"vannacht moet ik echt terug…" Zeg ik sip tegen Steve. De afgelopen week zijn we bijna continu bij elkaar geweest. Ik zou wel durven zeggen dat we samen zijn, maar na vanavond is dat afgelopen. Ik ga terug naar Asgard, hij blijft hier. Als ik er aan denk dat ik Steve misschien nooit meer zal zien springen de tranen me in de ogen. Ik wil hem hier niet achter laten, maar dat gaat helaas niet.
"ik weet het." Ik ga je missen." Zegt Steve terwijl hij me even wat steviger vast houd en me een kus geeft.
"ik zou willen dat er een andere oplossing was."
"ik ook. Maar die is er helaas niet. Ik wil niet de reden zijn dan dadelijk de aarde zonder goddelijke beschermer zit."lacht Steve dan in de hoop mij weer een beetje op te fleuren wat hem redelijk lukt. De rest van de film kijken we in stilte af terwijl ik half over hem heen lig. Ik krijg niet veel mee van de film. Mijn gedachtes blijven naar de borstkas van Steve gaan waar ik op lig en die licht op en neer gaat. Na de film brengt Steve me op de motor naar het velt waar ik een dik jaar geleden ook werd opgehaald. Jane staat al op ons te wachten waar de keltische tekeningen nog vaag te zien zijn. Ik blijf Steve en mama stevig knuffelen terwijl ik mijn tranen in probeer te houden.
"ik zou zeggen, zorg dat er iets gebeurt zodat ik jullie moet komen redden, maar dat zou egoïstisch zijn." Lach ik door mijn waterige ogen heen. Als ik merk dat de lucht begint te betrekken weet ik dat het de hoogste tijd is om te gaan, papa word ongeduldig. Mama geeft me een tas aan met nog wat spulletjes er in. In de tas had ik mijn laptop gestopt, een harde schijf vol muziek en films, een oplader op zonne-energie en nog wat andere dingetjes.

"pik me maar op Heimdall." Zeg ik zachtjes terwijl ik in de kring ga staan. Een fractie van een seconde later komt het felle licht tevoorschijn en zie ik mama en Steve snel waziger worden, dan schiet ik weg. Even later land ik op Asgard. Dat gaat al een stuk soepeler dan eerst, wel ben ik nog een beetje duizelig. Nog voordat mijn evenwicht orgaan weer helemaal in orde is voel ik twee sterke armen mij omklemmen en me optillen.
"ik ben blij dat je weer thuis bent." Lacht Thor zodra hij me los laat.
"ik ook, ik heb je gemist." Lieg ik half. Ik heb hem echt heel erg gemist, maar ik zou het niet erg vinden om nog een paar dagen op aarde te blijven.
Snel lopen we via de regenboogbrug naar het paleis. Er is nog super veel te doen voor de kroning van morgen. Gelukkig ben ik wel minder zenuwachtig dan eerst. Ik weet dat ik niet totaal zinloos ben. In de grote zaal zijn tientallen mensen druk bezig met alles klaar zetten voor morgen. Eerst zal er een officiële ceremonie zijn, en daarna een groot feest. Ik zal Mjölnir niet krijgen, die blijft bij Thor, samen met de staf. Wel krijg ik Knuijf, de dolk waar ik nu al bijna een jaar mee samen ben, ondertussen is dat een verlengde van mezelf geworden en zou ik niet weten wat ik zonder zou moeten. Frigga komt zodra ze ons ziet meteen aangelopen en begroet mij even, ze is duidelijk gestrest. Meteen neemt ze mij mee naar het podium waar de troon op staat en legt nog eens uit wat er morgen allemaal zal gebeuren. Ik let niet heel erg op, mijn gedachtes blijven naar Steve gaan. Zodra Frigga zegt dat ik mag gaan ga ik meteen naar mijn kamer om de tas te dumpen, ook trek ik meteen andere kleding aan. Ik verwissel de spijkerbroek, vans en topje voor een lange jurk.

"Hee Heimdall." Zeg ik droog terwijl ik naar hem toe loop en op het trapje ga zitten.
"Hallo vrouwe Fedra, alweer terug?" Glimlacht Heimdall zodra ik op het trapje zit.
"Wat is Steve aan het doen?"
"Hij is thuis, aan het eten." Zegt Heimdall na een tijdje als hij even diep de ruimte in heeft gestaard.
"oke, en mama?"
"die is weer aan het werk, samen met Dokter Eric Selvick. Ze houd zichzelf bezig." Zegt hij dan. Ik weet wat dit betekend, maar ga er niet verder op in. Als ik door vraag verteld Heimdall hoe het echt met ze gaat en kan ik me niet bedwingen en barst ik in huilen uit. Toch ga ik al weer snel terug naar het paleis. Reizen via de Bifrost is uitputtend en morgen is een belangrijke dag.

Reageer (2)

  • Moonwarrior7

    Ahh ze moet bij Steve blijven!!! Ze zijn zo leuk samen!

    9 jaar geleden
  • Laleah

    Knuijf, wat een vet grappige naam hahaha xD

    Arme Fleur... Ik zou dat niet kunnen handelen hoor..

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen