Bij de stal van Cound Star

"Zo jongen, een lekkere schone stal! Wat zeg je daarvan? Is het naar de wens?" Noa schuift de staldeur van Cound Star dicht. Star knikt en duikt in zijn hooi net, "mooi zo, ik ga even eten! Ik zie je zo wel!" Ze aait hem en draait zich om, ze kijkt recht tegen Gerrit aan. "Zo kleine" hij klinkt boos,"dit is jou schuld! Door jou doe ik alleen maar trainingen!" Noa is verbluft "wat nou? Zeik niet tegen me!" Ze wil doorlopen maar Gerrit blijft voor haar staan,"nee kleine, hier blijven. Ik ben nog niet klaar met jou! Jij gaat er voor zorgen dat ik ook dure paarden mag trainen! Ik werkte bijna lang genoeg op de Horse Light om ook dure paarden te berijden! En dan kom jij met je gezeik!" Noa slikt, "ik heb niets gedaan..." "inderdaad. Laat haar maar met rust!" Rox is naast haar komen staan,"door Jill zat jij op Cound Star, dus waarom sta je hier te zeuren?" Gerrit weet dat hij verslagen is en loopt boos weg. Noa zucht opgelucht: "bedankt Rox! Ik wist echt niet wat ik moest zeggen! Jij bent tenminste brutaal! Ik ben gewoon een watje!" Ze haalt een hand door haar blonde haren en zucht. Rox lacht,"ach maakt niet uit. Ik hoop dat hij nu zijn mond houd! Anders krijgt hij met mij te maken!" Ze geeft een knuffel aan Noa,"ik ga! Moet inkopen doen voor Star! Wacht..... wil je anders mee? Anders moet ik alleen" Noa lacht,"super! Ik ga mee!"

Ze stoppen voor Epplejeck, een hele grote paarden winkel. Rox tikt Noa aan,"je mag gewoon overal rondlopen! Over een uur bij de kassa?" "Is goed!"
Noa loopt naar de afdeling van halsters en poetsspullen. Als betoverd kijkt ze naar een mooi grijs, bijna zilver halster. "Wow.....hoe mooi zal Star zijn met dit halster?" Ze haalt een beeld voor zich van Star met dit mooie halster. Duimend dat hij niet te duur is kijkt ze op het prijskaartje. Maar 35 euro! Snel pakt ze haar portemonnee en telt hoeveel geld ze nog heeft. 62 euro en 15 cent. Snel pakt ze het halster en loopt naar de verzorgspullen toe. Ze moet een nieuwe roskam, manen en staart borstel, een hoevenkrabber en paardensnoepjes hebben. Noa pakt een mandje en pakt wat ze nodig is. Ze kijkt op haar mobiel "ik heb nog een half uur. Ga wel opzoek naar Rox" ze loopt wat rond, ah! Daar! Bij de longerlijnen en touwen! "Rox, kan ik je helpen? Ik heb alles al!" Noa houd het halster omhoog,"kijk eens wat ik vond!" Rox knikt,"wow super mooi! Zou Star vast mooi vinden! Ik zoek nog een mooi dekje passend bij deze rood-witte bandages en, even kijken" ze pakt haar lijstje erbij, "en nog een zwarte poetskist en een dubbele longeerlijn. Wil jij kijken voor een dekje? Jij moet hem ook leuk vinden!" Noa knikt en loopt het pad met dekjes. Ze kijkt naar een plastic showpaard met een mooi rood dekje met zwarte en witte streepjes, Noa is blij, hiermee stelen ze zeker de show! "Rox!!! Ik heb er een!" Rox komt aanlopen," wow! Die is mooi! En ook nog in de aanbieding! Voor 30 euro kan je dit niet laten hangen!" Rox pakt het dekje van het showpaard af en samen lopen ze naar de kassa.

Rox auto draait de oprijlaan van Horse Light op. Als Noa uitstapt komt Frank al aanlopen,"de arts is geweest, de ijzers mogen erop! Om half 5 komt de smid dus zorg dat je er bent." Noa knikt. "Ik heb een nieuw halster voor Star! Hij is echt heel mooi!" Ze houd het halster omhoog. Frank knikt goedkeurend en steekt zijn duim op,"mooi! Ik moet even weg ben rond 4 uur thuis!" Rox en Noa lopen naar de stal en leggen alle spullen op zijn plaats, Noa doet het halster gelijk bij Cound Star om. "Rox kijk eens hoe mooi het halster staat!" Rox lacht,"precies goed uitgezocht! Past ook goed!"

Noa leid Star naar buiten waar de hoefsmid al staat te wachten, de man grinnikt, "dus ik heb de eer om dé beroemde hengst Cound Star te beslaan? Kom maar hier jongen! We gaan je even nieuwe schoenen geven!" Hij tilt het been van Star op. Terwijl Noa het touw vasthoud kijkt ze hoe de paarden naar de trainingsbaan worden gebracht.
"Zo klaar!" De smid zet het laatste been neer,"jij kan weer lekker rennen!" Noa knikt, "super! Heel erg bedankt!"
Frank komt aanlopen,"sorry dat ik zo laat ben. Ray moest me nog wat vertellen, hoe ging het?" De smid knikt, "ik ben net klaar! Ik ga wel even afrekenen, zit de eigenaar daar?" Hij wijst naar het kantoor tussen de stallen. Frank knikt. Als de smid wegloopt kijkt Frank de hoeven va Cound Star na,"hm slordig gedaan....volgende keer een andere smid!" Noa loopt met Star naar de weide.

Als Noa thuis komt is haar vader er niet. Ze ziet een briefje op tafel liggen ik heb je gebeld maar je nam niet op. Ben even weg! Heb pannenkoeken klaarliggen. Tot zo lieverd! Papa- Noa kijkt in de pan op het fornuis," lekker! Pannenkoek met kaas en spek!"

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen