Foto bij Les : toverdranken

Hier kun je de lessen van toverdranken volgen! Zorg dat je het op tijd inleverd!
Succes.

Les 1.
Professor Slakhoorn:
"Hallo allemaal! Vandaag gaan we het vergetelheidsdrankje maken. Ik ga het eerst een keer voor doen, en de stappen staan ook in het boek. Dus eerst allemaal goed kijken en daarna mogen jullie het zelf proberen!"

Professor Slakhoorn doet het maken van het toverdrankje voor.

Heel veel succes! En vragen zijn altijd welkom.

In het boek:
1. Voeg 2 druppels rivierwater van de Lethe toe in je ketel.
2. Laat het 20 seconden zachtjes pruttelen.
3. Voeg 2 takjes valeriaan toe.
4. Roer 3 keer met de klok mee.
5. Laat je toverdrank zo’n 45 minuten sudderen.
6. Doe 2 lepels “standaard ingrediënt” (dit is een mix van kruiden, dat je in zakjes bij de apotheek kunt kopen) in een kom.
7. Doe ook 4 maretakbessen in de kom.
8. Stamp het mengsel fijn tot het een grof mengsel is.
9. Voeg twee snufjes mengsel toe aan de toverdrank in de ketel.
10. Roer 5 keer tegen de klok in.
En nu is je toverdrank klaar!


(wat moet je doen: deze zondag en maandag 26/27 april , moet je in de comments vertellen hoe je het maakte, hoe het ging en je eindresultaat. Als het is gelukt krijg je 2 punten bij je afdeling op, maar als het niet is gelukt dan gaan er 2 punten af! succes abonneer op deze story zodat je de lessen goed kunt volgen!)


Les 2.
Professor Slakhoorn
'Welkom allemaal! Vandaag gaan we een heel leuk toverdrankje maken: Het slaapdrankje". "Voordat ik het voor ga doen moet ik nog even iets vertellen= Het is zwaarverboden om deze drankjes te maken en te gebruiken! Anders gaan er heel veel afdelingspunten af!"
"Oke ik ga het voordoen"

Professor Slakhoorn doet het toverdrankje voor.

"Als je iets niet meer weet het staat in het boek! Succes".

Hoe maak je het?
1. Doe 4 takjes lavendel in een kom.
2. Voeg twee lepels “Standaard Ingrediënt” toe. Dit is een mix van kruiden, dat je in zakjes bij de apotheek kunt kopen.
3. Stamp het mengsel fijn.
4. Doe 2 klodders Flubberwurmslijm in je ketel.
5. Voeg bij het slijm twee lepels “Standaard Ingrediënt” toe.
6. Laat het mengsel 30 seconden lang op een laag vuur sudderen.
7. Voeg 3 lepels van het gemalen mengsel (die 1, 2, 3) toe aan het mengsel in je ketel.
8. Laat het geheel nu ongeveer 70 minuten sudderen.
9. Voeg weer twee lepels “standaard ingrediënt” toe.
10. Verwarm het mengsel gedurende een minuut op een hoge temperatuur.
11. Voeg 4 takjes valeriaan toe.
12. Roer 7 keer met de klok mee. Als je dit gedaan hebt, is het drankje klaar om te drinken.

(Wat je nu moet doen: deze dinsdag en maandag 28/29 april, moet je in de comments vertellen hoe je het maakte, hoe het ging en het eindresultaat. Abonneer op deze story zodat je kunt zien als er een nieuw hoofdstuk is of iets bijgewerkt is!! )


Les 3.
Professor Slakhoorn:
"Goodmorning class. Vandaag gaan we de ogen-wijd-open drank maken. Dit is een toverdrank die ervoor zorgt dat de drinker niet in slaap valt. Ook kan het worden gebruikt om iemand wakker te maken die gedrogeerd is of een hersenschudding heeft. Deze toverdrank kan fungeren als het tegengif voor de Drank van de Levende Dood. Ik doe het een keer voor en dan mogen jullie het proberen jullie kunnen ook meekijken in het boek.

(doet toverdrank voor.)
"Nu is het jullie beurt succes!!
"
Hoe maak je het?
1. Doe 6 (hoek)tanden van een slang in een kom.
2. Voeg daar vier schepjes “standaard ingrediënt” (dit is een mix van kruiden, dat je in zakjes bij de apotheek kunt kopen) aan toe.
3. Doe 6 gedroogde billywigvleugeltjes in je ketel.
4. Verwarm je ketel op een gemiddeld vuur gedurende 30 seconden.
5. Stamp de ingrediënten in de kom fijn.
6. Doe vier schepjes van dit mengsel in de ketel.
7. Roer 3 keer met de klok mee.
8. Laat het mengsel 95 minuten sudderen.
9. Voeg 2 takjes akoniet (ook wel bekend als monnikskap) toe.
10. Roer drie keer tegen de klok in.
Als het goed is, is je toverdrank nu klaar!

(Wat moet je nu doen: je maakt deze les op 23 of 24 mei. Zet in de comments hoe het ging, wat er mis ging, enz. )

Les 4

Professor Snape:
"vandaag is professor Slakhoorn ziek dus neen ik het over. Maar eerst moet ik nog even wat doen dus ben ik over 5 minuten terug. Blijf overal vanaf!

(marcels tafeltje was vooraan en hij was telaat. Maar hij struikelde en viel tegen de kast met flesjes aan)


"Aha lubbermans, jij vond het blijkbaar toch nodig om aan de flesjes te zitten?

Nou goed, dan ga zitten en let voor 1 keer is een keer op.
Misschien kun je er nog iets van opsteken, reuzelkop."

Ginny: Waarom doet u zo gemeen tegen Marcel? Hij doet toch niets verkeerd!
Snape: Wemel! Strafwerk! Ik wil dat je 5 rollen perkament volschrijft met "ik mag de leraar niet tegenspreken met leugens"
Volgende week zaterdag in leveren! (ginny: Schrijf honderd keer de zin tip: Je mag valsspelen ;) )

En nu gaan we beginnen met de les. Ik wil dat jullie aantekeningen maken. Voor volgende week zondag inleveren.

Tips voor het aanschaffen van toverketels

Voordat je aan de kunsten van het toverdrank brouwen kunt beginnen, heb je natuurlijk eerst gereedschap nodig. En aangezien er elk jaar weer sukkels aankomen met onjuist en onhandelbaar gereedschap, zal ik een aantal tips geven. Maar bedenk goed dat je talent voor het vak Toverdranken niet kunt kopen. Al heeft een kluns het beste, mooiste en duurste gereedschap, een goede toverdrankbrouwer zal het nooit worden.
Ketels zijn uiterst belangrijk, aangezien je hier je drankjes in brouwt. Het is dus van het grootste belang dat de ketel stevig is en bestand tegen alle voorkomende toverdrankingrediënten.

Materialen
Ketels zijn er in allerlei materialen. Elk materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen.
Een koperen ketel is bestand tegen de meeste ingrediënten, maar kwetsbaar voor deuken en kan verkleuren door bepaalde stoffen.
Een gietijzeren ketel is ontzettend sterk, maar kan gaan roesten en is zwaar.
Een roestvrij stalen ketel is licht in gewicht, sterk en neemt geen kleur of geur aan.
Een aluminium ketel is alleen geschikt voor de vakantie, hij is te licht voor het dagelijkse werk. Aluminium kan de geur van de toverdrank aannemen, dit is een belangrijk nadeel.

Vormen
Jullie denken natuurlijk dat een ketel gewoon een ketel is, en dat de vorm niet uitmaakt. Nou, dat doet het dus wel. Zoals je aan mijn voorbeelden hier ziet, kan een ketel open rond of gesloten rond zijn. Met gesloten rond bedoel ik dat de ketel bovenaan smaller is dan op de buik. Voordeel hiervan is dat de warmte beter in de ketel blijft.
Daarnaast bestaan er ketels met een deksel. Dit kan handig zijn om de drank op temperatuur te houden, maar vaker is het onhandig. De meeste toverdranken moeten namelijk tijdens het brouwen kunnen ademen, en met een deksel erop lukt dit niet.
Verder kan een ketel versierd zijn met randjes, motiefjes enz. Dit is misschien leuk, maar we zijn hier niet voor het leuk. Onbelangrijk dus. Wel interessant is of een ketel pootjes heeft. Nadeel van pootjes is dat het langer duurt voordat de vloeistof warm is, omdat ook de pootjes mee verwarmd moeten worden. Voordeel is dat je je ketel gemakkelijker kunt neerzetten na het brouwen van je drank.

Bodemdikte
Volgens de Wet Ketelbodemdikte, bedacht door Percey Wemel (hoe verzint die gast het) moet elke ketelbodem minimaal 1 cm dik zijn. Nonsens als je het mij vraagt, maar vooruit, het staat in de wet.

Handvaten
Let er bij de aanschaf van je ketel op dat er een goed handvat aan zit dat geen warmte geleidt. Jullie zouden anders je tere vingertjes kunnen verbranden. Ben je toch zo stom geweest om een metalen handvat te kiezen, zorg dan voor goede ketellappen. Een ketel met leren handvaten is uitermate onhandig, ik neem aan dat ik dit niet hoef uit te leggen. Het beste is een bakelieten handvat of een porseleinen greep.

Snufjes
Tegenwoordig bedenken de ketelbouwers allerlei snufjes bij de ketels. De meest idiote die ik heb gehoord is het alarm dat afgaat als de drank klaar is. Alsof een ketel dat kan ruiken. Onzin. Ook zelfroerende ketels vallen in de categorie 'knoetsiefoetsie'. De brouwer is degene die bepaalt wanneer er geroerd moet worden, en niet de ketel. Laat je dus niet verleiden tot het kopen van dit soort flauwekul, kies voor degelijkheid.

Reageer (24)

  • Hermelienlover

    Materialen
    Een koperen ketel kan tegen de meeste ingrediënten, maar is niet goed bestand voor deuken en kan verkleuren door bepaalde stoffen.
    Een gietijzeren ketel is sterk maar kan gaan roesten en is zwaar.
    Een roestvrij stalen ketel is licht in gewicht, sterk en neemt geen kleur of geur aan (dit lijkt mij de beste)
    Een aluminium ketel is alleen geschikt voor de vakantie want hij is te licht om te gebruiken elke dag. Aluminium kan de geur van de toverdrank aannemen, dit is een belangrijk nadeel.

    Vormen
    Je hebt een "gewone" ketel, die open rond is, en je hebt een ketel die gesloten rond is, dan is de bovenkant wat smaller en dat houdt de warmte vast van de drank.
    Ook zijn er ketels met een deksel. dit is soms handig om de drank warm te houden, maar meestal is het onhandig. De meeste toverdranken moeten namelijk tijdens het brouwen kunnen ademen, en met een deksel erop kan dat niet.
    Een ketel kan ook pootjes hebben. Nadeel van pootjes is dat het langer duurt voordat de vloeistof warm is, omdat ook de pootjes mee verwarmd moeten worden. Voordeel is dat je je ketel gemakkelijker kunt neerzetten na het brouwen van je drank.

    Bodemdikte
    Elke ketelbodem moet minimaal 1 cm dik zijn. Het staat in de wet.

    Handvatten
    Je moet er goed opletten dat er een goed handvat aan je ketel zit dat geen warmte geleidt. Je zou anders je vingers kunnen verbranden. Als je toch kiest voor metalen handvatten, zorg dan voor goede ketellappen. Een ketel met leren handvatten is erg onhandig. Het beste is een bakelieten handvat of een porseleinen greep.

    Snufjes
    Tegenwoordig bedenken de ketelbouwers allerlei snufjes bij de ketels. Bijvoorbeeld dat er een alarm afgaat als je drank klaar is. Of dat ze zelf roeren. Maar koop dat maar niet want je kunt het maar beter zelf bepalen.
    Handige informatie Professor Sneep

    8 jaar geleden
  • Gunderson

    Mijn aantekeningen professor Sneep:

    Materialen
    Een koperen ketel kan tegen de meeste ingrediënten, maar is niet goed bestand voor deuken en kan verkleuren door bepaalde stoffen.
    Een gietijzeren ketel is sterk maar kan gaan roesten en is zwaar.
    Een roestvrij stalen ketel is licht in gewicht, sterk en neemt geen kleur of geur aan (dit lijkt mij de beste)
    Een aluminium ketel is alleen geschikt voor de vakantie want hij is te licht om te gebruiken elke dag. Aluminium kan de geur van de toverdrank aannemen, dit is een belangrijk nadeel.

    Vormen
    Je hebt een "gewone" ketel, die open rond is, en je hebt een ketel die gesloten rond is, dan is de bovenkant wat smaller en dat houdt de warmte vast van de drank.
    Ook zijn er ketels met een deksel. dit is soms handig om de drank warm te houden, maar meestal is het onhandig. De meeste toverdranken moeten namelijk tijdens het brouwen kunnen ademen, en met een deksel erop kan dat niet.
    Een ketel kan ook pootjes hebben. Nadeel van pootjes is dat het langer duurt voordat de vloeistof warm is, omdat ook de pootjes mee verwarmd moeten worden. Voordeel is dat je je ketel gemakkelijker kunt neerzetten na het brouwen van je drank.

    Bodemdikte
    Elke ketelbodem moet minimaal 1 cm dik zijn. Het staat in de wet.

    Handvatten
    Je moet er goed opletten dat er een goed handvat aan je ketel zit dat geen warmte geleidt. Je zou anders je vingers kunnen verbranden. Als je toch kiest voor metalen handvatten, zorg dan voor goede ketellappen. Een ketel met leren handvatten is erg onhandig. Het beste is een bakelieten handvat of een porseleinen greep.

    Snufjes
    Tegenwoordig bedenken de ketelbouwers allerlei snufjes bij de ketels. Bijvoorbeeld dat er een alarm afgaat als je drank klaar is. Of dat ze zelf roeren. Maar koop dat maar niet want je kunt het maar beter zelf bepalen.

    8 jaar geleden
  • Gunderson

    1. Doe 6 (hoek)tanden van een slang in een kom.
    2. Voeg daar vier schepjes “standaard ingrediënt” (dit is een mix van kruiden, dat je in zakjes bij de apotheek kunt kopen) aan toe.
    3. Doe 6 gedroogde billywigvleugeltjes in je ketel.
    4. Verwarm je ketel op een gemiddeld vuur gedurende 60 seconden.
    5. Stamp de ingrediënten in de kom fijn.
    6. Doe vier schepjes van dit mengsel in de ketel.
    7. Roer VIJF keer TEGEN DE KLOK IN.
    8. Laat het mengsel NEGENTIG minuten sudderen.
    9. Voeg DRIE takjes akoniet (ook wel bekend als monnikskap) toe.
    10. Roer TWEE keer tegen de klok in.

    Slakhoorn: Nu, Lola. Ik: Ja?
    Slakhoorn: Ik ga jou even in coma brengen, en daarna kijken we of je drank gelukt is. Oke? Ik: Okee... Wacht WAT?!
    Slakhoorn: "zegt de spreuk die me in coma brengt" En nu jou drank.

    *giet mijn drank in mond. Ik: *Word niet wakker* Slakhoorn: Zucht, misslukt! Sanne, die van jou graag?
    Sanne: Oke.
    *gieten in mijn mond*
    *ik word wakker*
    Slakhoorn: EEN 1 HIJ WERKTE NIET LOLA JE HEBT HET VERKEERD GEDAAN! WTF?!
    Ik: Oeps...

    8 jaar geleden
  • _SuRvIvOr_

    1. Doet 6 tanden van een slang in een kom.
    2. Voegt daar vier schepjes “standaard ingrediënt” (dit is een mix van kruiden, dat je in zakjes bij de apotheek kunt kopen) aan toe.
    3. Doet 6 gedroogde billywigvleugeltjes in je ketel.
    4. Verwarm mijn ketel op een gemiddeld vuur gedurende 30 seconden.
    5. Stamp de ingrediënten in de kom fijn.
    6. Doet vier schepjes van dit mengsel in de ketel.
    7. Roer 3 keer met de klok mee.
    8. Laat het mengsel 95 minuten sudderen.
    9. Voeg 2 takjes akoniet toe.
    10. Roer drie keer tegen de klok in.
    Proeft...Oh...Dat had ik beter niet kunnen doen :/ Maar het is gelukt, yeah!

    8 jaar geleden
  • _SuRvIvOr_

    1. Doet 4 takjes lavendel in een kom.
    2. Voeg twee lepels “Standaard Ingrediënt” toe. Dit is een mix van kruiden, dat je in zakjes bij de apotheek kunt kopen.
    3. Stampt het mengsel fijn.
    4. Doet 2 klodders Flubberwurmslijm in je ketel.
    5. Voegt bij het slijm twee lepels “Standaard Ingrediënt” toe.
    6. Laat het mengsel 15 seconden lang op een laag vuur sudderen.
    7. Voegt 3 lepels van het gemalen mengsel (die 1, 2, 3) toe aan het mengsel in je ketel.
    8. Laat het geheel nu ongeveer 70 minuten sudderen.
    9. Voegt weer twee lepels “standaard ingrediënt” toe.
    10. Verwarmt het mengsel gedurende een minuut op een hoge temperatuur.
    11. Voegt 4 takjes valeriaan toe.
    12. Roer 7 keer met de klok mee. Als je dit gedaan hebt, is het drankje klaar om te drinken.
    Shit! Het is mislukt, ik heb het te kort laten sudderen :(

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen