In de ochtend in het huis van Noa en haar vader

Noa rent de keuken in. "Hoi pap" ze geeft hem een kus op zijn wang en pakt een appel,"doei pap", en ze rent de kamer uit, haar vader schud zijn hoofd en lacht "je hoeft geen ontbijt dus". Noa huppeld naar de weides, vrolijk aait ze alle paarden en knuffeld Fluffy. "Noa!" De schelle stem van Jill galmt over het terrein, "waarom staat Cound Star in de wei? Hij moet trainen!" Noa rolt met haar ogen;"omdat hij probleem heeft met zijn hoef, en trouwens na elke race heeft hij minstens vijf dagen weide! Dus trainen we niet!" Jill's ogen prikken in die van Noa,"als je de komende keer weer wil winnen moet je beginnen met trainingen, nu! Ik kom zo wel kijken" boos loopt ze weg, Noa versteld achterlatend. "Ik wist het!" Frank was komen aanlopen,"dat kind bemoeit zich overal mee, niets van aantrekken hoor! We doen dit op onze manier!" Noa knikt en loopt samen met Frank naar de wei waar Star in staat.
"Star!" Noa is gelijk haar gesprek met Jill vergeten,"kom maar jongen!" Cound Star hinnikt blij en komt aan galloperen. Frank glimlacht en aait hem over zijn hals,"ik ga met Rox alvast overleggen over voer en beweging en ik denk dat jij dat wel kan uitvoeren toch?" Noa glimlacht, Frank is niet zo snel met complimentjes dus ze voelt zich bijzonder "alles wat het beste voor me lieffie is, he lieverd?" Ze kriebelt achter zijn oren. Frank lacht vrolijk en dan loopt hij weg.


Noa loopt naar de weide toe om Cound Star te pakken. "He? Hoe kan dit?" Verbaast kijkt ze naar een lege wei waar eigenlijk Star in moet staan,"Rox! Frank! Snel kom! Star is weg!" Ze rent naar de stallen Rox en Frank achter haar aan. Ray komt fronsend zijn kantoor uit, "jongens rustig! Niet rennen in de stallen! Wat is er?" Noa kijkt wanhopig om zich heen,"Star is weg! Hij staat niet in de wei! Help dan mee zoeken!" Ze rent op een stalknecht af,"heb jij Cound Star gezien?" De knecht knikt en wijst in de richting van de trainingsbaan. "Jill nam hem mee naar de trainingsbaan samen met die nieuwe jockey, Gerrit ofzo. Ze zal het wel weten" Rox slaakt een gilletje, "wat? Hij mag niet trainen! No kom!" Samen rennen ze naar de ovale zandbaan waar Jill naar Gerrit en Star te kijken staan, Gerrit maakt net de overgang naar rengalop als Rox roept dat hij moet komen. Boos kijkt ze naar Jill, "waar ben jij mee bezig? Wat is dit?" Haar ogen schieten vuur. Jill grijnst, "meisje vergeet niet dat Cound Star mijn paard is en jij maar zijn jockey! Ik zet een nieuwe jockey op zijn rug en er gebeurd tenminste wat! Niet zo lief voor hem zijn en je wint alle belangrijke races meid!" Gerrit is ondertussen afgestapt en loopt geïrriteerd op Rox en Noa af, zijn lange, brede schaduw valt over Noa heen. Ze slikt en doet dapper een stap naar voren, "wie denk je dat je bent om op een gewond paard te stappen?" Ray komt met zijn handen in zijn zei naast haar staan, "en sinds wanneer ben jij aangenomen om Cound Star te trainen? Jij doet de jonge, nieuwe paarden! De paarden die een hardere hand nodig hebben! Niet paarden zoals Star! Ik ben jou baas! Niet Jill! Meekomen!" Hij duwt Gerrit richting de stallen en wenkt Jill om mee te komen. Rox en Frank kijken het groepje na, Ray die kaartsrecht loopt, Gerrit met gebogen hoofd en Jill die heupwiegend erachteraan komt. Noa tilt Star's hoef op, "Frank? de wond bloed weer!" Frank pakt zijn mobiel "ik ga de dierenarts bellen! Zadel hem maar af." Rox aait Star, "arme jongen! Wat een gemeen kind is dat he?! Vanaf nu krijg je echt een week rust! Ik beloof het" Star briest blij.
Rox stapt het kantoor van Ray in, "luister! Ik heb altijd respect voor u gehad en ik weet dat Cound Star van u is maar ik eis echt dat dit nooit meer gebeurd!" Ze trilt. Wat ze nu doet kan haar carrière als jockey compleet verpesten, "ik hoop dat u aan uw dochter kan uitleggen dat ze van Star af moet blijven! Zo niet neem ik Star mee!" Ray kijkt haar aan, "ik begrijp je" begint hij "ik snap dat je boos bent!" Rox lacht schamper "boos? Dat is niet het goede woord! Ik ben ontzettend kwaad!" Ray gebaard dat ze moet gaan zitten, "ik heb met Jill gesproken! Ik heb Cound Star van haar afgenomen dus ze kan niets meer beslissen! De dus wat je moet doen en verspil je tijd niet langer aan dit gesprek!" Hij wijst naar de deur "ik wil dat je gaat, ik heb werk te doen! Ik spreek je later nog wel over de komende races!"

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen