lucerna saltine Onder de meesten in de volksmond ook wel 'Zoutlantaarntje' genoemd.

Soort: Plantaardig
Leefomgeving: De plant groeit het liefst op iets wat donkere plekken,in grotten of aan de oever van meren en zeeën.
De grond moet in ieder geval genoeg water bevatten om de plant te kunnen onderhouden, neem het mee naar en droge omgeving en de plant zal het niet overleven. Verder leeft die graag alleen in de laaglanden, de plant is dus zelden in de hooglanden en bergen te vinden, tenzij de leefomgeving daar zo ideaal is, al kan de plant minder goed tegen de ijlen lucht die er hangt.

Onderhoud: Ondanks de verplichte drassige leefomgeving is het niet al te moeilijk om de plant te stekken, zorg er enkel voor dat de wortels en de plant in diens geheel nat blijft. Daarna de plant gewoon goed water blijven geven en het zal goed moeten komen.

Uiterlijk en bijzonderheden: De Lucerna Saltine kan overdag ook wel verward worden met een Varen, maar er zijn duidelijke verschillen met deze plant. De Lucerna Saltine bevat in diens kern waar alle bladeren bij elkaar komen een grote knop, die in meerdere kleuren kan bestaan, de meest bekende kleuren zijn oranje, rood of lichtblauw. Maar zodra de schemering valt en de plant in aanraking komt met zout water, begint de bloem van binnen uit te gloeien en kan de bloem dus gebruikt worden als lantaarn. De oranje varianten zijn de meest favorieten aangezien dit een feller licht geeft wat warm overkomt, hoewel de lichtblauwe het felst schijnt, maar dan met het kille licht.
In diens wilde staat aan zee of zoute meren kan het dus tegen de schemer aan al voor een spectaculair tafereel zorgen.

Familie & Voortplanting: De levensloop van de plant gaat verder net zoals de Varens en het kan dus eigenlijk ook gerekend worden onder de familie van de Varens, al staan Varens er niet om bekend om een bloem te hebben in het midden. De Varens maken dus gebruik van Sporen aangezien de bloem niet open bloeit en stuifmeel produceert.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen