Vanuit de ogen van Zandkit
Het gevecht tussen Pit en Link

Ik vloog omhoog naar de brug waar Link en Pit bezorgd over de rand keken. "Leeft hij nog?!" Vroeg Pit op een bezorgde toon. "Ja, hij is bewusteloos..." Zeg ik die naast hun land. "De nacht breekt aan, we kunnen beter een plekje zoeken waar we kunnen slapen, dan kan Christophe ook bijkomen." Zegt Link.
"Hoe vervoeren we hem?" Vraagt Pit. "Kan Dark Pit niet komen en hem dragen?" Vraag ik. "Nee, die is waarschijnlijk ook bewusteloos, anders had hij dat allang gedaan" zegt Pit. "Misschien helpt dit! Pittoo Pittoo!" Roept Link.
***geen reactie***
"Okay, da's duidelijk, Dark Pit is bewusteloos...." Zegt Pit. "Ik vlieg" zeg ik. "Het is vast niet ver"
"Dat weet je nooit!" Zegt Pit. "En Christophe kan zich niet aan Link vasthouden!"
"Daar heb ik wel wat voor. " zegt Link die een lange ijzeren ketting tevoorschijn haalde. "Dit is mijn hookshot. Ik heb hem laatst weer laten maken, omdat hij kapot ging door een jongen met vleugels en een gouden lauwerkrans" zei hij kijkend naar Pit. "Wat was er gebeurd?" Vraag ik. "Link heeft mij ooit bijna vermoord. " zei Pit. "We waren aan het vechten, en Pit vloog omhoog, dus ik wou hem weer naar beneden halen door deze hookshot te gebruiken, dus dat deed ik en de hookshot klemde zich vast aan zijn voet, maar Pit sneed hem door met zijn zwaard." Zei Link geïrriteerd. "Daarna landde hij toch op de grond en trapte ik hem in zijn zij, hij viel om en ik haalde mijn kleine tornado's tevoorschijn om de laatste klap uit te delen, maar toen kwam die pretbederver van een Palutena en zij redde hem." spuugde Link boos. "Dus jij wilt dat ik dood ben?!" Vroeg Pit. "Pit, je zou niet doodgaan sukkel! Je zou bewusteloos zijn, net zoals Christophe." Pit draaide zich om. "Whatever" zei hij. "Eh... Jongens..? Christophe begint nu wel een beetje zwaar te worden voor mijn armen..."
Zei ik. "Oh ja, natuurlijk" Link tilde Christophe uit mijn armen en legde hem op Epona. Hij maakte Christophe vast met de hookshot en stapte daarna zelf ook op Epona.
Ik keek om mij heen en zag dat Pit wegliep. "Oh! Pit loopt weg!" Zei ik en ik sprong de lucht in. Snel vloog ik naar Pit en landde voor hem neer. "Kom Pit, laat je niet klein maken door het verleden! Of door Link, hij plaagt je gewoon, dat vindt hij grappig." "Zijn grapjes zijn helemaal niet leuk! Ze zijn kei gemeen!"
"Gewoon negeren!" Ik draaide Pit om en gaf hem een duwtje. "Go go go Pit!" Lachte ik. Pit moest ook lachen en hij rende terug naar Link, Epona en de bewusteloze Christophe. Ik volgde Pit.
Ondertussen had Link blijkbaar al een grot in de verte gezien. "Een grot is niet bepaald luxe, maar we leven ermee" zei Link.
Aangekomen bij de grot checkte Link eerst of het niet bewoond was door een beer door zijn paard te laten ruiken en daarna of er geen monsters in zaten. De grot was klein en helemaal verlaten. Ik maakte Christophe los, tilde hem van Epona en legde hem op de grond. Link en Pit ging zitten op de koude grond. Ik gaapte en keek naar buiten. De nacht was prachtig. Daarna keek ik naar Christophe. Zou hij wel wakker worden? Dacht ik. Akelige gedachtes gingen door mij heen. Ik ging liggen op de grond en keek vrijwel de hele tijd naar Christophe. Toen ontdekte ik een lelijke diepe snee in zijn schouder. Ik ging staan en liep naar hem toe. "Wow! Kijk dit dan! Hoe zielig!"
Link en Pit keken op en liepen naar mij toe. Ik wees naar de akelige wond. "Ouch!" Zei Pit. "Ik heb geen verband bij me, we halen morgen wel wat verband." Zei Link. "Als het maar niet gaat ontsteken..." Mompelde ik. "Haal morgen ook gelijk wat voor die brandwonden!" Zei Pit. "Doe ik" zei Link die al weer terug liep naar zijn plekje. Pit volgde hem en ik ging ook maar weer liggen. Ik dacht na over wat er gebeurde bij het gevecht tegen King Dodongo en realiseerde me nu pas dat Christophe niet alleen een held was dat hij King Dodongo gedood had, maar hij had mij ook gered! Ik beet op mijn lip. Als Christophe niet wakker wordt kan ik hem nooit bedanken! Vreselijk! Ik zuchtte en sloot mijn ogen. Hoeveel pijn zou hij gehad hebben.... Na een tijdje viel ik in slaap.
Ik werd wakker en zag al meteen dat Christophe nog steeds sliep. Ik stond op en ging naast hem zitten. Ik dacht dat ik heel vroeg wakker was, totdat ik een hand op mijn schouder voelde. Verschrikt keek ik om. Maar ik zag dat het Link was en ontspande me weer. "Vanmiddag is hij weer helemaal oké, maak je maar geen zorgen." Zei Link. "Oké, is Pit ook al wakker?" "Nee, maar zullen wij dat verband halen? Pit kan mooi op Christophe letten!" "Dat is goed"
"Mooi!"
Link gaf Epona een paar klopjes en hij stapte op. Ik ging ook zitten op Epona en Link liet haar warm stappen. "Epona is een prachtig paard!" Zei ik. "Dankjewel!" Zei Link.
Link liet zijn paard galopperen. "Zeg het als je een oude man met een witte baard ziet, hij heeft verband" zei Link. "Daar!" Zei ik bijna meteen. "Wow!" Lacht Link. Ik giechel en Link stuurt Epona naar de oude man. "Goedendag" zegt de man. "Hallo, heeft u verband?" Vraagt Link. "Dat heb ik zeker, voor wie is het?"
"Voor een vriend die King Dodongo heeft verslagen." "Oh wat goed" de man pakte verband uit zijn tasje en gaf het aan mij. "Deze jongedame kan het beter dragen." Zegt hij. Ik knik en pak het aan. "Bedankt!" Zeggen Link en ik. "Graag gedaan!" Zegt de oude man en Epona galoppeerde alweer weg. Aangekomen bij de grot stopte Epona en we stapte af. Ik liep de grot in en zag dat Christophe overeind zat samen met Pit. "Je bent weer wakker!" Zei ik vrolijk. "We hebben verband voor je schouder!" Zei Link en ik liet het zien. Er verscheen een glimlach op Christophe's gezicht. "Thanks!"
Ik wikkelde het verband om zijn schouder. "Bedankt dat je me gered hebt" zei ik. "En dat je King Dodongo verslagen hebt!" Zei Link. "Graag gedaan! Graag gedaan!" Zei Christophe.

Reageer (1)

  • Moonwarrior7

    Haha gelukkig is hij weer beter!

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen