Chiara Lucy Finnigan
''People always judge, no matter what you do. It's never good enough for everyone.''


''If you don't fight for what you want, than don't cry for what you lost.''


''I don't trust words, I trust actions.''


''Maybe it isn't about the happy ending, but about the story.''


''We learn from failure, not from succes.''


''Remind yourself that it's okay not to be perfect.''



Leeftijd • Ze is zestien jaar oud.

Bloedstatus • Halfblood

Afdeling • Gryffindor. Ze is blij met deze afdeling en voelt zich hier ook thuis. Hoewel Chiara eerder verwachtte in Ravenclaw te komen, maar met beide ouders in Gryffindor wilde Chiara ze niet teleurstellen en wilde ze ook in Gryffindor komen en bleef ze deze afdeling tijdens de sorteerceremonie maar in haar hoofd herhalen. Aan haar karakter zie je namelijk wel dat ze eerder een Ravenclaw of Hufflepuff is.

Uiterlijk • [FC: Sasha Pieterse] Wat er vaak op Chiara haar gezicht te vinden is is een glimlach. Deze siert haar gezicht en geven haar ogen twinkelingen. Haar blauw, grijze ogen hebben eigenlijk bijna 24/7 wel die twinkelingen en je kunt verder in de kijkers zien hoe zij zich voelt. Chiara haar ogen worden omringd door lichte wimpers waar ze eigenlijk altijd wel een klein laagje mascara op heeft.
Haar haren komen tot haar borsten, krullen en hebben een blonde kleur. Deze heeft ze van nature en hoewel ze ergens de kleur saai vindt, vindt ze hem ook weer erg mooi. Chiara heeft de lokken bijna iedere dag los zitten, behalve bij enkele vakken. Op een vrije dag heb je de kans om haar ook nog met een knot te zien, maar velen zullen dit niet zien. Chiara zal haar haren ook niet zo snel knippen, enkel de dode puntjes.
Op haar gezicht zul je verschillende sproetjes zien, wat zij zelf irritant vindt, maar ze moet er maar mee leven. Haar lippen zijn niet heel dun en ook niet heel vol en hebben een zachtroze kleur, op haar lippen doet Chiara altijd wat balsem. Ze is ongeveer 1 meter en 63 centimeter lang en met deze lengte is ze wel tevreden. Hakken draagt ze niet zo snel, ze valt er veel eerder mee dan dat ze er mee blijft staan.
In haar vrije tijd draagt Chiara wel eens een jurkje, voornamelijk in de zomervakantie, maar het vaakst een skinny jeans met een shirt en een jasje.

Innerlijk • Ontmoet Chiara en je ziet dat ze een vrolijke meid is die geniet van het leven. Ze probeert alles vaak van de zonnige kant te zien, maar doet niet overdreven positief over dingen. Hoewel het niet niet altijd zo lijkt is ze eigenlijk een realist. Dit laat haar soms hard overkomen, ook al bedoelt zij het dan niet zo. Zo nu en dan kan ze een druk iemand zijn, maar er is ook een rustige kant van haar. Alleen laat Chiara die bijna nooit zien. Een ander ding wat Chiara ook niet graag laat zien zijn haar pijn en verdriet. Ze heeft er niet bepaald een reden voor om dit te doen, maar ze wilt gewoon niet dat mensen haar zo zien en een andere indruk van haar krijgen waardoor ze haar zwak vinden en niet meer met haar om willen gaan. Iets wat je dus verlatingsangst kunt noemen. Wat je ook zult merken als je Chiara ontmoet is dat ze redelijk verlegen is in het begin en zich dan ook erg rustig gedraagt. Wanneer ze zich langzaam meer op haar gemak zal gaan voelen zie je het drukke, vrolijke meisje weer.
De jongedame is ook redelijk ongeduldig en zal geduld niet echt bepaald snel gaan krijgen. Dit past dan weer bij dat ze ook snel geërgerd wordt. Waar je geluk mee hebt, want als ze boos is kan ze dit lang op je blijven. Ook is Chiara nogal snel jaloers, hoewel ze dit nooit laat zien. Ze vindt dit een vreselijke eigenschap van zichzelf en heeft er een hekel aan. Verder is ze iemand die er niet tegen kan als ze iets niet af heeft. Wanneer het haar na een aantal keer niet lukt vindt ze het tijdsverspilling, dit vindt ze algemeen over de Potions lessen. Ze laat de boel toch ontploffen. En dan komt nog dat Chiara standvastig is. Haar mening veranderd niet snel en je zult wel erg je best moeten doen om dit te doen veranderen.
Chiara is een intelligent iemand die dingen graag wilt leren, dit is de reden waarom ze bijna in Ravenclaw kwam. Vaak zoekt ze een logische reden voor dingen en probeert ze dingen van verschillende kanten te bekijken. Ze is een trouw persoon die voor haar vrienden door het vuur gaat en je zult beschermen, ook al moet ze hiervoor een bitch worden.

Geschiedenis • Familie
Seamus Finnigan x Vader
Olivia Finnigan-McCarthy x Moeder
Nathan Jake Finnigan x Broer

Chiara is opgegroeid in de stad Manchester, de op vier na grootste stad in Engeland, en woonde in een normaal huis bij haar ouders en twee jaar oudere broer Nathan. Beide ouders waren tovenaar en heks en hadden beiden in Gryffindor gezeten. Zodra Nathan naar Hogwarts ging was ze wat eenzamer thuis en verdeed ze haar tijd met het lezen van verschillende boeken, zoals De Vertelsels van Baker de Bard of Muggle boeken zoals Een weeffout in onze sterren en De Kronieken van Narnia.
Twee jaar later mocht Chiara zelf naar Hogwarts en ze was er enthousiast over. In de jaren dat ze op school zat is ze niet echt bepaald gepest of zo, maar ze was ook nooit echt mega populair. Gewoon een normale studente. Er is eigenlijk niet zo veel speciaals aan haar geschiedenis.

Extra • Patronus Haar patronus is een kat. Soms druk, soms rustig, beschermend, slim en schuw. Dit is net zoals zij is.
Toverstok De toverstok die Chiara bezit is ongeveer 28 centimeter lang en het houd is van een wilg. De kern is bloed van een drakenhart.
Angst Chiara is bang om verlaten te worden. Hoe dit komt weet ze niet, maar het idee van helemaal alleen zijn bevalt haar niet.
Goede vakken Ze is erg bedreven in Defence Against The Dark Arts, Charms en Transfirguration.
Slechte vakken Potions staat hier op stipt nummer één van haar slechtste vakken. Net als haar vader laat Chiara hier dingen vaak ontploffen. Naast dit is ze ook wel slecht in Herbology en

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen