'Kijk uit waar je loopt!' sneert er iemand en voor ze het weet ligt ze op de grond. Als ze opkijkt ziet ze dat op de grond werd geduwd door niemand minder dan Melissa.
'Mel, wat doe je?'
'Zorgen dat ik normaal verder kan lopen. Nou sta eens op want je ligt nu in de weg.' Krabbelt staat Kyra op en ziet de rest van de zwadderaars van haar jaar staan. 'Grappig hoe dingen lopen, nietwaar?' zegt Melissa.
'Heel grappig, verschrikkelijk grappig' sist Kyra. Ze loopt langs haar voormalige vrienden.

Kyra, die nu alleen zit tijdens Voorspellend Rekenen, kijkt om haar heen. Melissa en Aurora, die een rij verder zitten met z'n tweeën. Werpen blikken op Kyra en lachen daarna. Kyra rolt haar ogen, duidelijk dat zij over mij praten denkt ze. Kyra schudt haar hoofd en richt zich op de lessen van Professor Vector. Het is de eerste les van Voorspellend Rekenen dat ze ooit heeft gehad maar ze vind het nu al interessant. Het is lastig, iets wat nieuw is voor Kyra en dat maakt het juist een leuke uitdaging. Professor Vector klapt in haar handen. "Dit is het einde van de eerste les, ik hoop dat jullie het konden bijbenen. Het is een lastig onderwerp dus blijf je huiswerk doen en blijf vooral ook opletten.." Professor Vectors ogen vallen op Melissa en Aurora. Die de hele les niet hebben opgelet en maar hebben zitten kloten. Kyra grinnikt. Melissa en Aurora kwamen normaal altijd naar Kyra voor schoolwerk dat zij niet snapten, dit jaar zou dat héél anders gaan. Ze geeft een kleine lach, pakt haar spullen in en verlaat het lokaal.
De volgende les is ook een nieuw vak voor Kyra; Leer der Oude Runen, Vooral in dit vak was Kyra erg interesseert, mede doordat zij een groot geheim mee met zich draagt. Hopend dat dit vak haar kon helpen. Ze loopt het lokaal binnen, het is nog leeg. Snel neemt ze plaats vooraan het lokaal, pakt haar boeken uit haar tas en begint een beetje luchtig te lezen in het boek voor dit vak.
"Oh kijk eens! We hebben een nieuwe Granger!" lacht een stem die Kyra maar al te goed kent. Melissa loopt naar binnen en neemt plaats achterin, samen met Aurora. "Vooraan zitten en al met je neus in de boeken!"
"Ga je nou ook tegen het plafon aan springen als je het antwoord weet van de leraar?" krijst Aurora, haar stem klinkt nog irritanter dan normaal denk Kyra.
"Wellicht heb je dan nieuwe vrienden! Kunnen jij en Granger samen tegen het plafon springen!" vervolgt Melissa. Hermoine, die net binnen komt heeft alles gehoord en kijkt een beetje onhandig van Melissa en Aurora naar Kyra. Hermoine gaat ook op de eerste rij zitten maar wel aan de andere kant van het lokaal.
Gelukkig, denkt Kyra. Niet veel later komt de rest van de klas binnen en de Professor. Die zich voorstelt als Professor Alther, het is een oud mannetje. Net als Dumbledore heeft hij een lange baard en lang haar, ook grijs maar het is duidelijk dat Alther een stuk jonger is, hij heeft minder rimpels. De les begint en uiteraard beginnen zij met de basis van alles.
Na het einde van de les zucht Kyra diep. Nog niks dat zij heeft geleerd heeft betrekking op haar geheimpje en ze werd een beetje onrustig van Granger ook. Eens om de zoveel tijd keek dat betweterig kind haar kant uit. In een... Zorgelijke manier. Alsof Granger medelijden met Kyra had en hier werd Kyra boos om. Ze had geen medelijden nodig, -ZEKER- niet van Granger. Snel pakt ze haar spullen in en loopt uit het lokaal, op naar de Grote Zaal om wat te eten.

Kyra, die rustig zit te eten, alleen. Voelt opeens dat er mensen voor haar staan. Ze kijkt op en ziet haar voormalige vrienden staan, met Draco Malfoy vooraan. Als het zogenaamde 'Baasje". "Moet je?" vraagt Kyra nors, kijkend naar hen.
"Oh, ik hoorde dat jij vrienden bent geworden met Granger? Vooraan de klas, hoe is dat zo samen? Leukste wat jullie doen is zeker in de bibliotheek in de boeken neuzen?" sneert Draco.
"Ik lig nog liever in een graf dan dat ik binnen een straal van twee meter bij Granger sta, nou zouden jullie mij een plezier willen doen en oprotten?" kaatst Kyra terug. "Ik voel me namelijk zelfs al dommer bij het moment dat jullie in mijn buurt staan." Kyra kijkt naar Draco en dan naar Melissa en Aurora, haar blik staat op vurige woede.
"Dat komt omdat jij zo dom bent, Kyra! Wij weerkaatsten wat jij voelt!" giechelt Aurora, kennelijk bedoelt als een soort van comeback naar wat Kyra zei.
"Juist, veel plezier met je schoolwerk dit jaar Lacrimosa. Volgens mij ben jij namelijk het laagste van ons jaar." Kyra pakt haar laatste broodje en haar tas en loopt weg, om niet veel later in bij een raam in elkaar te zakken en in huilen uit te barsten. Zittend in een hoekje op de grond met haar knieën tegen haar voorhoofd aan. Waarom? Waarom? Wat is er gebeurd?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen