Foto bij Les: verweer tegen de zwarte kunsten

Bij dit vak leer je hoe je je kan verdedigen tegen de zwarte magie.

Les 1.
Professor Smalhart:
"Hallo allemaal! Ik ben zo blij met mijn nieuwe schilderijen van mezelf. Prachtig".
"Maar laten we beginnen met de les: Vandaag ga ik jullie leren hoe jullie Dementors kunnen afweren.
Ik doe het eens voor. : gebruikt de boeman. "Expecto Patronum". (Het gaat fout voor de eerste keer, hij glimlacht met moeite) "Expecto Patronum!! " .De boeman is weg.

"Zo moet het dus, jullie mogen om de beurt."

(Wat moet je doen: in de comments zeg je hoe het ging, je reactie enz. (je moet de les maken op zondag/ maandag 26/27 april anders -2 punten) Succes!!!)

Les 2.
Professor Sneep:
"Hallo allemaal. Stilte. Ik en Professor Smalhart wisselen af met deze lessen. Door sommige omstandigheden".

"Wij gaan het vandaag hebben over de Zompelaar."
"Een zompelaar is een spichtige, eenbenige geest met een lantaarntje, 's Nachts proberen ze eenzame reizigers in een moeras te leiden, wat dan ook hun favoriete bezigheid is. Hun leefgebied ligt vooral in het zuidwesten van Engeland waar ze leven in moerassen, heidevelden en veenpoelen. Zodra een zompelaar ergens een reiziger ontdekt, ontsteekt hij zijn lantaarn, zo hoopt hij zijn slachtoffer te lokken. Vaak lukt dit omdat de reiziger het stipje voor een herberg of een andere veilige plek houdt. Nog voor de reiziger doorheeft dat dit niet het geval is, zakt hij al weg in een moeras of greppel.

Naast het lokken naar moerassen, lokt de zompelaar zijn slachtoffers ook wel eens naar kliffen. Aan de rand van de klif duwt hij de reiziger van de klif af onder luid gejoel en gekrijs. Dit doen zompelaars dan ook gewoon voor de lol, want met de lijken doen ze niets.

In de Dreuzelwereld is vaak bekend dat veel reizigers in rondjes liepen, in greppels doodvielen of verdwaalden en naar het noorden reisden terwijl ze eigenlijk naar het zuiden wilden. Dreuzels weten niet af van het bestaan van zompelaars en wijten deze ongevallen dus aan de onvoorzichtigheid van de reiziger of de slechte omgeving en het landschap waarin zulke ongelukken dikwijls voorkomen.

Overigens verdwalen sinds de komst van de auto een stuk minder Dreuzels. Daar komt nog bij dat zompelaars heel gemakkelijk te bestrijden zijn: ze kunnen namelijk niet tegen licht, met uitzondering van dat van hun eigen lantaarntjes. Om ze te bestrijden hoeft men dus alleen maar de spreuk Lumos uit te spreken op ongeveer 20 centimeter van de zompelaar. Na enkele seconden zal hij in mist uiteenvallen, verdwijnen dan voorgoed en komen niet meer terug. Hun ontstaan uit mist is nog steeds een raadsel".

"Jullie huiswerk is: zoek 3 andere fabeldieren op en maak een kleine samenvatting van de tekst hierboven ".
(Wat moet je doen: zet de antwoorden in de comments tussen 29/30 april woensdag en donderdag )


Les 3. (DEZE LES IS VOOR DE GENE DIE: EEN LES MOESTEN INHALEN, OF ALS JE STRAF HEBT)

Professor Sneep:
'Zoals jullie allemaal weten geef ik nu deze lessen. Want Prof. Smalhart geeft hier niet meer les wegens omstandigheden,' Prof. Sneep kijkt de kinderen streng aan, hoest en begint met de les.

"Vandaag hebben we het over de weerwolven. De weerwolf is een dier dat alleen in de korte periode van een volle maan bestaat. Buiten die periode is de weerwolf een normaal mens. Een weerwolf is te onderscheiden van een echte wolf door enkele specifieke lichamelijke karakteristieken, zoals de pupillen, de snuit en de staart. De meeste weerwolven leven afgezonderd van de samenleving en moeten voedsel stelen om te overleven,' zegt Sneep terwijl hij een presentatie laat zien.
'Deze dieren hebben ook besmettingen en genezingen, als je door een weerwolf bent gebeten dan verander je zelf ook in een weerwolf. Dus pas op,' zegt Sneep.
Prof. Sneep laat nog wat zien in de presentatie.

'Het huiswerk is: met welk drankje kun je de verandering met volle maan tegen houden als je een weerwolf bent, dat is het huiswerk voor vandaag,' zegt Sneep.

(WAT MOET JE NU DOEN?: maak het huiswerk, zet het in de comments!!!!!)

Reageer (16)

  • PotterHead4ever

    Wolfsworteldrank

    8 jaar geleden
  • Hermelienlover

    Wolfsbane Engelse woord daar voor

    8 jaar geleden
  • Cookienomster

    De wolfsworteldrank. Een lastig te brouwen drankje en ook pas net uitgevonden

    8 jaar geleden
  • Gunderson

    Antwoord: Wolfsworteldrank (:

    8 jaar geleden
  • Gunderson

    danm ik doe het wel heel goed iedereen kopieerd stukken va nmij :/

    9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen