Foto bij Ik moet wel heel erg zijn aangezien meisjes mij zoenen alleen zodat ik mijn mond hou

Argus' POV

Als Jazz haar mond opent om te zingen komt er geen geluid uit. Ik kijk verbaasd naar haar maar dan bedenk ik me; Lyra. ligt. daar. nog. op. de. grond.
'Zusje van Jazz..help haar!' Roep ik uit. Jazz's zusje knikt en ze rent op Jazz af, hebben deze mensen zelf geen brein of zo?
Als ik op Lyra af ren zie ik dat haar broer (nou hij zégt dat hij haar broer is) Ik laat me naast hem op mijn knieën vallen maar de jongen verstijfd en hij kijkt me kwaad aan. 'Jij had dit kunnen voorkomen!' Schreeuwt hij. Lyra ligt op de grond met een dolk in haar buik, maar dat is niet het ergste..De handafdruk op het heft is van haar zelf. 'W-waarom heeft ze dit gedaan!?' Roep ik uit. 'Omdat ze de zielenruil wilde doen, waarschijnlijk kan Nyx jullie nu niets meer doen.' Zegt de jongen.
Ik strijk een lok zwart haar uit Lyra's gezicht, ze is lijkbleek. 'Ze is dood aan het gaan, we moeten iets doen.' Zegt de jongen..CASPER! Ja dat was zijn naam.
'Denk je?' Vraag ik op droge toon. Casper kijkt me woedend, maar dan ook echt woedend aan. 'Haal, Jazz.' Zegt hij ijzig kalm maar toch krijgt hij het voor elkaar dat het lijkt of hij de woorden tegen mijn hoofd slaat met een enorme honkbalknuppel. 'Waarom haal jij Jazz niet?' Vraag ik geïrriteerd.
Casper geeft me een klap in mijn gezicht. 'Het is mijn zus! Opzouten! Ga iets nuttigs doen!' Schreeuwt de tengere jongen. Man ik word beledigd door iemand waarvoor Lyra mij zou inruilen, geweldige dag! En dan heb je ook nog mijn vriendinnetje dat bijna dood is, zo als ik al zei GEWELDIG. Net als ik op wil staan komt Jazz al aangerend, haar ogen zijn rood van de tranen en ik vermoed dat ze moeite moet doen om haar tranen binnen te houden.
Maar helaas voor Jazz die het zéér vervelend vindt om te huilen vooral als er mensen bij zijn, stromen als ze Lyra ziet de tranen weer over haar wangen.
Jazz slaat haar handen voor haar mond. 'Ze heeft zichzelf neergestoken.' Mompel ik en ik leg mijn hoofd in mijn handen om dat ik op dit soort momenten tótaal nutteloos ben. Jazz tikt me aan. Ze wijst naar Lyra en haalt dan haar schouders op. 'Red ze het niet!?' Roep ik in paniek uit. Jazz schud haar hoofd en ze legt een hand op mijn schouder. 'Waarom? Bedoel je waarom ze het gedaan heeft?' Vraag ik. Jazz knikt heftig. Ze moet echt een mime speler worden.'Ze wilde de zielenruil doen...Dus als zij dood is mogen wij weg.' Jazz loopt op Lyra af- waarschijnlijk om te kijken wat ze nog kan doen- maar net op dat moment trekt haar broer de dolk uit haar buik. Abby slaakt een kreet en ze rent op Casper af. 'Waar ben je mee bezig!?' Roept ze uit. 'Rustig maar Abby.' Mompelt Casper en ik zie de wond in Lyra's buik genezen.

Hoestend komt ze overeind. 'Wat..is er.. CASPER!' Roept ze uit en ze springt in de armen van haar broer. 'Hoe kom je hier!?' Ik grinnik en kijk naar Lyra.
Gelukkig is ze oké. Lyra haalt haar hand door zijn haar en de tranen stromen over haar wangen. Tot mijn verbazing zie ik dat Lyra er een stuk volwassener uit ziet.
Ze ziet er echt heel anders uit. De rest van het gesprek kan ik niet volgen. Casper trekt Lyra tegen zich aan en hij zegt 'Het is niet jou fout, en rustig maar, van mij kom je nooit meer af.' Lyra glimlacht en dan laat ze haar blik op Jazz rusten. 'Jazz kan niet meer praten of zingen, Nyx heeft haar stem afgepakt.' Leg ik uit.
'Dat weet ik.' Zegt Lyra. Ik kijk haar verbaasd aan. 'Dat leg ik later wel uit.' Zegt ze grijnzend. 'Weet je ook al dat je broer de genen van Ares heeft.'
Casper grijnst. 'Nou..Eigenlijk heb ik gelogen,' Zegt hij grijnzend. Lyra grinnikt en ze legt haar hoofd op zijn schouder. Als hij haar broer niet was geweest had ik hem geslagen. 'Het is Hades..' Lyra staart hem vol ongeloof aan. 'Ben ik daarom niet dood?' Vraagt ze. Ik grijns 'Nee je vader ís de dood.' Zeg ik.
Lyra kijkt op en ze staart me aan of ze me voor de eerste keer ziet. 'Sukkel!' Roept ze dan woedend uit. Wat heb ik nu weer gedaan. Lyra maakt zich los uit de omhelzing van haar broer en ze beent op me af. 'Weet je dat je best eng bent soms,' Zeg ik grijnzend. Lyra trekt me aan mijn shirt naar zich toe.
'Jij. bent. een. idioot.' Zegt ze kwaad, maar dan verzacht haar blik en wellen er weer tranen op in haar ogen. 'Waag het niet om ooit nog weg te gaan.' Zegt ze.
Even kijken we elkaar alleen ongemakkelijk aan. Waar wacht ze op.. OH! Ik moet de gene zijn die haar zoent! Voorzichtig strijk ik een lok van haar, nu korte haar uit haar gezicht. Casper en Abby kijken ons ongemakkelijk aan maar Jazz straalt helemaal. Ik kán het gewoon niet laten om even een opmerking te maken.
'Je vindt het écht héél leuk om gelijk te hebben of niet?' Vraag ik aan Jazz. Ze knikt en ondanks de hele toestand grijnst ze van oor tot oor.
Als ik weer iets wil zeggen trekt Lyra me mee naar de uithoek van de kamer. 'Ik weet dat dit niet het goede moment is,' Zegt ze terwijl ze grijnzend met haar hoofd naar Jazz en de andere knikt. 'Maar het boeit me niet.' Zegt ze dan en ze trekt me naar zich toe en zoent me.
Ik weet niet hoe lang we daar gestaan hebben- waarschijnlijk lang - maar het boeit me ook niet. 'Je moet me wel heel leuk vinden.' Zeg ik grijnzend.
'Je moet gewoon leren wanneer je je mond houd.' Zegt Lyra en ze zoent me weer

Reageer (1)

  • horselover0505

    He, he, eindelijk heeft Argus het door (A) Voor de rest weer fantastisch geschreven

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen