Foto bij Happening three

De eerste maand kwam Michael uit school altijd naar mij toe. Hij zat elke dag een uur langer dus ik was al thuis als hij nog op school zat. Hij vertelde me alles van zijn nieuwe school. Hoe groot het was, hoe de bel klonk en hoe hij voor elk vak te laat kon komen, wat dan ook al een aantal keren was gebeurd. De leraren hadden het laten gaan omdat hij regelmatig verdwaalde in het grote gebouw.

Hij had verteld dat een leraar boos op hem was geworden omdat hij zijn huiswerk niet had gedaan. Het was voor aardrijkskunde, maar, zoals hij zelf zei, het was een saai en nutteloos vak waar hij een ontzettende hekel aan had dus kon hij zijn tijd beter met mij doorbrengen dan met het huiswerk voor dat vak. Ik had gegiecheld om zijn toch wel kleine complimentje. Alhoewel iedereen leuker is dan aardrijkskunde en huiswerk in het algemeen.

'I don't like school without you,' mompel ik als we samen op zijn bed zitten. Het is vrijdagavond en dan mag ik bij hem blijven slapen. Hij zit nu gebogen over zijn huiswerk zodat hij dat niet meer hoeft te doen in het weekend.

Hij trekt me naar zich toe en drukt een kusje op mijn haar. 'I don't like it either.' Dan kijkt hij naar het boek met gefronste wenkbrauwen.

'Which subject is this?' vraag ik nieuwsgierig.

'Maths,' antwoordt hij met een vies gezicht. Geïnteresseerd kijk ik naar het boek. Er staat een kleine uitleg en dan allemaal vragen. Er staan letters en ik kijk er even raar naar.

'Maths with numbers, right?' - 'Yeah, that's why I don't get this.'

Ik pak het boek op mijn schoot en lees de opdrachten en voorbeelden door. Dan kijk ik naar de aller eerste opdracht en bedenk wat het antwoord zou kunnen zijn. Als ik vraag of het goed is, kijkt mijn beste vriend me met grote ogen aan.

'How'd you know that?' - 'Easy,' antwoord ik en daarna leg ik hem uit hoe ik erachter ben gekomen.

Na ongeveer een half uur met Michael wiskunde te hebben gedaan, slaat hij zijn boek dicht.

'I like maths!' zeg ik enthousiast. 'You're weird!' krijg ik als antwoord.

'Dinner is ready!' hoor ik van beneden. Vrijwel meteen springen we op en rennen naar beneden. Hij is eerder, zoals altijd als we een wedstrijdje doen. Het maakt me niet uit, hij geeft me altijd een knuffel als hij heeft gewonnen en ik houd van zijn knuffels.

Nadat we twee films hebben gekeken moesten we naar bed. Het luchtbed waar ik op zou liggen lag op de grond en mijn favoriete knuffel op het hoofdkussen.

'Goodnight.'

'Goodnight.'


Voorzichtig schudt ik aan de schouder van mijn beste vriend en fluister zijn naam.

'What's wrong little one?'

'I... I...'

Zonder dat ik verder nog iets uit hoef te leggen slaat hij de dekens open. Ik kruip bij hem in bed en ga dicht tegen hem aan liggen. Hij slaat zijn armen om me heen en ik leg mijn hoofd tegen hem aan, ik kan zijn kin op mijn hoofd voelen. Dan voel ik hoe hij even diep ademhaalt en de lucht uitblaast op mijn haar waardoor ik even giechel. Vlak daarna val ik in slaap in de armen van mijn beste vriend.

Reageer (2)

  • blackromanceboy

    n'aaaaahw this is so cute

    9 jaar geleden
  • Monks

    Dit is heel schattig!

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen