Foto bij Zwartstaart

Lengte, breedte:
Borst tot het begin van de staart 1 meter, poot tot kop 0,75 meter.

Kenmerken:
Wat vooral opvallend is aan de Zwartstaart is zijn gedrongen bouw en zijn lichtblauwe strepen. Zijn naam dankt hij aan de mensen die alleen zijn zwarte staart zagen.

Leefgebied:
De Zwartstaart woont vooral in dicht begroeide bossen met veel struiken, maar sommige van hen zijn ook op berggebieden gezien.

Eten:
Ze eten vooral insecten en andere kleine dieren. Zwartstaart vangt ze altijd in een hinderlaag waardoor hij zo gespierd is. Als het bittere tijden zijn voor de Zwartstaart eet hij ook aas en besjes.

Leeftijd:
De normale stervingsdatum van de Zwartstaart is onbekend, wel is bekend dat hij ouder dan 100 jaar kan worden.

Karakter:
De zwartstaart is altijd een somber beestje die rondscharrelt in de bossen. Hij is net zo intelligent als een mens, en voelt zich verantwoordelijk voor de dingen om zich heen. Hoewel de Zwartstaart intelligent is kan hij geen mensentaal spreken en zich alleen verstaanbaar maken met gebaren. Daarnaast heeft hij niet op mensen, maar hij is wel altijd de onbekende die verdwaalden gezond terug brengt in hun stad.

Voorplanting:
De Zwartstaart is vaak alleen, maar als het er op aan komt en hij er klaar voor is, zoekt hij een vrouwtje. Vaak worden ze verliefd en is het een hecht stel, maar als hun kinderen worden geboren veranderd dat langzaam. Zwartstaarten kunnen niet te lang bij elkaar zijn, dat verveeld en irriteert en als de kinderen oud genoeg zijn, gaan ze uit elkaar en zoeken ze later een andere partner.

~HUNGERFOX

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen