Die avond op Red Fountain had Saladin na veel moeite iedereen een kamer kunnen toewijzen, al sliepen sommige mensen ook bij anderen die niet tot hun familie behoorden. Het kon niet anders. Griffin en de Winx verzorgden alle gewonden, ook Laika en haar pups. Uiteraard was niet iedereen meteen genezen, maar er lag ook niemand meer in coma, wat het belangrijkste was.
“Dus, hoe pakken we het verder aan?”, vroeg Saladin uiteindelijk, toen de Winx, specialisten, Codatorta, Faragonda en Griffin op zijn kantoor stonden.
“Ik moet mensen verzamelen met wie ik samen die feeksen kan verslaan”, zei Griffin kalm. “En uiteraard de nodige magie eerst leren beheersen.”
“Wij helpen wel”, zei Stella meteen.
“Nee”, zei Griffin resoluut. “Geen feeën in de buurt, hooguit Bloom en Faragonda voor wanneer er gewonden vallen. Feeën kunnen niets beginnen tegen feeksen, die kunnen alleen worden teruggedreven door krachtige zwarte magie.”
“En kan ik helpen?”, vroeg Nabu.
“Misschien, kan jij zwarte magie?”, vroeg Griffin kalm.
“Een kleine basis”, zei hij aarzelend.
“Ik moet eerst even testen hoeveel voor ik kan bepalen of je kan helpen”, zei ze kalm. “Heb je morgen tijd?” Nabu knikte.
“Heb je al andere heksen kunnen bereiken?”, vroeg Faragonda.
“Een paar derdejaars hebben al gezegd dat ze willen helpen en ik heb een bericht gestuurd naar heel wat afgestudeerde heksen, maar ik heb nog geen antwoord.”
“Hou ons op de hoogte, wil je?”, vroeg Saladin.
“Doe ik”, beloofde Griffin. “Maar het zal behoorlijk wat tijd vragen, ik heb de magie daarstraks bestudeerd in de bibliotheek van Wolkentoren en het zal me behoorlijk wat tijd kosten om ze me zelf eigen te maken. Daarna het dan ook nog eens aan anderen leren…”
“Zou het helpen als ik probeer een deel van de feeksen in een koepel op te sluiten?”, bood Bloom aan. “Dan kunnen we ze in twee groepen opsplitsen, een deel buiten en een deel erbinnen.”
“Misschien”, zei Griffin aarzelend. “Eerst die magie onder controle krijgen, Bloom, daarna kijken we wel naar strategie.”
“Goed”, ging Bloom meteen akkoord.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen