Rood van schaamte keek in de enorme zaal rond, waar de muziek mijn hart deed bonken. Zelf gekleed in een korte broek en topje zocht naar mijn vrienden. Ik had mijn lange donkerblonde haren in een paardenstaart vastgebonden en nam de trap af naar de dansvloer.
Meeste keken om en floten zachtjes, maar ik was niet geheel tevreden over deze situatie.
De hakken die ik van mijn moeder had gekregen, knelde erg dat er straks blaren op groeien. Onzeker liep ik de meisjes toilet in. Het was een voordeel dat ik er meisjesachtig uitzag, anders werd ik vierkant uitgelachen door de feestgangers.
Ik bekeek mezelf in de spiegel en zag hoe mijn blauwe oog die ik een dag daarvoor had opgelopen, niet volledig weggepoederd was. Mijn ouders hadden jongenskleding gevonden onder mijn bed en dat was direct afgepakt.
ik kwam net thuis van sport als ik een behoorlijke uitbrander kreeg en direct ook een pak slaag. Woest grijp ik de rand van de wasbak vast en knijp tot mijn knokkels wit werden. De mascara verborg mijn heldere ogen en de lokken van mijn lange haren, vielen gelukkig over mijn blauw oog.
Ik voel dat de emotie mijn woede overwon en liet me op de grond zakken, waarbij ik de tranen over mijn wangen voelde stromen. Ik veeg met mijn mouw de overtollige mascara weg.
'Twenaly ben jij dat?' Hoorde ik een meisjes stem en ik draaide me geschrokken om. Ze zag er prachtig uit in haar korte jurkje en haar blonde haren dat opgestoken was.
Zij kon ten minste zeggen dat ze een meisje was, waarvan ik het tegenovergestelde was met de gevoelens voor haar.
'Sorry, Jessica ik was uitgegleden,' loog ik en Jessica liep op me af en zakte door haar knieeen. Ze keek me strak aan en ineens schoten haar ogen wagewijd open.
Geschrokken haalt ze haar hand voor haar mond en wilde gillen, maar ik hield haar tegen.
'Het is niet wat het lijkt...' Verder kwam ik niet, ik kwam met een ruk overeind en rende de toiletten uit richting de uitgang. Onderweg moest ik mijn hakken uitdoen om makkelijker te kunnen rennen.

Reageer (2)

  • Itsuki

    Bedankt voor je tip
    Ik ken het en ik probeer daar ook op te letten.

    9 jaar geleden
  • Virren

    Hoi! Ik zag je story in de spotlight, dus ja: here I am..
    Mag ik je een tip geven? Het is iets waar ik namelijk zelf soms ook moeite mee heb, maar wat het schrijven een stuk beter maakt. Probeer om of in verleden of tegenwoordige tijd te schrijven.

    Bijvoorbeeld hier: Woest grijp ik de rand van de wasbak vast en knijp tot mijn knokkels wit werden. heb je allebei in één zin gebruikt. Woest greep ik de rand van de wasbak vast, en kneep tot mijn knokkels wit werden, bekt gewoon wat lekkerder ;)
    In de gesprekken hoeft dat natuurlijk niet, zoals mijn docent zelf zegt: "Zodra het tussen haakjes staat mag alles, omdat dat spreektaal is." haha!

    Nouja, dat dus.. Misschien heb je er wat aan ^^

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen