Foto bij [NL] First date selfie

Mijn headcanon universum om Percy en Oliver heen groeit en groeit, zelfs bijna drie jaar na het begin van HoG/mijn carrière als Perciver schrijfster nog. Hier een ship dat weliswaar niet meer heel nieuw is, maar desondanks in nog maar heel weinig van mijn fic tot nu toe is voorgekomen. Want als er in canon geen logische mogelijkheden voor femslash zijn, creëer ik ze zelf wel. :'D

Dit is een non-magic!AU, trouwens, puur om de reden dat dit idee gemakkelijker uit te werken zou zijn met een mobiele telefoon dan een uil die voortdurend van café naar café vliegt.

Toen Percy terugkwam van het toilet, had hij zijn telefoon in zijn handen en staarde er licht verward naar. “Alles in orde?” vroeg Oliver.
      Percy knikte afwezig, maar hij reageerde niet toen Wesley een van de biertjes die hij had gehaald voor de tweede rond naar hem toe schoof, zelfs niet met een simpel bedankje. Wesley keek Oliver aan, maar die haalde zijn schouders op.
      “Hé, Helena?” vroeg Percy, na een paar seconden afwachtende stilte waar hij zelf niets van scheen te hebben gemerkt. Hij had nog steeds zijn telefoon in zijn hand, wat niets voor hem was in gezelschap. “Wanneer had Penny haar date ook alweer?”
      “Vanavond.” Helena wierp een blik op haar horloge. “Ze zal nu wel ergens anders in een bar zitten.”
      Percy knikte. “En heb je enig idee met wie?”
      “Nee. Ik heb haar de afgelopen week niet veel gesproken. Waarom? Is er iets mis?”
      “Nee, dat niet, maar ik heb een collega die vanavond ook een date heeft.”
      Wesley leek onmiddellijk een stuk alerter. “En nu ben je bang dat hij op stap is met Penny? Wat voor persoon is mijn toekomstige zwager?”
      “Zij,” verbeterde Percy. “Audrey. Ze is leuk.”
      “Wacht,” zei Oliver. “Mijn jeugdvriend is getrouwd met het zusje van jouw beste vriendin, Percy, en nu vertel je me dat die beste vriendin mogelijk met een collega van je op een date is zonder jouw toedoen? Hoe klein is deze wereld?”
      Percy legde zijn telefoon midden op tafel, zodat iedereen zijn Whatsappgesprek met Audrey kon zien. “Ik weet het niet zeker, maar het lijkt er verdacht veel op.”
      “Blonde, vrouwelijke oud-Ravenclaw die van Indiaas eten houdt,” somde Helena op uit Audreys lovende beschrijvingen. “Dat is Penny in een notendop.”
      “Vraag om een foto,” stelde Oliver voor.
      “Dat kan ik niet doen.” Percy trok zijn telefoon weer naar zich toe, aarzelend. “Of wel?”
      “Ik stem voor,” zei Wesley.
      Percy keek Helena aan. Helena staarde ongelovig terug. “Het is mijn grote zus,” zei ze. “Kom op zeg, natuurlijk wil ik mijn neus ongevraagd in haar privézaken stoppen.”
      “Oké,” zei Percy. Hij typte iets en prikte tot slot met nadruk op het scherm, waarschijnlijk op de verzendknop. “Nu is het afwachten.”
      Ze staarden met z’n vieren naar Percy’s telefoon, maar er gebeurde niets.
      Oliver was de eerste die zijn blik losscheurde. Hij nam een slok van zijn bier. “Het zal wel even duren. Ze is op een date.”
      Precies op dat moment trilde de telefoon. Percy, die hem nog losjes in zijn handen hield, liet hem bijna op tafel kletteren.
      “En?” vroeg Helena, toen Percy het scherm unlockte en zijn wenkbrauwen de lucht in schoten. Hij was te traag, dus trok ze de telefoon uit zijn hand. Op het scherm stond een foto van twee lachende vrouwen. De rechter, met een getinte huid, had haar arm om de linker, met blonde krullen, en op de achtergrond leek een snackbar zichtbaar te zijn. “Dat is Penny, geen twijfel mogelijk.”
      “Wauw, een first date selfie,” zei Wesley. “Met fish ‘n chips. Daar moeten we Penny eens naar vragen volgende keer dat we haar zien, Hel.”
      Helena bood de telefoon aan Oliver aan. Oliver gaf hem weer door aan Percy. “Audrey komt me bekend voor. Heb ik haar ooit gezien toen ik je bij het Ministry kwam ophalen voor lunch?”
      “Zou kunnen,” zei Percy vaagjes.
      Wesley zwaaide met een hand voor Percy’s gezicht. “Percy? Je ziet er meer geschokt uit dan passend voor iemand die zelf ook net zo hetero is als een Skittle.”
      “Ik ben niet geschokt,” zei Percy. Hij klonk niet volledig overtuigend. Hij deed een tweede poging, die al veel beter uitpakte. “Ik denk dat ze een leuk stel zouden zijn.”
      “Maar?”
      “Ik heb meer dan een jaar iets met Penny gehad en toen ik Audrey voor het eerst ontmoette, vroeg ze-” Zijn blik schoot naar Oliver. “Nou ja, ze was niet heel serieus, maar ik heb haar uitgelegd dat ik bezet was. Twee keer.”
      Wesley schoot in de lach. “Dit wordt beter en beter.”
      Helena knikte en verborg haar glimlach achter haar pint. “Als dit iets wordt, kunnen onze toekomstige kinderen zeggen dat ze twee ooms en twee tantes hebben. Zelfs de meest conservatieve puurbloed tovenaar zal niets door hebben.”
      “Daar doen we het voor,” zei Percy droogjes. Oliver tikte hun glazen tegen elkaar.

Reageer (1)


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen