Foto bij W85

“Bloom toch!” Faragonda stond in een paar passen bij haar en omhelsde haar. “Meisje toch. Maak je geen zorgen. We krijgen die feeksen wel weg daar, en dan zullen de dorpelingen ook begrijpen…” Ze zuchtte. “Kom, we gaan Griffin halen.”
“Oké.” Bloom liet zichzelf en Faragonda naar Wolkentoren verdwijnen.

Griffin bleek niet op haar kantoor te zijn, dus samen liepen Bloom en Faragonda door de school. Bloom voelde zich allesbehalve op haar gemak. Faragonda legde sussend een arm op Bloom heen.
“Corinne”, merkte Bloom plots op, toen ze het meisje herkende. De jonge heks keek op.
“Oh, hallo”, zei die.
“Weet jij soms waar we hoof Griffin kunnen vinden?”, vroeg Faragonda haar.
“Euhm, ik geloof dat die nu les geeft aan de eerstejaars.” Ze keek haar vriendinnen vragend aan.
“Ja, in de grote aula”, zei één van hen. “Zal ik het u even wijzen?”
“Nee bedankt, ik ken de weg.” Faragonda glimlachte en knikte hen toe.
“Er is toch niets met Davina hé?”, vroeg Corinne aarzelend.
“Nee hoor, met je nicht is alles goed”, zei Faragonda met een glimlach. Corinne knikte opgelucht en stapte opzij, zodat Bloom en Faragonda door konden.

Bloom en Faragonda klopten kort even en liepen de aula in. Meteen waren alle blikken op hen gericht.
“Hoofd Faragonda, Bloom, wat doen jullie hier?”, vroeg Griffin verbaasd.
“Zouden we je even kunnen spreken, Griffin? Het is nogal dringend”, zei Faragonda kalm. Bloom kon amper begrijpen hoe Faragonda zo kalm kon blijven.
“Goed dan”, zei Griffin met een frons. Ze wendde zich tot de klas. “Jullie kunnen gaan.” Met veel kabaal pakten de jonge heksen hun spullen en liepen de aula uit. Iedereen die passeerde wierp een blik op Bloom. Sommigen angstig, sommigen verbaasd, er waren vragende blikken, kwade blikken… Bloom had moeite om niet te laten zien hoe erg ze er mee zat, na ook dat dorp al dat haar wegjoeg. Maar ze had het kunnen weten, besefte ze. De heksen waren vreselijk tekeer gegaan bij de aanval op Alfea, ze hadden op de duur hààr aangevallen en iedereen die haar hielp, in plaats van zich gewoon aan de opdracht te houden.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen