'Die elf brengt nu al ongeluk.' bromt Thorin. Ik zet me ver weg van het gezelschap, terwijl ze hun plan om Erebor overleggen. Bewust of onbewust probeert Thorin het gesprek stil te houden zodat ik niets kan horen.
'Ik weet allang dat je van plan bent je thuis opnieuw te veroveren van een gigantische draak en dat je daarvoor een inbreker nodig hebt.' vertel ik. Met grote ogen staren ze me een voor een aan, alsof ik net hun diepste geheim heb verklapt.
'Wie heeft je dat verteld?' klinkt Thorin's stem dreigend. Hij staat recht en stapt naar me toe, waarna hij voor me blijft staan wachtend op mijn antwoord.
'Dat heb ik in een visioen gezien.' lieg ik. Ik staar recht in zijn ogen, om mijn woorden zelfzeker over te laten komen en ik kan enkel hopen dat hij erin gelooft.
'En hoe gaan we dat doen dan?' hij kijkt me aan, met een blik die ik niet kan plaatsen. Snel overloop ik de film in mijn hoofd, sluit even mijn ogen en denk terug aan dat moment uit de film.
'Gandalf gaat je een sleutel en een kaart overhandigen die jou naar een geheime deur rondom Erebor zal leiden. Jullie vertrekken morgenvroeg, waarbij Bilbo met jullie zal meegaan. Ik daarentegen ga terug naar huis of toch tenminste een weg zoeken om terug naar huis te gaan.' vertel ik, terwijl ik halverwege mijn ogen opnieuw open.
'Is het waar wat ze zegt?' vraag Thorin aan Gandalf. De tovenaar kijkt me lichtjes boos aan, waarna hij de sleutel en de kaart aan Thorin geeft.
'Dit is me gegeven door je vader, vlak voor hij stierf. Hij drukte me op het hart dat ik jou dit moest geven, zodat je jou thuis terug kon heroveren.' zegt Gandalf rustig. Thorin knikt naar de tovenaar, terwijl hij met de andere dwergen gaat overleggen.
'Ik weet niet waar je deze informatie haalt, maar je bent een slechte leugenaar.' fluistert de Gandalf me toe.
'En wie wordt dan onze inbreker?' klaagt er iemand. 'Toch deze hobbit niet?' gaat de dwerg verder.
'Nee, ik ben absoluut geen inbreker. Jullie hebben een expert nodig, niet iemand zoals ik.' ratelt Bilbo. Ik heb het zo met de hobbit te doen.
'Hij zegt dat hij een expert is.' zegt de oudere man met een gek ding aan zijn oor.
'Het is heel simpel hoor, je gaat gewoon naar binnen en zorgt ervoor dat Smaug je niet hoort.' zegt een andere dwerg met een gekke hoed. Als ik goed heb opgelet, denk ik dat zijn naam Bofur is.
'Hier is je contract die je moet ondertekenen voor je mee kan gaan met ons.' zegt Balin, die een contract geeft aan Bilbo. Bilbo leest deze zorgvuldig, waardoor ik al weet wat er aan zit te komen. Rustig wandel ik naar de keuken, waar ik kamille thee maak voor de hobbit.
'Niet aansprakelijk voor eventuele verwondingen bij verbranding of bijtwonden... Begrafenis wordt geregeld... Wat is dit allemaal?' klinkt Bilbo opgejaagd.
'Wel de draak kan je zo in een oogwenk verkolen. Een keer ademen en poef je bent weg.' vertelt Bofur hem.
'Ik moet even wat frisse lucht hebben.' Bilbo begint sneller te ademen en ik weet dat het niet lang meer duurt voor hij flauw valt.
'Denk gewoon aan een vliegende oven die je zo kan verpletteren.' gaat Bofur verder.
'Nee, toch niet.' hoor ik Bilbo nog zeggen, waarna hij op de grond valt.
'Mooi zo, nu heb je onze inbreker bang gemaakt.' klinkt de spottende stem van Thorin.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen