keer doen. Zónder ons gaan ze vast wel naar Nyx om te klagen.' Jazz knikt bedenkelijk maar natuurlijk sluit Argus het idee meteen uit. 'Jazz kan zingen, misschien luisteren ze naar haar..' Zeg ik. 'Dát, is nou een plan.' Stemt Argus in. 'Zingen?' Vraagt Jazz. Ze lijkt zich ongemakkelijk te voelen. 'Ja we weten dat je mooi kunt zingen..Maar met het geesten drama hebben we er niet veel van mee gekregen, dus je kunt het gerust nog een keer doen.' Zegt Argus. Ik kijk naar Jackie en Buddy die weer zitten te stoeien. Eigenlijk zijn ze best schattig.
'Oké.' Mompelt Jazz. We lopen naar de rivier die niet eens zó ver weg is.

'Dus..' Zeg ik om de pijnlijke stilte te doorbreken. 'Begin maar.' Jazz werpt me een geërgerde blik toe. 'Ik weet het.' Zegt ze.
Ze slaakt een zucht en meteen lijkt alle spanning haar lichaam te verlaten.
Dan stromen de zinnen haar mond uit en ik moet moeite doen om mijn lachen in te houden
Uh, because I'm happy
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I'm happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I'm happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I'm happy
Clap along if you feel like that's what you wanna do


Ik begin te lachen maar de geesten slaan hun handen om hun oren. Ik grijns en begin blij mee te zingen.

Because I'm happy
Clap along if you feel like a room without a roof
Because I'm happy
Clap along if you feel like happiness is the truth
Because I'm happy
Clap along if you know what happiness is to you
Because I'm happy
Clap along if you feel like that's what you wanna do


Ik en mijn beste vriendin zingen happy in tartarus...What the fuck
Ik begin keihart te lachen. 'Dit slaat hélemaal nergens op.'

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen