De volgende ochtend staat Blaise me niet op te wachten in de hal en alleen daardoor weet ik al dat hij nog boos is om het voorval van de vorige avond. Ik loop rustig terug naar de Common room, haal mijn boeken van mijn kamer en ik loop in een rechte lijn door naar het Potions lokaal. Blaise begroet me alleen met een kort knikje en ik knik terug, te koppig om ook maar een haar breed toe te geven.

“Oeh trouble in paradise.” Een tikkeltje verbaasd kijk ik op naar Draco. Zo moe als hij er gisteren uit zag, zo uitgerust oogt hij nu. Geen wallen, een glans in zijn ogen en de oude vertrouwde grijns terug rond zijn lippen. “Ik vond je gisteren beter gezelschap.” Mompel ik. “Ik jou ook toen je sliep. Echt het gezelligste en meest verdraagbare moment wat ik ooit met jou heb gehad.” Zegt hij op de meest serieuze toon die hij op kan brengen. Ik rol enkel mijn ogen en betreed als eerste het lokaal.

Snape staat zoals gewoonlijk nors kijkend achter een met ingrediënten afgeladen bureau. Op iedere tafel staat een ketel klaar en dat betekend dat we gelijk de eerste les gaan brouwen. Een beter vooruitzicht als een blokuur theorie. Ik plof neer en Blaise komt rechts en Draco links van me zitten. Pansy kijkt een beetje zuur omdat ze nu voor ons moet gaan zitten maar neemt dan toch zonder enige opmerking plaats.

Zodra hij zit buigt Blaise zich naar me toe. “Toen je sliep?” Vraagt hij refererend naar Draco zijn opmerking. Deze krijgt het ook mee en buigt zich samenzweerderig in onze richting. “Ja heeft ze dat niet verteld? Ik heb bij haar geslapen vannacht, waarom denk je dat ik zo uitgeslapen ben.” Fluistert hij terwijl Snape voor in de klas begint met de les. Tot mijn verbazing krijgt Blaise een boze frons op zijn gezicht en hij kijkt Draco intens aan. “Ik waarschuw je, er zijn grenzen.” Oprecht verbaasd kijk ik hem aan. Serieus? Na alles wat Draco tegen me heeft gezegd, wat hij soms uithaalt, hoe hij me op stang jaagt en hoe hij me soms zelfs lichamelijk zeer doet, is deze opmerking er een waar hij kwaad om word?

Blaise ontgaat het terwijl hij zich achterover laat zakken in zijn stoel en overdreven geïnteresseerd naar Snape gaat zitten luitsteren. Omdat ik op hem let zie ik de blik op Draco zijn gezicht niet veranderen in een uitdrukking waaruit blijkt dat hij weet dat hij op een bepaald vlak te ver is gegaan. Voor iemand twee keer met de ogen kan knipperen heeft hij echter al weer een ongeïnteresseerd masker voor. Ik verbaas me ondertussen over het feit dat Draco zich ook op de les focust en absoluut niet verder ingaat op wat er net is gezegd, juist nu hij de kans heeft om te stoken.

Reageer (3)

  • magiclove

    snel verder

    7 jaar geleden
  • WolfsChild

    Snel verderrr!
    (H)(H)(H)(H)

    7 jaar geleden
  • VampireMouse

    oewww spannend! verder!!! ben benieuwd of dit ook met het echte verhaal samenloopt hihi
    x

    7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen