Lalea en moonwarrior, bedankt voor de reactie's! Even weer een lang stukje, en persoonlijk vind ik het ook een heel leuk stukje!

een beetje verveeld loop ik het paleis door waar iedereen in rep en roer is voor dadelijk. In de grote zaal kom ik Frigga tegen die me even snel. Ze is iedereen druk aan het coördineren met de laatste dingen goed te zetten. Langzaam loop ik door richting d kerkers, naar Loki. In het afgelopen jaar hebben we veel van elkaar geleerd en ben ik erg op hem gesteld geworden. Natuurlijk vertrouw ik hem niet, dat zal ik denk ik ook nooit kunnen. Maar zolang er een glazen muur tussen ons in zit voel ik me veilig.
"hejhej." Zeg ik opgewekt terwijl ik voor Loki's cel ga zitten.
"hallo, vandaag is een grote dag he?"
"best wel ja."
"en wat kom je dan hier doen?"
"hier is het rustig, in tegenstelling tot alle andere plekken…"
"ja ag, als je hier de hele tijd wilt zijn kan ik je daar wel mee helpen."
"haha, nee bedankt."
"begrijpelijk."
"Ik heb je trouwens iets meegenomen van de aarde, ik denk dat je het wel kan waarderen…" Ik pak het pakketje wat ik in fleurig papier had ingepakt op en geef het aan de wachter die het aan Loki geeft. Hij kijkt er even met opgetrokken wenkbrauw naar kijkt. hij rammelt er even me en kijkt mij dan spottend aan.
""ik denk niet dat ik iets vanaf de aarde zal waarderen." Zegt hij terwijl hij het pakketje op zijn tafel neer legt.
"ik denk dat de aarde meer te bieden heeft dan jij denk. Maar het nou maar open."
Loki zucht even pakt het cadeautje dan weer op en pakt het langzaam en beheers uit.
"Ernest Hemingway, the old man and the sea." Leg ik uit als Loki vragend het boek bekijkt.
"en wat moet ik hiermee?"
"lezen natuurlijk! Persoonlijk vind ik het een van de beste verhalen ooit geschreven."
"misschien, als ik niets te doen heb…" Zegt hij twijfelend terwijl ik op de achtergrond muziek op hoor komen. Het feest is begonnen en ik ben er nog niet. Snel neem ik afscheid van Loki die ik, vlak voordat ik weer naar boven ga, erop betrap dat hij toch al in het boek begin te lezen.

"Waar was je?" Vraagt Thor stilletjes als ik naast hem kom staan terwijl er al veel mensen in de zaal zijn.
"sorry, ik was bij Loki."
"oke, nouja, je bent nog net op tijd."
"ja, maar ook maar net."
"dat maakt niet uit." Lacht Thor terwijl hij even mijn haar door de war maakt.

Als iedereen binnen is, of in ieder geval, als de zaal stampen vol is loopt Frigga, gevolgd door Thor en mij naar het opstapje waar de troon staat. Ik kijk even de grote zaal, gevuld met mensen rond, maar herken niemand, na de 2e rij mensen kan ik de gezichten niet eens meer onderscheiden. Frigga houd een praatje waar ik maar de helft van mee krijg. Dan neemt Thor het woord over, maar nog steeds let ik niet heel goed op. Als ik even word aangestoten door Frigga die me streng aan kijkt kijk ik even op naar Thor, dan weet ik weer wat ik moet doen. Ik kniel voor mijn vader neer en buig mijn hoofd.
"Met de kracht die in mij en mijn voorouders schuilt benoem ik jou Fedra van Asgard, mijn eerste nakomeling, tot beschermster van de aarde." Zegt Thor plechtig terwijl hij met de oude staf van Odin over mijn hoofd laat ronddraaien. Als hij klaar is sta ik weer rustig op, krijg Knuijf aangereikt, pak die vast, houd hem in de lucht en laat mijn strijdkreet horen. De hele zaal begint hard te klappen en te joelen. Meteen begint het orkest vrolijke muziek te spelen en loopt iedereen naar de bar om bier te pakken of naar mij om me te feliciteren.

Na een paar uur heeft volgens mij iedereen me gefeliciteerd en begin ik een beetje aangeschoten te worden.
"hej, wil je dansen." Hoor ik een bekende stem achter me.
"Adelbarn!" Zeg ik ongelovig als ik me omdraai en in zijn stralende gezicht kijk.
"Hallo Fedra." Zegt hij blij terwijl ik hem stevig knuffel wat hem duidelijk verrast. Hij begild me mee naar het dans gedeelte waar we op de ondertussen iets rustigere muziek aan het dansen zijn. Hij is een echte vriend en ik waardeer zijn aanwezigheid enorm. Ik weet ook wel dat we gezoend hebben en zo, maar ik besef nu dat ik hem niet zo zie, en ik weet zeker dat hij ook niet zo over mij denkt.
"Zullen we even gaan wandelen?" Vraagt hij dan stilletjes.
"haha oke, ik heb hier eerlijk gezegd ook wel genoeg van."

Samen sluipen we naar buiten, naar de privé tuinen. We lopen een beetje rond en gaan dan uiteindelijk ergens op een bankje zitten in het maanlicht.
"pfff, ik ben best moe." Gaap ik als ik een beetje achteruit ga leunen. Ik kijk een beetje verschrikt op als Adelbarn even iets in zijn zak zoekt en vervolgens op staat en op een knie gaat zitten voor mij. Ik kijk hem angstig aan, bang voor wat hij gaat doen.
"Fedra, zou jij mij de gelukkigste man op alle werelden willen maken en met me trouwen?" Vraagt hij lief. Angstig schud ik mijn hoofd.
"sorry Adelbarn, maar nee…" Stamel ik moeilijk.
"Wat Waarom?" Vraagt hij met een gebroken stem.
"Ik kan niet met je trouwen, zo zie ik je niet, en dan nog, we hebben pas 1 date gehad en ik vind Steve leuk en…" Begin ik te razeilen terwijl ik niet eens meer echt aandacht heb voor Adelbarn. Als hij langzaam op staat kijk ik hem vragend en angstig aan. Hij lijkt wel te veranderen. Zijn huid word lichter en krijgt een grauw groene gloed. Zijn gelaat trekken worden puntiger, spitser en hoekiger. Zijn donker bruine haar word ravenzwart en in een paar seconde verdwijnt zijn kleine baardje. Als ik in zijn ogen kijk zie ik zijn licht blauwe, glanzende ogen ook veranderen. Langzaam worden ze helemaal zwart, de hele oogbal, niet alles de pupil en zijn ogen verliezen de mooie glans. Het lijken nu net twee doffe gaten vol verdriet en kwaadheid in zijn hoofd.
"Wat gebeurt er?" Stamel ik angstig.
"Iemand zal hier voor boeten!" Schreeuwt hij kwaad. Hij steekt zijn hand in de lucht waarna er een rode gloed komt, en weg is hij. Ik kijk verwarm om me heen en heb geen idee wat ik moet doen.

Reageer (2)

  • Moonwarrior7

    Snel ga naar Steve!!!!
    Ohh nee!!! Dat gaat zoo fout aflopen!!!!
    Please doe hem niets aan!!! Steve is zo cutie!!! (H)

    9 jaar geleden
  • Laleah

    HOLYSHIT!! WTF HAPPEND!!

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen