Voor deze opdracht zullen jullie een soort flyer moeten maken. Verzin je eigen (fantasy) land en maak er reclame voor!

Deze dingen moeten er in:
* De locatie op de (eventueel verzonnen) wereld
* Een uitleg over de bewoners (het aantal volkeren maakt niet uit; het mogen verschillende stammen zijn, één groot volk,...)
* Eén (toeristische) bijzondere locatie.

Deze dingen mogen er in:
* Typische gerechten
* Typische feestdagen/gewoontes
* Beschrijving van het weer
* ....

Je mag plaatjes gebruiken of eigen tekeningen, maar dat moet niet. Je punten zullen er zeker niet dramatisch door veranderen! De opmaak is hierbij best belangrijk, dus denk goed na over je template en opmaak. Uiteindelijk draait het wel om de tekst zelf, dus probeer daar het meeste aandacht aan te besteden.


Het is een manier van reclame maken, maar je mag zelf kiezen hoe je dat doet. Zorg ervoor dat het land de lezers zo veel mogelijk aanspreekt. Maak je land niet automatisch zonnig en met een mooi strand, de kunst ligt erin om elke plek op te hemelen. Dus als je land er dor en verlaten uitziet, kan je die punten misschien verdraaien.
Humor is zeker toegelaten, maar hou het professioneel.

Ik wil het in de tegenwoordige tijd zien.
Het minimum aantal woorden is 750, er is geen maximum, maar weet dat niemand graag door een blok van 7000 woorden leest.
De deadline is 19 maart 2015
De deadline met uitstel is 22 maart 2015 23u59

Veel succes!

Opperland, enig in zijn soort

"Ik voel me hier zo thuis. Ik denk niet dat ik hier ooit weg zou kunnen. Nee, ik zou hier absoluut niet weg kunnen." - de ware mening van H. Aalmierweg over Opperland

Waarom Opperland?
Het antwoord is simpel - omdat Opperland de beste keuze voor u is! Opperland is een prachtig stukje puur natuur, waar mensen en andere wezens in alle vrijheid van het leven genieten. Beschermd door hoge muren en stroken degelijk aangelegde en goed onderhouden mijnenvelden in het westen en oosten, hebben de brave burgers van Opperland een geheel eigen cultuur ontwikkeld. Een bezoekje aan Opperland is een ervaring die u niet wilt mislopen, neem dat van ons aan.

"Wat? Wat wilt u van me? Ik zal alles zeggen wat u wilt, zeg me alsjeblieft wat ik moet doen." - B. Angeman, in een situatie die de typerend is voor de behulpzame houding van Opperlanders

De Opperlanders
Men spreekt graag van de drie G's: Opperlanders zijn altijd Goedgehumeurd, Gezellig en Gehoorzaam. De bevolking is zeer divers, maar laat u daardoor niet afschrikken, want de modieuze grijze standaardkleding die iedereen draagt laat weinig ruimte over voor individualisme of eigen initiatief. Zelfs burgers met behaarde neuzen of zeven poten zullen er niet uitspringen. De President weet nou eenmaal dat dit is wat zijn burgers willen, dus is hij zo goed zware taken zoals het maken van keuzes en het hebben van meningen van hen over te nemen. Hij is echter niet de enige met zware taken, want nog iets waar de Opperlanders om bekend staan is hun arbeidslust. Ze zijn zo gedreven dat ze tot wel 364 dagen per jaar werken! Nergens anders zult u zulke enthousiaste werknemers vinden.

"Ik kan aan niets anders denken dan mijn werk. Zelfs 's nachts droom ik er nog van." - H. H. Gappig over zijn toewijding tot putjesscheppen

Toerisme in Opperland
Toerisme is een snel groeiende sector van de Opperlandse economie. In 2014 is het aantal bezoekers maar liefst verdubbeld ten opzichte van 2013*! Dit is niet verrassend, gezien onze open houding en de aangeboren gastvrijheid van de burgers. Opperland heeft weliswaar geen restaurants of cafés, maar over de Opperlandse cuisine wordt zelfs ver buiten de grenzen van het land nog gesproken. Human Rights Watch heeft er meer dan dertig recensies over geschreven, met lovende woorden zoals "verbijsterend" en "ongelofelijk".
En echte toeristische trekpleister in Opperland is de Ba Jes. Dit ontzagwekkende staaltje architectuur beslaat een vijfde van de bebouwbare grond in Opperland en is thuis voor een niet vrijgegeven aantal burgers. Het zicht op het egale grijze beton beroert iets diep in ieders hart, en de lange rijen symmetrische raampjes zijn iets wat men elders in de wereld gegarandeerd niet meer tegenkomt, al helemaal niet met eenzelfde soort stalen raamversiering die effectief verhindert dat iemand op de rare gedachte zou komen uit het raam te klimmen. Geen enkele toerist kan een bezoekje aan deze prachtige faciliteiten afslaan. Dat menen we. U kunt het niet afslaan, want het is verplicht. Het zal u bijblijven voor de rest van uw dagen, hoe lang of kort dat ook moge zijn!

"AAAAH." - A. Noniem, die haar vreugde niet voor zich kon houden toen ze te horen kreeg dat ze een gratis reis naar Ba Jes had gewonnen voor het ongeregistreerd geboren zijn met meer dan drie tentakels

Wist u dat ...
      ... Opperland het gelukkigste land ter wereld is volgens een onderzoek van de Opperlandse Ongecensureerde Universiteit? Alle ondervraagden antwoordden na slechts milde dreigementen dat ze zich geen beter leven konden voorstellen!
      ... alle Opperlandse auto's van het meest milieuvriendelijke soort zijn? 99% van de bevolking kiest er zelfs geheel vrijwillig voor om overal te voet, met eigen vleugels vliegend of op de fiets heen te gaan, in plaats van tien jaarsalarissen uit te geven aan een lawaaierig, vervuilend vervoersmiddel. De auto van de President - die hij nou eenmaal tot zijn grote spijt echt niet kan missen bij belangrijke presidentiële zaken zoals zondagse plezierritjes - is bovendien uitgerust met maar liefst vier aircosystemen om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Is hij geen geweldige man?**
      ... Opperland op een prachtig, totaal niet zompig stuk land ten westen van Duitenland en noordelijk van Belbia ligt? In ieder geval weet u het nu. Probeer deze informatie te vergeten tijdens uw bezoek aan Opperland. Te veel weten over de wereld buiten de vriendelijke beschermende muren kan leidden tot onverklaarbare verdwijning van familie, vrienden of huisdieren.

Opperland: u zult nooit meer iets anders willen!
En dat is maar goed ook, want zodra u binnen bent laten we u niet meer gaan. (Grapje.)

Aarzel niet langer.
>>> Boek uw reis vandaag nog! <<<
***

* Volgens onderzoek van de Opperlandse Ongecensureerde Universiteit. In 2013 kozen drie buitenlanders Opperland als vakantiebestemming.
** Retorische vraag. Niet bedoeld om beantwoord te worden met iets anders dan ja.
*** Anders zullen wij het voor u doen. We hebben deze flyer in uw brievenbus geduwd. We weten waar u woont.


Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen