Foto bij De Clans

Dit zijn de vier Clans is Warrior Cats!

In de Warrior Cats boeken leven de katten in een gestructureerde samenleving die is opgesplitst in vier Clans.

De levende Clankatten worden in de DonderClan, SchaduwClan, WindClan of RivierClan geboren. De gestorven katten die in hun godsdienst hebben geloofd en de krijgscode goed hebben gevolgd, gaan naar de SterrenClan. Ook als ze fouten hadden gemaakt maar geloofden dat wat ze hadden gedaan goed was, gaan ze naar de SterrenClan. Andere katten die zich niet aan de krijgscode hebben gehouden gaan niet naar de SterrenClan. De BloedClan was geen echte Clan, maar een bende zwerfkatten die in de tweebeenplaats woonde. Ze geloofden niet in de SterrenClan, kenden geen krijgscode en hadden geen goedgevormd trainingssysteem.

DonderClan
De DonderClan leeft in het bosgedeelte van het woud. De katten van de Clan zijn fel, moedig en loyaal. Af en toe nemen ze eenlingen en poesiepoezen op in hun Clan.

SchaduwClan
De SchaduwClan leeft in het moerasgedeelte van het woud. De katten van de Clan zijn agressiever dan andere Clans en krijgen soms de nijging om andermans territorium over te nemen

RivierClan
De RivierClan leeft langs de rivier. De katten van de Clan zijn gespecialiseerd in zwemmen en het vangen van vis. RivierClankatten houden van mooie dingen en verzamelen bijvoorbeeld schelpen om er hun nest mee te versieren

WindClan
De WindClan leeft in het heidegedeelte van het woud. De katten van deze Clan kunnen het hardst rennen van alle Clans, en houden van open plekken en frisse lucht.

BloodClan
De BloedClan is geen echte Clan, maar een groep zwerfkatten die op de tweebeenplaats leeft. Deze katten zijn erg brutaal en doden vaak. Ook heeft hun leider Schruk een hondentandketting om zijn hals en om zijn klauwen.

Reageer (5)

  • Effy_Stonem

    Kan nergens vinden, misschien hadden ze zelf niet eens bedacht wat er daarna gebeurde

    8 jaar geleden
  • Scara

    Volgens mij gaan die gewoon dood.
    Ik zou het moeten opzoeken.

    8 jaar geleden
  • Effy_Stonem

    Maar waar gaan de katten zielen van de Bloodclan dan heen?(ik wist wel dat ze niet naar de sterrenclan gingen maar toch)

    8 jaar geleden
  • Scara

    @Muislicht
    Misschien heb je gelijk, maar als Warrior Cats Wiki niet zou willen dat we kunnen kopiëren, zouden ze dat kunnen uitzetten, net zoals een wiki voor Super Smash Bros ergens, weet niet meer hoe het precies heette, maar ik kon er in ieder geval niet kopiëren
    .

    9 jaar geleden
  • Muislicht

    Is dit niet gekopieerd van de Nederlandse Warrior Cats wiki?
    Misschien moet je het erbij zetten, het is een soort vorm van diefstal blijkbaar :X

    Sorry dat ik zo zeurderig overkom (zip)

    Muislicht

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen