Foto bij 015 Elena

Na nog enkele uren neer te hebben gelegen, besluit ik om in stilte naar buiten te stappen. Thorin ligt terug in slaap, iets wat mij maar niet lukte. Ik doe de deur voorzichtig open en nog voorzichtiger dicht. Ik zou waarschijnlijk toch een andere kant op moeten, dus bedenk ik me en ga alleen op pad. Een dun wegje komt me vaag bekend van ergens en ik besluit het te volgen. Het komt uit op een weg richting een bos, die weggaat uit Bag End. Na een uur stappen, besluit ik even halt te houden. De zon moet nog op komen, maar ik schatte het niet later dan 6 uur. Een appel en stukje brood heb ik nog mee kunnen nemen in mijn kleine rugzak die ik bij Bilbo had gevonden. Snel neem ik de appel uit de zak en eet die op, terwijl ik neerzit op een omgevallen boom.
'Elena?' het is de stem van Thorin die me verbaasd doet opkijken. Natuurlijk, het pad herkende ik vanuit de film.
'Wacht, wacht op mij!' het klinkt als de stem van Bilbo. Al snel komt hij tevoorschijn en geeft een papier aan Balin.
'Hmm, dat ziet er goed uit. Welkom bij de groep van Thorin Oakenshield, meneer Baggins.' Balin knikt even, waarna hij zich naar Thorin wenkt. Ze zeggen iets wat ik niet versta, dus kijk ik naar de anderen in de groep. Bilbo krijgt een pony toegewezen, waar hij wat tegenop kijkt. Fili en Kili tillen hem op en zetten hem op zijn pony. Het is best een grappig zicht, waardoor ik mijn lach moet inhouden.
'Moet je ook deze kant op?' de stem van Kili laat me even opkijken.
'Ik herkende deze weg ergens van, maar ik wist niet van waar.' legde ik hem eerlijk uit. Kili knikt even, maar draait zich terug naar zijn broer.
'Kom je met ons mee?' het vrolijk gezicht van Bofur kijkt me vragend aan. Even kijk ik aarzelend naar Thorin, niet zeker of hij er ook tevreden mee zou zijn. Hij kijkt me afwachten aan, alsof hij de keuze aan mij overlaat.
'Zolang onze wegen dezelfde richting uitgaan, graag.' zeg ik. Bofur steekt zijn hand uit, ten teken dat ik met hem mee kan reizen. Ik neem deze aan en zet me achter Bofur, waarna ik mijn armen om hem heen sla. De rest van de appel had ik al aan de kant gegooid.
'Wacht, we moeten terug, ik ben mijn zakdoeken vergeten.' Bilbo zoekt in paniek. Bofur scheurt een stuk van zijn kledij af en gooit dat naar Bilbo, die er even met een vieze blik naar kijkt. De hele groep lacht even, waarna iedereen zijn pony aanspoort om verder te stappen.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen