Foto bij Darkness: Broeder

Eigenlijk is dit het tweede deel van het hoofdstuk.

Dark sluipt naar de uitgang. Er helemaal uit gekomen ziet hij zes jonge vosjes spelen. 'Daar was jij Dark.' Zegt plotseling een stem. 'Je wilde de sterkste vos zijn en vocht voordurend met mij.' Dark schrikt van de plotselinge stem. 'Wie, wie is dat?' Zegt Dark bang. 'Je broer, Might.' En opeens komt Darkness tevoorschijn. 'Ben, ben ik jouw broer?' Vraagt Dark verward. 'Quick is je naam en daar die rekel en die moervos zijn Bonnie en Swift, de Hearts.' Legt Might uit, de namen komen hem bekend voor. 'En die andere twee daar?' Vraagt Quick door. 'De kleinste is Fragile, die daarnaast Ravin. Ravin leeft nog steeds op de aarde en zou zich bij ons aan kunnen sluiten.' Antwoord Might. Fragile is dus echt zijn zus! 'Herrinder je dit echt niet meer Quick?' Zegt Might ernstig. 'Niet echt, al heb ik wel een bepaald gevoel dat ik het ken.' Might knikt. 'We hebben hier al lang genoeg stil gestaan.' Antwoord Might.

Opeens begint alles te draaien en worden de vossen ouder. Might en Quick zijn nog steeds druk bezig, maar de spannig blijkt veranderd te zijn. Ravin houdt zich meer met Swift en Bonnie bezig, terwijl Fragile verdwenen is. 'Waar is Fragile?' Floept Quick eruit. 'Pss.' Antwoord Might. En dan begrijpt Quick het. Opeens stoppen Might en Quick met vechten en bespioneren ze Swift, Bonnie en Ravin die een speels aan het stoeien zijn, maar af en toe ravotten in de zon. Maar Quick merkt iets anders op: tussen de struiken zit een jonge vos, treurig en sombertjes, het is Fragile. Might geeft een zetje en Quick kijkt naar de andere vossen. De jonge Might en Quick besluipen Swift, Bonnie en Ravin. En op het juiste moment spring ze naar voren en stoeien ze er op los. De andere blijken dat helemaal niet leuk te vinden, maar ze gaan door. Opeens komt Fragile tevoorschijn en valt Might aan, maar Might slaat haar met een ruk weg alsof ze een stuk rotzooi is. Fragile trekt zich terug in de struiken en laat zich niet meer zien. De jonge Quick zit het en kijkt verbaast naar hem. Hij sprint naar Fragile en troost haar.

Meteen stromen de gedachtes terug: later zou hij ruzie met Might krijgen en voor menens vechten. Hij zou zijn eigen weg volgen en niet met Mights ideeën meedoen. 'Might waarom heb je dit gedaan?' Vraagt Quick verbaast. 'Ik zou het aan jou moeten vragen.' Spreekt Might tegen. 'Ik wilde mijn eigen weg volgen. Niet die van jou.' Antwoord Quick boos. 'En met Fragile betreft, die is ook niet echt trots.' Voegt Quick er nog aan toe. 'Dat opstandige, brutale vosje bedoel je?' Antwoord Might boos en niet serieus genomen. 'Ja! Het is tenslotte wel onze zus!' Antwoord Quick niet begrijpend. 'Sinds waneer ben jij levenslessen aan het preken?' Zegt Might of hij Quick betrapt. 'Nee, ik bedoel.' Quick zucht. 'Ik snap het al.' Antwoord Might vernederd. 'Natuurlijk ben ik de slechte in het leven, alsof ik een dictator ben.' Miht zucht. 'Nee, ik bedoel, dat..' Weer komt Quick er niet uit. Hij wíl eruit, zodat hij kan ontsnappen, maar het lijkt of Might de macht heeft over deze beelden. 'Might je moet weg, aftreden. Ik wil niet dat mensen bang voor je zijn.' Zegt Quick bezorgt. Meteen stoppen de beelden en voelt hij de stenen grond. Op de achtergrond hoort hij iemand huilen. 'Might! Might!'

Reageer (1)

  • Lorem

    Ik begin het denk ik weer te snappen. Maar het blijft nog steeds moeilijk om het te snappen. XD

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen