Foto bij 14. Love letters

'I promise to come back' and I kissed him like I never did before

30-04-1940

Lief Dagboek.
Mijn leven staat op zijn kop. Eerst toen ik nog een mens was leek de liefde alleen iets wat voorkwam in verhalen. In sprookjes waar de prinses uiteindelijk het hart van de prins won en iedereen nog lang en gelukkig kan leven. Waar is het sprookje over de vampier die niet kon kiezen tussen haar twee grote liefdes? En zoals ik al schreef ze houden allebij van me. Ik blijf maar brieven krijgen. Liefdesbrieven. Mijn hart slaat over bij elk woord dat ik lees. Maar wie zou ik moeten kiezen? Als ik voor een van beiden zou moeten sterven zou ik dat doen. Ik kan niet schrijven hoeveel ik van ze hou. Ze zijn mijn lucht nu ik niet meer kan ademen. Ik kan niet kiezen. Ephraim schijnt met me ingeprent te zijn. Net zoals in het verhaal van Oewaku en Liliac. Ik zal de brieven inplakken zodat ik ze niet kan kwijt raken.

Lieve Mary
Sinds gisteren ben je weg en ik kan aan niets anders denken dan aan jou haar dat danst in de win.
Ik mis je. Kom je nog eens langs? ik zou graag je gezicht terug zien.
Heb je weleens het gevoel gehad dat je je ware liefde gevonden had?
Ik heb je over het inprenten verteld toch? ik ben nu ook ingeprent.
Mary Ik hou van je dat was alles dat ik even kwijt wou. De verschillen kunnen me niets schelen. Ik kan zelfs leven met de stank.
Liefs Ephraim




De volgende dag kwam een nieuwe brief. Dunner deze keer. Met minder vlekken ook.

Lieve Mary
Waarom heb je mijn brief niet beantwoord? Ik heb de hele dag zitten wachten. Was ik niet duidelijk genoeg. IK HOU VAN JE. Van jou. Van een vampier. Mijn natuurlijke vijhand. Alsjeblieft schrijf me terug.
Ik hou van je,
Ephraim




De gister stond hij voor ons huis. Hij wou niet weggaan. En ik durfde niet naar buiten te komen. Hij schoof een brief onder de deur door en verdween uit mijn ogen.

Mary
Ik begrijp het niet.
Je mocht me toch? Waarom wil je nu niet met me praten? Ik wou je dit nog niet vertellen maar ik ben met je ingeprent. Net zoals in de legende. Jij bent mijn zielsverwant. Ik weet het zeker. En uiteindelijk zal jij het ook beseffen en net zoveel van mij houden als ik van jou hou.
Ephraim.




Deze brieven zouden zo erg nog niet geweest zijn als in niet teglijkertijd andere brieven ontving. Elke ochtend ligt er eentje op mijn bank in mijn kamer. Verstopt onder het kussen met de rozen. Die brieven zijn van Edward.

Mary.
Tijdens je verdwijning dacht ik dag en nacht aan je. Ik maakte me zorgen. Ik was bang dat ik nooit meet in je ogen kon kijken of de geur van je haar kon ruiken.
Maar nu ben ik terug en krijg je gezicht niet meer uit mijn gedachten. Ik weet niet wa t ik moet. Mijn familie om raad vragen gaat niet. Ze lachen me uit ,vooral Emmett, maar toch moet ik zeggen dat ik van je hou.
Edward


De volgende dag lag er een nieuwe brief op me te wachten. Het fijne krullerige handschrift lachte me toe.

Mary,
Ik zag dat je brieven kreeg van die hond. Waarom open je ze nog?
Herinner je je nog toen we elkaar ontmoeten? Het was bij het strand. De wolven stonden op het punt je aan te vallen. Emmett en ik hebben je gered. Dat doen we heus niet bij iedereen hoor. Jij bent speciaal voor mij. En denk eraan ik wou je niet aanvallen.
Edward

Vanochtend vond ik een nieuwe brief.
Waarom sluit je je op? Vind je mijn brieven niet leuk? Moet ik ermee stoppen? Moet ik die hond wegjagen?
Alsjeblieft zeg wat ik moet doen !
Schrijf me
Edward



Ik weet niet wat ik moet doen. Ik hou van allebij enorm veel. Ik zal ze terugschrijven. Dat is wel het minste wat ik kan doen.
Liefs Mary

Reageer (3)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen